Bakın mesela şöyle örnek veriyim nokia refocous uygulamssının neresi 1gb ram gerektiriyor. ? Ondan sonra güncelleme konusunda 520 donanımı yetersiz diye glance screen almadı onuda geçtim att cihazları amberden beri çift tıkı kullanıyordu ve firma demiştiki cihazlar desteklemiyor ee kendi kendini ele verdi şimdi ozaman neden black güncellemesinde çift tık geldi ? Subway surfers veyatta diğer bir sürü oyun 100 mb ram serbest cihazlarda çalışırken bizim 512mb ram cihazlarımızda çalışmıyor hadi 520 yi geçtim diyelim o konuda hakkınız var ama ya 720 1000tl ye satılıyordu nerdeyse onun ne suçu var ???
MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
şimdi cevap vermesem bize sallıyor üyeler yok efendim maxicep yönetimi şöyleydi de böyleydi. Cevap versem bana da yazık bu soruları cevapladığım yüzlerce mesajıma da yazık.
Cevaplarını verdiğimiz soruların temcit pilavı gibi tekrar tekrar karşımıza gelmesi artık gerçekten bıktırdı. Bu konudaki son açıklamamı yapacağım ve bir daha bu soruları cevaplamayacağım.
Uygulamalar sadece RAM kısıtlamasından dolayı değil genel olarak donanım kısıtlamalarından dolayı da bazı cihazları desteklemiyor. Bu Refocus uygulamasında Pureview olur Sozoom uygulamasında ise RAW-DNG desteği nedeniyle olur.
Oyunları zaten milyon kere açıkladık bu tamamen geliştiriciyle alakalı bir durum. asphalt8 512MB RAM'li cihazlarda çok rahat oynanırken Subway Surfers gibi sıradan basit bir oyun 512MB RAM desteklemiyorsa ve buna rağmen 512MB RAM kısıtlamasına takılan oyunlar yüzünden Microsoft ve Nokia'ya kat atılıyorsa kimse kusura bakmasın burada yapılan eleştiri değil sadece laf kalabalığı olur.
Çift tıkla uyandırma konusuna gelirsek bence firma geliştirdiği bütün yenilikleri mevcut tüm cihazlarına vermek zorunda değil. Nasıl ki kendi cihazlarının diğer markalara karşı öne çıkması için çeşitli uygulama ve özellikler getiriyorsa tabi ki aralarında büyük fiyat farkları olan kendi ürünleri arasında da farklı özelliklere yer verecektir.
Hatta şöyle söyleyeyim geç de olsa üst segmentteki cihazlarda bulunan özelliklerin en ucuz cihazlara da gelmesi bu cihazları kullananlar için bir şanstır. En azından o özellikleri bir zaman gecikmeyle de olsa alabiliyor. Mesela Sony Xperia Themes'i yayınladı. Bütün sony cihazları alabildi mi bu özelliği hayır sadece Android 4.3 ve üzeri güncelleme yüklü cihazlar aldı. Eee Sony bu güncellemeyi cihazlarının yarısından fazlasını vermedi. Ne olacak şimdi. Aynı durum diğer firmaların da bir çok ürününde geçerli.