Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

...decode...

...decode...

Üye
Neden? Ben instagram kullanmıyorum ama kullananlar Rudy Huyn'un uygulaması için epey iyi yorumlar yazmışlar.

Hocam Rudy'nin client uygulamaları gerçekten resmilere kıyasla oldukça iyi ama ben dahil çoğu kullanıcı resmi uygulama yapımcılarının güncelleme yapmasını isteriz açıkçası. Hatta Twitter'da Rudy Huyn bununla ilgili #DontForgetYourApp hashtagiyle bir protesto bile başlatmıştı uygulamalarını güncellemeyen şirketlere.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Neden? Ben instagram kullanmıyorum ama kullananlar Rudy Huyn'un uygulaması için epey iyi yorumlar yazmışlar.

Hocam Rudy den Allah razı olsun video çekme özelliğini getirdi ama telefondaki videolardan ekleme özelliğini koymadı. 6tag bayadır da iyi bir güncelleme almıyor. 8.1 desteğini tam getirmedi uygulamalarına. Her an her şeyi çekmiyoruz ki. Video tuner uygulamasıyla tam instagrama göre videoyu hazırlıyorum; aa! Bir bakmışım yükleyebileceğim yer yok. Ondan dolayı resmi instagramdan neredeyse farkı yok 6tag ın :(

R.A.M

R.A.M

Üye
İnstagram neden hâlâ üvey evlat muamelesi yapıyor kaç aydır beta?

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
İnstagram neden hâlâ üvey evlat muamelesi yapıyor kaç aydır beta?
Hiç sorma ya, aksi gibi bir de geri bildirim yapabileceğimiz bir kaynak bulamadım instagramda. Vine da buldum ama onda hikaye yani. Hazır cevaplar hep. Çok mutsuzum bu iki uygulama yüzünden. Değiştirmek istemediğim telefonumu değiştirmek zorunda kalıcam. 20 güne geldi geldi şu güncellemeler. Yoksa adım adım Z2ye doğru gidiyorum

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Bu hafta gdr1 hangi gün gelir yine salı günü mü gelecek yoksa

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Hiç sorma ya, aksi gibi bir de geri bildirim yapabileceğimiz bir kaynak bulamadım instagramda. Vine da buldum ama onda hikaye yani. Hazır cevaplar hep. Çok mutsuzum bu iki uygulama yüzünden. Değiştirmek istemediğim telefonumu değiştirmek zorunda kalıcam. 20 güne geldi geldi şu güncellemeler. Yoksa adım adım Z2ye doğru gidiyorum
Bence bbütün uygulamalardan memnunum :)

İman Gücü ile gönderildi.

emz

emz

Üye
O yüzden öyle bizim dilimiz dünya dili olsaydı zor mu diyeceklerdi ? Bence yapacaklardı

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor
Arkadaşlar bir açıklık getirelim benim dikkatimi çekti. İngilizce dünya dili olabilir. İngilizce dünyada en çok kullanılan dil falan değil ama bilginize. Dünyada en çok kullanılan ve asık dünya dili olan İspanyolcadır ve resmi bir dildir. Oraya dikkat. ;)

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar bir açıklık getirelim benim dikkatimi çekti. İngilizce dünya dili olabilir. İngilizce dünyada en çok kullanılan dil falan değil ama bilginize. Dünyada en çok kullanılan ve asık dünya dili olan İspanyolcadır ve resmi bir dildir. Oraya dikkat. ;)
Dünyada en çok konuşulan dil mandarin(yani Çince) dir. 2. Sırada ise nüfus artış hızıyla 50 yıl içerisinde çinden fazla nüfusa sahip olacak Hindistan'ın dili olan urduca gelmektedir. Urduca sadece hindistan değil, afganistan ve pakistanda ikinci dil olarak konuşılmaktadır. Yerel ve ikinci dil olarak kullanımlarıyla ingilizce üçüncü sırada gelmektedir yarım milyardan fazla insan bu dili konuşmaktadır. 4. Sırada ise Çoğunlukla yerel olmak üzere ikinci kullanımlarıyla vs ispanyolca gelmektedir. İnternetteki ansiklopedik kaynaklar genellikle şiveleri ve dalları ayırdığı için çoğu sitede 5.sırada değişkenlik gösterir ama aslında şivelerle vs Türkçe 5.en çok konuşulan dildir(bazı kaynaklar 5.sırada Arapçayı, 6.sırada Türkçeyi göstermektedir.) Türkçe yerel ve ikinci dil olarak kullanımıyla yaklaşık 230 milyon insan tarafından konuşulur. Bizim kullandığımız Batı Türkçesinin Türkiye kolu ise yurt dışı ve ikinci dil olarak kullanımıyla yaklaşık 100 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Bu bilgiler baya uzun süreli araştırmalar sonucu çıkan lisede yaptığım dönem ödevimden :)

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan, emz, skynet ve 4 diğerleri
serinaga

serinaga

Üye
Dünyada en çok konuşulan dil mandarin(yani Çince) dir. 2. Sırada ise nüfus artış hızıyla 50 yıl içerisinde çinden fazla nüfusa sahip olacak Hindistan'ın dili olan urduca gelmektedir. Urduca sadece hindistan değil, afganistan ve pakistanda ikinci dil olarak konuşılmaktadır. Yerel ve ikinci dil olarak kullanımlarıyla ingilizce üçüncü sırada gelmektedir yarım milyardan fazla insan bu dili konuşmaktadır. 4. Sırada ise Çoğunlukla yerel olmak üzere ikinci kullanımlarıyla vs ispanyolca gelmektedir. İnternetteki ansiklopedik kaynaklar genellikle şiveleri ve dalları ayırdığı için çoğu sitede 5.sırada değişkenlik gösterir ama aslında şivelerle vs Türkçe 5.en çok konuşulan dildir(bazı kaynaklar 5.sırada Arapçayı, 6.sırada Türkçeyi göstermektedir.) Türkçe yerel ve ikinci dil olarak kullanımıyla yaklaşık 230 milyon insan tarafından konuşulur. Bizim kullandığımız Batı Türkçesinin Türkiye kolu ise yurt dışı ve ikinci dil olarak kullanımıyla yaklaşık 100 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Bu bilgiler baya uzun süreli araştırmalar sonucu çıkan lisede yaptığım dönem ödevimden :)

Demek ki ödevler bazen son derece faydalı olabiliyor, bu güzel bilgiler için teşekkürler ...

• Beğen
Tepkiler: ceza87
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Buradaki dil konusunda herkez haklı bence ama biraz işi araştırmaya dökerek anlatırsam iyi olucak gibi yani Türkçe'ye neden gelmediğini neden arka plana atıldığımızı anlatmak istiyorum :)
çince 1 milyar 115 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ispanyolca 2009'dan sonra 500 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ingilizce Yabancı dil olarak konuşanlar dahil 508 milyon kişi konuşuyormuş
Türkçe'miz ise Yabancı dil olarak konuşanlar dâhil 112,000,000 kişi
Şimdi Bir şirket olarak düşünürsek buna rağmen Türkiye'de apple ve samsung fırtınası eserken son bir kaç yıldır Nokıa bitti denilirken Lumia istediği kadar çıkış yakalasın Türkiye'de kullanıcısı gene çok az bu yüzden şirket öncelik olarak çoğunlukta olan kullanıcılarına yönelir daha fazla kar,daha fazla para :) Türkiye'de telefonla pek alakası olmayan biri Nokıa al diyince ya o batmadı mı?Nokıa mı yok ya samsung iyi iyi yada apple abi marka diyorlar işte bu düşünce değiştikten sonra Microsoft bizlere oldugundan fazla önem verir diye düşünüyorum.Buda gerçekçi olmak gerekirse şahsen bir kaç yılı var daha microsoft'un ve bizimde cortanayı aslında Türkçe olarak 2015 yılında alırsak halimize şükretmeliyiz ama kendi düşüncem biz 2015 yılında alamıyacakmışız gibime geliyor.Bu konuda dakamon'a katılıyorum pazar payına bakıyor en çok şirketlerin dil konusunda yönelmelerine

Bu arada konu bambaşka yere kaydı ama wp sakinleri sayesinde şu dil konusunda bir sürü şey öğrenmiş oldum hepinize teşekkür ediyorum gerçektende :)
Bu arada ben kaynağı wikipedia dan öğrendim yani onun yalancısıyım :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Arkadaşlar preview ilk çıktığından beri kullanıyorum ama iki haftadır saçma bi bug yakaladım . Score world goals oyununu bayağı bi oynamış ve bir sürü bölüm açmıştım . Sonra birgün oynarken acil oyundan çıkmam gerekti ve bir dahaki girişimde bütün save lerim gitmişti . Oyunla alakalıdır dedim fazla önemsemedim . Bugün de magnify de bazı takip ettiğim sitelerin rss haberlerini okuyordum yeni yazıları tararken çıktım girdiğimde uygulama kendini sıfırlamıştı . 8.1 preview ile alakalı bir bug olabilir diye buraya yazdım . Acaba bu durumla karşılaşan başka biri oldu mu ? Çözümü nedir ? Magnify de takip ettiklerimin hepsini de hatırlamıyorum aksi gibi , aklıma gelenleri ekledim gerisi kaldı .

Mobil cihazdan gönderildi . (Lumia 1020)
Bende de royal revolt2 de savaşırken ekrana basılı tutup başka bir noktaya orduyu yönlendirme yapınca bir anda benim 620 kendini surface tablet sanıyor. Ekran duble+duble büyüyor. Ana ekrana dönüyorum karolar ekrana sığmıyor. Telefonu kapatmak için 2 3 sayfa aşağı doğru iniyorum :)Edit : Hep beta sürümü kullanmaktan dinim imanım gevredi. Bir türlü kararlı sürümü göremedim gitti telefonda. En sonunda bill amcamıza bir mail atıp kendisinden Developer cihaz isteyeceğim:kop2: :kop2:

emz

emz

Üye

Sustum :)

Telgrafla gönderildi. (L520)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bende de royal revolt2 de savaşırken ekrana basılı tutup başka bir noktaya orduyu yönlendirme yapınca bir anda benim 620 kendini surface tablet sanıyor. Ekran duble+duble büyüyor. Ana ekrana dönüyorum karolar ekrana sığmıyor. Telefonu kapatmak için 2 3 sayfa aşağı doğru iniyorum :)Edit : Hep beta sürümü kullanmaktan dinim imanım gevredi. Bir türlü kararlı sürümü göremedim gitti telefonda. En sonunda bill amcamıza bir mail atıp kendisinden Developer cihaz isteyeceğim:kop2: :kop2:

O bende hiç olmadı bence seninki farklı bir problem

ndn nyle gndrdğmle ilglnysn sylsne brz :)))))

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
O ekran büyüteci, onu kapatmak için Ayarlar-> Erişim Kolaylığı ndan Kapatabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: ON9
emz

emz

Üye

Abi ekran büyüteci açık mı ? Erişilebilirlikten bir bak istersen. Ayarlarda bir yerdeydi işte :D eğer açıksa double tap yaptığında otomatik ekranı zoom yapar. Galiba o açık. Tekrar aynısını yaparsan hızlıca iki tık düzelir. ;)

Telgrafla gönderildi. (L520)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Buradaki dil konusunda herkez haklı bence ama biraz işi araştırmaya dökerek anlatırsam iyi olucak gibi yani Türkçe'ye neden gelmediğini neden arka plana atıldığımızı anlatmak istiyorum :)
çince 1 milyar 115 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ispanyolca 2009'dan sonra 500 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ingilizce Yabancı dil olarak konuşanlar dahil 508 milyon kişi konuşuyormuş
Türkçe'miz ise Yabancı dil olarak konuşanlar dâhil 112,000,000 kişi
Şimdi Bir şirket olarak düşünürsek buna rağmen Türkiye'de apple ve samsung fırtınası eserken son bir kaç yıldır Nokıa bitti denilirken Lumia istediği kadar çıkış yakalasın Türkiye'de kullanıcısı gene çok az bu yüzden şirket öncelik olarak çoğunlukta olan kullanıcılarına yönelir daha fazla kar,daha fazla para :) Türkiye'de telefonla pek alakası olmayan biri Nokıa al diyince ya o batmadı mı?Nokıa mı yok ya samsung iyi iyi yada apple abi marka diyorlar işte bu düşünce değiştikten sonra Microsoft bizlere oldugundan fazla önem verir diye düşünüyorum.Buda gerçekçi olmak gerekirse şahsen bir kaç yılı var daha microsoft'un ve bizimde cortanayı aslında Türkçe olarak 2015 yılında alırsak halimize şükretmeliyiz ama kendi düşüncem biz 2015 yılında alamıyacakmışız gibime geliyor.Bu konuda dakamon'a katılıyorum pazar payına bakıyor en çok şirketlerin dil konusunda yönelmelerine

Bu arada konu bambaşka yere kaydı ama wp sakinleri sayesinde şu dil konusunda bir sürü şey öğrenmiş oldum hepinize teşekkür ediyorum gerçektende :)
Bu arada ben kaynağı wikipedia dan öğrendim yani onun yalancısıyım :)
Bende sana katılıyorum bazı arkadaşların dediği gibi dil zorluğu ile alakalı değil tamamen pazar ile alakalı

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şu Cortana ve dil konusunu kapatırsanız çok iyi olur, konu dağılıyor.
Aksi halde mesajlarınızı taşımak zorunda kalacağım.

Cortana hakkında mevcut birkaç konumuz var zaten, ilgili konuların altında tartışabilirsiniz.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Akhtoher, dark_13, OttomaN TigeR ve 2 diğerleri
Screamore

Screamore

Üye
Arkadaşlar güncelleme dağıtılmaya başlandı telefonunuzu kontrol edin

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Oleeeeyyyy Microsoft zamanında güncelleme vermiyor diyenlere kapak olsun ;)

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS

Üst Alt