Buradaki dil konusunda herkez haklı bence ama biraz işi araştırmaya dökerek anlatırsam iyi olucak gibi yani Türkçe'ye neden gelmediğini neden arka plana atıldığımızı anlatmak istiyorum

çince 1 milyar 115 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ispanyolca 2009'dan sonra 500 milyon kişinin konuştuğu tahmin edilen bir dil
ingilizce Yabancı dil olarak konuşanlar dahil 508 milyon kişi konuşuyormuş
Türkçe'miz ise Yabancı dil olarak konuşanlar dâhil 112,000,000 kişi
Şimdi Bir şirket olarak düşünürsek buna rağmen Türkiye'de apple ve samsung fırtınası eserken son bir kaç yıldır Nokıa bitti denilirken Lumia istediği kadar çıkış yakalasın Türkiye'de kullanıcısı gene çok az bu yüzden şirket öncelik olarak çoğunlukta olan kullanıcılarına yönelir daha fazla kar,daha fazla para

Türkiye'de telefonla pek alakası olmayan biri Nokıa al diyince ya o batmadı mı?Nokıa mı yok ya samsung iyi iyi yada apple abi marka diyorlar işte bu düşünce değiştikten sonra Microsoft bizlere oldugundan fazla önem verir diye düşünüyorum.Buda gerçekçi olmak gerekirse şahsen bir kaç yılı var daha microsoft'un ve bizimde cortanayı aslında Türkçe olarak 2015 yılında alırsak halimize şükretmeliyiz ama kendi düşüncem biz 2015 yılında alamıyacakmışız gibime geliyor.Bu konuda dakamon'a katılıyorum pazar payına bakıyor en çok şirketlerin dil konusunda yönelmelerine
Bu arada konu bambaşka yere kaydı ama wp sakinleri sayesinde şu dil konusunda bir sürü şey öğrenmiş oldum hepinize teşekkür ediyorum gerçektende

Bu arada ben kaynağı wikipedia dan öğrendim yani onun yalancısıyım