Öneri WP 8.1 Wifi Eduroam Problemi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
WP 8.1 Wifi Eduroam Problemi ?
İyi geceler millet , Dün öğleden beri WP 8.1 Kurdum ve kullanıyorum gerçekten cihazı daha çok sever oldum takii bugün okula gelene kadar üniversite wi-fisini kullanmak istediğimde her zamanki gibi bağlanıyorum beni portala yönlendirip kendime ait numaramı ve şifremi girmem gerekiyor buraya kadar herşey normal ancak giriş yapar yapmaz telefon beni wi-fi bölümüne atıyor , wp8 de böyle bi sorun yokken wp 8.1de böyle bi saçmalık olması can sıkıcı var mıdır bi çözümü

byibo

byibo

Üye
belki sorun modemdedir :hmmm

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
Alakası yok samsung corby bile bağlanıyor bu wp 8.1 berbat etti işi

Nokia Lumia 1520 ile gönderildi.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
WP8.0 da da bağlanmıyordur zaten demek ki 8.1de değişen olmadı.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
ben wp8 de de sorun yaşadığımı hatırlıyorum sanki ?

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
1 Ay boyunca WP 8 ile sorunsuz bağlanıyordum ?

Rainesto

Rainesto

Üye
Wp 8 de böyle bir sorun yoktu 8.1 ile var mı bilmiyorum

Tost makinesi ile gönderildi.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Wp8 de nasıl sorun yoktu ben edutoma bağlayamıyordum. Gerçi hala bağlayamıyorum :) sertifikayı telefonda yükledim ama sonuç değişmedi.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu aldığım günden beri Universite eduroam'a bağlanabiliyordum dediğim gibi son 2 gündür 8.1'e geçtikten sonra numaram ve şifrem ile giriş yapıyorum başarı ile bağlanıyor sonra wifiye atıyor beni ayrıca 8.1 kullanıcılarına soruyorum , internet explorer'den video izlemek istediğimde artık tam ekran olmuyor explorer içinde video izleyebiliyorum :/ şahsen bazı şeyleri yapalım derken berbat etmişler

kursat99

kursat99

Üye
Berbat mı etmişler? Arkadaşım şuan kullandığımız güncellemenin adı Preview. Yani geliştiriciler için sunulmuş, sorunları belirlemek için yapılan bir güncelleme. Bu sürümde zaten sorun olması gerekiyor ki final sürümünde sorunlar düzeltilsin.

dakamon

dakamon

Üye
Şöyle bir durum var wifi 8.1 ile daha da grliştirildi. Bağlandığın internet sağlayıcı yeni sertifika yada ayar dosyası oluşturması lazım

Tost Makinası ile gönderildi.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Aynen ya Bi video açıyorum tam ekran yapamıyorum çok saçma. Tek güzel yanı videonun kalitesini ayarlaya biliyorsun.

pissed26

pissed26

Üye
Anado
İyi geceler millet , Dün öğleden beri WP 8.1 Kurdum ve kullanıyorum gerçekten cihazı daha çok sever oldum takii bugün okula gelene kadar üniversite wi-fisini kullanmak istediğimde her zamanki gibi bağlanıyorum beni portala yönlendirip kendime ait numaramı ve şifremi girmem gerekiyor buraya kadar herşey normal ancak giriş yapar yapmaz telefon beni wi-fi bölümüne atıyor , wp8 de böyle bi sorun yokken wp 8.1de böyle bi saçmalık olması can sıkıcı var mıdır bi çözümü
Anadolu Üniversitesi mi kardeşim :)

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
Ben şimdiye kadar hiç WP 8 platformuyla Eduroam e bağlanmayı başaramadım. Sanırım bu ağın serfitikası henüz Microsoft tarafından telefona entegre edilmedi. 8.1 ile de gelmiş olacağını sanmıyorum.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Dostum ben bizim üniversitenin sertifikasını onedrive e yüklüyorum sonra tarayıcıdan girip indir diyorum ve telefona yüklensin mi diyor yükle diyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Eduroma bağlanmaya çalıştığımda sertifikayı seçiyorum kullanıcı adım ve şifreyle giriş yap diyorum ama bağlanmıyor. Üniversitenin teknik servisine göstermeyi düşünüyorum.

Anußis

Anußis

Üye
    Konu Sahibi
Anado
Anadolu Üniversitesi mi kardeşim :)

Hayır , Atatürk Universtesi :)

Bu arada sorun hala geçmiş değil keşke 8de kalsaydım şimdilik htc ile bağlanıyorum umarım bir yolunu bulabilirim , 1520 ile girmemin en büyük sebebi şarjının bitmememesi yoksa problem değilde iphone ve htc ile internete bağlanmak bi azap yarım saatte sarj falan kalmıyor

ozgunb

ozgunb

Üye
Sorun hala çözüme kavuşmadı mı? Üniversiteye bir geldim, bağlanamayınca şoka girdim.

dakamon

dakamon

Üye
Valla bizim ünide iki farklı ağ var birine ayarlamaları yaparsan telefona sanki evindeki wifiye bağlanıyormuş gibi bağlanıyorsun diğeri ise o ayarı yapamayanlar için bir ağ onda da tarayıcıdan kullanıcı adı ce şifre girmen gerekiyor. Ben wp8 ve 8.1 de ilk söylediğim ağa hiç giremiyordum çünkü gerekli ayarların yapılmasını desteklemiyordu hala desteklemiyor. Ama ikinci yöntemle giriyorum bi sıkıntı olmuyordu. Bence bilgi işlem bölümüne gidip bi göster durumu. Belkide onlardan kaynaklı bir sıkıntı vardır. Ben kendi ünimde bağlanabiliyorum tarayıcıdan. Kullanıcı adı şifre yazıyorum bi süre sonra wifi bölümüne atıyor ve rahat rahat internete giriyorum ama belli bir süre sonra tekrar kullanıcı adı şifre girmemi istiyor bu çok kötü bir durum tabi benim açımdan.

afwerker

afwerker

Üye
Valla bizim ünide iki farklı ağ var birine ayarlamaları yaparsan telefona sanki evindeki wifiye bağlanıyormuş gibi bağlanıyorsun diğeri ise o ayarı yapamayanlar için bir ağ onda da tarayıcıdan kullanıcı adı ce şifre girmen gerekiyor. Ben wp8 ve 8.1 de ilk söylediğim ağa hiç giremiyordum çünkü gerekli ayarların yapılmasını desteklemiyordu hala desteklemiyor. Ama ikinci yöntemle giriyorum bi sıkıntı olmuyordu. Bence bilgi işlem bölümüne gidip bi göster durumu. Belkide onlardan kaynaklı bir sıkıntı vardır. Ben kendi ünimde bağlanabiliyorum tarayıcıdan. Kullanıcı adı şifre yazıyorum bi süre sonra wifi bölümüne atıyor ve rahat rahat internete giriyorum ama belli bir süre sonra tekrar kullanıcı adı şifre girmemi istiyor bu çok kötü bir durum tabi benim açımdan.
Peki o yönlendirdiği giriş sayfasında şifre anımsatabildin mi ? Her seferinde o şifreyi kullanıcı adını yazmaktan gına geldi :)

dakamon

dakamon

Üye
Peki o yönlendirdiği giriş sayfasında şifre anımsatabildin mi ? Her seferinde o şifreyi kullanıcı adını yazmaktan gına geldi :)
Yok anımsamıyor malesef siteyi güvenli olmayan bir site olarak tanımladığı için sanırım :) Eap-TTLS-PAP desteği gelemden rahatlıkla bağlanmak haram wp ye. eap-ttls geldi ama pap eklentisi gelmedi. Öküzler onuda getirselerdi millet rahat rahat okulun internetine bağlanabilecek. :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic