Diğer Windows İşletim Sistemleri windows uptade güncelleme sonrasında yerel disk gb kaybı

Sponsorlu Bağlantılar

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
windows uptade güncelleme sonrasında yerel disk gb kaybı
merhabalar arkadaşlar windows 11 kullanıyorum windows update aşağıdaki 2 adet güncelleme sonrasında yerel disk boş alanım 191 gb dan 174 gb düştü
disk alanını nasıl artırabilirim disk temizleme yaptım güncellemeyi sildim tekrar yüklememe rağmen 100 mb bile artmadı yerel diskimde ki boş alan artmıyor güncelleme bitti yeniden başlatınca bu şekilde oluştu

MİCROSOFT WİNDOWS (KB5056579) İÇİN GÜNCELLEŞTİRME
MİCROSOFT WİNDOWS (KB5055627) İÇİN GÜNCELLEŞTİRME

PALA.

PALA.

Üye
Güncelleme performans kaybı yoksa, disk alanı azaldı diye silmeniz gereksiz bir işlem. Her güncellemede sistemde şişme olur, bir süre sonra arka planda otomatik temizlik olur ancak boyutta artış olur. Sistem geri yükleme, yedeklemeler sebebi ile böyle olur. Disk temizleme aracını çalıştırdıktan sonra orada sistem dosyalarını temizle seçeneğini seçin, sonra temizleyin.

• Beğen
Tepkiler: derya1978
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Varsa geri yükleme noktasını silin, bazen çok yer kapliyorlar
Mesaj birleştirildi:

Çalıştır'a %temp% yazıp açılan klasörde her şeyi silin bir de

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Varsa geri yükleme noktasını silin, bazen çok yer kapliyorlar
Mesaj birleştirildi:

Çalıştır'a %temp% yazıp açılan klasörde her şeyi silin bir de
hepsini yaptım yapmadığım kalmadı 20 gb büyük boyut bu kadar olmaması lazım
Mesaj birleştirildi:

Güncelleme performans kaybı yoksa, disk alanı azaldı diye silmeniz gereksiz bir işlem. Her güncellemede sistemde şişme olur, bir süre sonra arka planda otomatik temizlik olur ancak boyutta artış olur. Sistem geri yükleme, yedeklemeler sebebi ile böyle olur. Disk temizleme aracını çalıştırdıktan sonra orada sistem dosyalarını temizle seçeneğini seçin, sonra temizleyin.
yok olamadı herşeyi denedim sildim güncelleme bile 100 mb artmadı tekrardan geri yükeledim gene azalamadı

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
PALA.

PALA.

Üye
hepsini yaptım yapmadığım kalmadı 20 gb büyük boyut bu kadar olmaması lazım
Mesaj birleştirildi:

yok olamadı herşeyi denedim sildim güncelleme bile 100 mb artmadı tekrardan geri yükeledim gene azalamadı
Şu konuyu bir deneyin az da olsa fayda sağlar ama riskleri alıyorsanız tabiki, dikkatli olunmalıdır.

Eğer disk boyutu canınızı sıkıyorsa son sürüm iso indirin. Kişisel dosyaları ve ayarları koru, seçeneği ile hızlı format atın, ardından güncellemeyi kapatın yada erteleyin, başka türlü bu şişmeler normal, microsof böyle dandik işleri sever.

Son düzenleme:
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Bende bi ara bu ise çık kafayı takmıştım 120 gb ssd varken. Bi makalede 20 30 gb kadar oynamanın normal olduğunu yazmislardi. 23H2'den 24H2 ye guncellemeyle gectiyseniz temizinden bir format atın bence

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Bende bi ara bu ise çık kafayı takmıştım 120 gb ssd varken. Bi makalede 20 30 gb kadar oynamanın normal olduğunu yazmislardi. 23H2'den 24H2 ye guncellemeyle gectiyseniz temizinden bir format atın bence
açılırken f11 basarak bu bilgisayarı sıfırlama işleminden yapsam olurmu herşeyi sil bölümümnden

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Olmaz, belleğe Rufus ile Windows'u yazın temizden kurun silinecek birsey yoksa diskte

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Olmaz, belleğe Rufus ile Windows'u yazın temizden kurun silinecek birsey yoksa diskte
burda yapılan işlem windows 11 yükleme medyası oluşturma format usb mi hazırlaması

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Oradan iso dosyasını indireceniz sonra Rufus diye bir program var onu indireceniz sonra flaşı takip Rufusu açacaksınız orada flaş gözükür siz de indirdiğiniz ".iso" dosyasını seçip yazacaksınız ondan sonra bilgisayarı biosda açıp flaşı birinci cihaz olarak ayarlayıp formata başlicaniz

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Oradan iso dosyasını indireceniz sonra Rufus diye bir program var onu indireceniz sonra flaşı takip Rufusu açacaksınız orada flaş gözükür siz de indirdiğiniz ".iso" dosyasını seçip yazacaksınız ondan sonra bilgisayarı biosda açıp flaşı birinci cihaz olarak ayarlayıp formata başlicaniz
zor iş bilmeyene

windows 11 yükleme medyası oluşturma işlemi yaptım

bunu bilgisayara yüklemem format atmak için bilgisayarı kapatıyorum usb belleği takıyorum açılırken f9 tuşuna basıyorum usb bellek yukarı getiriyorum bu şekilde daha kolay format atabilirmiyim

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
PALA.

PALA.

Üye
zor iş bilmeyene

windows 11 yükleme medyası oluşturma işlemi yaptım

bunu bilgisayara yüklemem format atmak için bilgisayarı kapatıyorum usb belleği takıyorum açılırken f9 tuşuna basıyorum usb bellek yukarı getiriyorum bu şekilde daha kolay format atabilirmiyim
Bu şekilde normal format atılır.

Forumda zamanında açtığımız tavsiye konular;
-Format öncesi Acronis medyası ile imaj alın.
-İSO dosyasını D'ye indirin ve setupu çalıştırın.
Dosyaları ve ayarları koru diyerek kurulumu yapın.
Format sonrası disk temizliği ile Windows.old silin.
- Tüm ayarları yaptıktan sonra imaj alın ve ileride kullanın.

Bu işlemler esnasında güncelleme almaması için interneti kapalı tutabilirsiniz. Bu teknik temiz kurulum değildir, sadece sistemin ayarlarını ve kişisel dosyalarınızı koruyarak sıfırlama yapar.

Avantajları; hızlıdır, sürücü aramazsın eksikse temel sürücüleri yükler ekran kartı gibi. Mesela mağaza uygulamalarını kaldırmışsanız yükleme yapmaz ayarlara sadık kalınır. Lisanslı yazılımların kurulum sonrası doğrudan çalışıyor, etkilenmiyor. Ancak özel ayarların bazıları stabilite açısından varsayılan hale döner, örneğin kayıt defteri ayarları gibi.

Ben bu tekniği toplu güncelleme amacıyla kullanıyorum. Tek seferde hem yükleme hemde ayarları halletmek için kolaylık sağlıyor.

Dezavantajı, bazen yükleme takılı kalabiliyor, ctrl+alt+del ile çıkılıyor. Çıkılmazsa imaj ile geri dönüp tekrardan yüklüyorum, sorun çözülüyor.

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Bu şekilde normal format atılır.

Forumda zamanında açtığımız tavsiye konular;
-Format öncesi Acronis medyası ile imaj alın.
-İSO dosyasını D'ye indirin ve setupu çalıştırın.
Dosyaları ve ayarları koru diyerek kurulumu yapın.
Format sonrası disk temizliği ile Windows.old silin.
- Tüm ayarları yaptıktan sonra imaj alın ve ileride kullanın.

Bu işlemler esnasında güncelleme almaması için interneti kapalı tutabilirsiniz. Bu teknik temiz kurulum değildir, sadece sistemin ayarlarını ve kişisel dosyalarınızı koruyarak sıfırlama yapar.

Avantajları; hızlıdır, sürücü aramazsın eksikse temel sürücüleri yükler ekran kartı gibi. Mesela mağaza uygulamalarını kaldırmışsanız yükleme yapmaz ayarlara sadık kalınır. Lisanslı yazılımların kurulum sonrası doğrudan çalışıyor, etkilenmiyor. Ancak özel ayarların bazıları stabilite açısından varsayılan hale döner, örneğin kayıt defteri ayarları gibi.

Ben bu tekniği toplu güncelleme amacıyla kullanıyorum. Tek seferde hem yükleme hemde ayarları halletmek için kolaylık sağlıyor.

Dezavantajı, bazen yükleme takılı kalabiliyor, ctrl+alt+del ile çıkılıyor. Çıkılmazsa imaj ile geri dönüp tekrardan yüklüyorum, sorun çözülüyor.
dediğim gibide format atılıyor değilmi yada videodaki gibi kurtarma sürücüsü oluştursamda o şekilde yapsam da olurmu

illaki format atmak şart mıdır virüs yok ise zaten bilgisayar boş hiç bişey yok

bilgisayarda sorun yok sadece bol alan azalma oldu diye ben düşünüyorum 237 gb alandan 58 gb kullanılan alan 179 gb boş alan var yoksa bilgisayarın çalışmasında donma takılma sorunlar yok

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

PALA.

PALA.

Üye
illaki format atmak şart mıdır virüs yok ise zaten bilgisayar boş hiç bişey yok

bilgisayarda sorun yok sadece bol alan azalma oldu diye ben düşünüyorum 237 gb alandan 58 gb kullanılan alan 179 gb boş alan var yoksa bilgisayarın çalışmasında donma takılma sorunlar yok
Alan açmak için yardım istediniz, başka ne önerebiliriz ?

Windows sisteme bağlı olarak, hazırda beklet, hızlı başlat, sanal bellek için 10-20 gb alana el koyar. Sistem geri yükleme, sistem güncellemesi, antivirüs güncelleştirmesi derken en az 5-15 gb şişer. Windowsun kendisi 5-10 gb civarıdır, sürücüler, ofis 5 gb tutar, yani 25-50 gb normal sayılabilir. Bence çok takılma keyfine bak.

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi
Alan açmak için yardım istediniz, başka ne önerebiliriz ?

Windows sisteme bağlı olarak, hazırda beklet, hızlı başlat, sanal bellek için 10-20 gb alana el koyar. Sistem geri yükleme, sistem güncellemesi, antivirüs güncelleştirmesi derken en az 5-15 gb şişer. Windowsun kendisi 5-10 gb civarıdır, sürücüler, ofis 5 gb tutar, yani 30-40 gb normal sayılabilir. Bence çok takılma keyfine bak.
teşekkür ederim.

sana ve yardım eden herkeslere

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve PALA.
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Hoca 24h2 bozuk. Windows Update ile yapınca böyle saçma hatalara neden oluyor, en garanti yöntem format.

• Beğen

derya1978

Üye
    Konu Sahibi

2025-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 24H2 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB5058411) YÜKLEME HATASI​

s.a arkadaşlar windows update güncelleme gelmiş ama bir türlü yüklenmiyor hata veriyor internette denemediğim ipucları kalmadı olmadı ne yapmam lazım yardımcı olurmusuunuz altaki hatayı sürekli veriyor

2025-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 24H2 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB5058411) Yükleme hatası - 0x800f081f

PALA.

PALA.

Üye

2025-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 24H2 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB5058411) YÜKLEME HATASI​

s.a arkadaşlar windows update güncelleme gelmiş ama bir türlü yüklenmiyor hata veriyor internette denemediğim ipucları kalmadı olmadı ne yapmam lazım yardımcı olurmusuunuz altaki hatayı sürekli veriyor

2025-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 24H2 05 Toplu Güncelleştirmesi (KB5058411) Yükleme hatası - 0x800f081f
Kaldırdığın güncellemelerden kaynaklanabilir, toplu güncelleştirmelerde sorun çıkarsa, son sürüm ISO indir setup yükle, kişisel ayarları ve dosyaları koruyarak, yükleme yap.

• Beğen
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye

Manuel kurmayı dene güncellemeyi katalogdan

• Beğen

Üst Alt