Anket Windows Phone Gidişatı

Sponsorlu Bağlantılar

windows phoneun durumu önümüzdeki yıllarda ne olur

• evrensel uygulama ile şansı var

Kullanılan: 43 41.3%
  • değişmez %3ün başını bekler

Kullanılan: 22 21.2%
  • wp treni kaçırdı artık olacağı varsa da olmaz yavaş yavaş biter

Kullanılan: 44 42.3%

• Kullanılan toplam oy
    104
cadde19

cadde19

Üye
Bence mobil kısmının başı değişmeli.
Yönetim ve geliştirme kısmı çok sıkıntılı ve piyasadan bir haberler.
İnsan eline alır bir bakar ya ne var ne yok 16 tane yapı verdik ne değişti der insan.
Şu feedback lere baksalar şu anda diğer platformlara yetişiriz.
Şu anda Android kullanıyorum ama hala takip ediyorum forumu.
Eskiden şöyle bir sıkıntı vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Mesela whatsapptan ekran kilitli iken mesaj geliyor ana menüden tıklayıp yazıp konuşuyorsun.
Ama bildirim cubugunu indirip bakıyorsun hala gelen eski whatsapp mesajları duruyor.
Kaç yapıdır böyle idi bırakınca şimdi ne oldu bilmiyorum.
Böyle basit şeyleri çözemezsen saçmalar gidersin.

• Beğen
Tepkiler: versino2, bozkirdangelen ve bulutsuzgece

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Peki arkadaşlar bu kadar olumsuz yazı yazılıyor Microsoft için gabe,nadella v.s yönetici gurubundakiler görmüyor mu bu yazılanları ne bekliyorlar hala cenaze töreni mi? Bence acilen bir icraat gerçekleştirmeleri lazım hem sistemsel hemde uygulama yönünde yoksa bu medya daha çok saldıracak Microsoft'a (gerçi bizim işimize yarayabilir bu tarz haberler)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ankete Gel :kop:

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Lumia 630 Nisan 2014
Lumia 635 Nisan 2014
Lumia 930 Nisan 2014
Lumia 830 Eylül 2014
Lumia 735 Eylül 2014
Lumia 435 Ocak 2015
Lumia 532 Ocak 2015
Lumia 640/XL Mart 2015
Lumia 950/XL Ekim 2015
Lumia 550 Ekim 2015

Nisan 2014'den itibaren çıkan cihazların çoğu doğru dürüst satışa bile sunulmadı. Çoğu mağazalara girmedi. Girenlerde sınırlı sayıda idiler ve bitince devamı gelmedi. Son çıkan amiral gemi 950 ve 950 XL dahil bu cihazların hiçbiri satılacak kadar üretilip piyasaya sürülmedi. Üretimde kısmında mı bir sorun vardı yoksa MS bilerek mi bu cihazların üretimini düşük tuttu onu bilemem. Zaten cihazların çoğu orta seviye cihazlardı. Bunların da öyle kapış kapış gitmesi beklenemez. 640'ı o kadar övmelerine rağmen doğru dürüst piyasa dağıtımı olmadı. Sengüller İletişim internet üzerinden satıyordu sadece. Piyasada cihaz yokken ve yeni 950/XL cihazlar da piyasaya sürülmemişken MS ne satacaktı acaba? Hele bir de haberin konusu olan "2015 yılı son çeyreği"nde piyasaya sürülen cihaz zaten yok. Buna rağmen 4,5 milyon cihaz sattılarsa bu başarıdır yani. 2015'in son çeyreğinde satabilecekleri cihazlar 435,532,640 ve 640 XL görünüyor. Bunların satışı 4,5 milyon olduysa alkışlamak lazım. (Yukarıdaki tarihler cihazların tanıtım tarihleri. Satışları genelde 2-3 ay sonra gibi oluyor)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Tom Warren zaten Lumia ve Windows Phone kullanıcısı değil. Sadece işi gereği haberlerini yapar. Tom'un dünyanın en fanatik İos ve Arsenal taraftarı olduğunu bu sektördeki herkes az çok bilir.

Microsoft'un 4.5 milyonluk satış rakamına gelirsek; bu zaten beklenen bir durumdu. Yani bir önceki yılın aynı döneminde satılan 10.5 milyon cihaza ulaşılması mümkün değildi. Çünkü satılacak telefon yok piyasada.

Bu konuda bir de Rudy Huyn'un dediklerine bakalım;
Why the sells decrease? Cause few new phones released, but think about it:
- an OEM release a WP8.1 devices = shame, it's an old OS

-an OEM releases a w10m devices = it's not stable!!
So no choice, all other OEM waits that w10m becomes stable, once done, new phones=sells

Üreticiler Windows Phone 8.1 telefon çıkartsa eski işletim sistemi, Windows 10 Mobile telefon çıkartsa stabil değil. Windows 10 Mobile istikrarı yakalar ve stabil hale gelirse bir çok üretici Windows 10 telefon çıkartmak için harekete geçecektir.

Sonuç; ortada satılacak mal yoksa satış da olmaz. Satılacak ürünün olması için de Windows 10 Mobile işletim sisteminin daha stabil ve hazır hale gelmesi gerekiyor.
Piyasada kaç tane w10m li cihaz var ki, yani şu anlama geliyor, daha doğmadan ölümünü ilan ettiler:)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Bu Microsoft reklam yapmayı ve yerelleştirmeyi bilmiyor. Bakın iTunes senelerden beri Türkiye dahil çoğu ülkeye açık. Microsoft mağazasını ancak Ingiltere, Amerika, Kanada falan yaparsanız tam anlamıyla kullanabiliyorsunuz. Film kiralamak, müzik satın almak falan bunlar bizim platformda hikaye.
Siri Türkçe oldu bizim Cortana daha betadan çıkamadan iOS ve Android'e giti.

Ayrıca Apple öyle bir reklam yapıyor ki insanları kendine direk çekiyor. Adamlar El Capitan ile Split View geliyor diye tutturdular OS X dünyasına bu olay bu 2015 yılında geldi. Windows 8 bunu zaten 212de getirdi 8.1ile de geliştirdi ama kimse bahsetmiyor bunu. Kalemde kalem yahu Surface'ler yıllardan beri kalemli kimse de demedi ki oha süper. Apple bi yaptı gayet olumlu yorumlar aldı.
Televizyonda kaç kere Microsoft reklamı gördünüz? Ben sadece 3 reklam hatırlıyorum. Biri Windows 8.0, biri Lumia 520 diğeride Lumia 625 reklamı ve hepsi de kısacık reklamlardı. Ama Apple öyle mi iPhone 5 reklamında Avea ile anlaşıp reklam yaptılar, 6 ve 6 Plus reklamı yaptılar, şuan Tvde 6S ve 6S Plus reklamları çıkıyor Turkcell ile anlaşmışlar.

Türkiye'de kaç tane Microsoft Mağazası var? 0.
Ama Apple Türkiye'de 3. mağazasını açmayı düşünüyor yeri bile belli olmuş.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve cadde19
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Dostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.

W10 mobile ile Windows Phone bitecek diyorlar da bzim cihazlar da windows 10 mobile güncellemesi alacağına göre sıkıntı yok. 1520 , 930 ve 640 kadar olmasa da bütün cihazlar stabiliteyi yakalayacaktır. Sadece zaman , sadece sabır. Benim continium da yada Intel işlemcide gözüm yok. Geleydi iyi olurdu.gelmedi. Tek beklentim evrensel uygulamalar. Şirketlere eposta atıyorum. 150-200 m kullanıcısı olan Windows 10 a nasıl uygulama yapmazsanız diye. Hep olumlu donuş alıyorum. Atmaya da devam edeceğim. Bence sizlerde böyle yapın uygulama sıkıntısı çözülse başka hiç sıkıntı olmayacaktır. Stabilite elbet tekrar yakalanacak...
Çok iyimsersiniz :). Bursa da bi ikinci el telefon alıp satan yerleri gezin. Ve ya o arkadaşlar bi çıkıp satmaya çalışsınlar. Sahibinden de durum nedir bilmiyorum ama reelde böyle. Vaziyet daha kötüsü olamazdı hocam.
Bizim cihazlara verilen değer ortada. Microsoft için bile öncelik diğer platformlar iken bence bu kadar olumlu düşünmek biraz kendini kandırmaya benziyor. Evrensel uygulamalar microsoftun uygulamaları ki bunları bile alamıyoruz. Diyorsun ki şirketlere e posta atıyorum iyi dönüş alıyorum. Tabi ki iyi dönüş alacaksınız hocam. Ben dün akşam en para için konuştum. Bayan telefonda o kadar nazik bi şekilde öyle bir çalışmamız yok dedi ki inanamazsın :) olması da planlanmıyor dedi. Bizim mail attığımız kişiler ios ya da android kullanıcıları. Giden maile bakıp muhtemelen kendi aralarında bile dalga geçiyorlar. Ben Bursa'da tablet telefon pc işi yapıyorum. Çoğu toptancı artık malzemesini bile getirmiyor. Getirsede bir iki örnek. O mail atılan kişiler kalkıpda sana sert bir dille hayır yapmayacağız gibi şeyler söyler mi hiç? Bunu hangi şirket yapar. Şuan çalışmamız yok ilerde olabilir. görüşleriniz bizim için önemli falan filan.
Sonuç olarak bununla ben değil microsoft uğraşacak. Şurda Microsoft Türkiye Kalkıp en para ya dese ki buyur bu bizim kullanıcı sayımız uygulamayı yapın. Bak o zaman nasıl yapıyorlar. Ben bu cihazı alırken parayı ödemişim reklamdı uygulamaydı benim için bunları microsoft yapacak. Bizim uğraşmamızın sonucunda bi iki firma belki takar belki takmaz. Gerisi geçiştirir. Bu sistem evet bir iki seneye belki ölmez ama bu gidişle bence ölecek.
şöyle ki açık açık satış rakamları ortada yapılan eleştiri o da ortada bir tane uydurma bişey yok olanı yazmış adam. Evet sistem gelişti yeni şeyler eklendi hatta w10 mobile geçen 8.1e tüm zorluklara rağmen dönmek istemiyor buna bende dahilim. Ama bunun iyi bişey olduğunu kimse savunmasın. Sisteme eklenen yeni şeyler olmasına rağmen satış rakamları düşüyorsa işletim sistemi insanlara cazip gelmiyorsa. Burda iyi bişey yoktur hocam. Yapılacak işlem Microsoft için bu kadar zor değil sadece yapmıyorlar. Microsoft ki vistanın üstüne kısa sürede dünya çapında halen en çok kullanılan windows 7 işletim sistemini yapan firma Kalkıp da Win 10 mobili mi bitiremiyor. Bana inandırıcı gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve cadde19
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Bu yazacaklarım tamamen kendi öngörülerimdir;

maalesef Microsoft bir şeyin farkına çok geç vardı. O da ARM tabanlı yaygın kullanımı olan Snapdragon işlemcilerle en alttan en üst seviye cihaza kadar aynı stabiliteyi koruyamıyor. Çözümü de buldu ve şu anda üzerinde çalışıyor. Çözüm Windows 10 için tasarlanan özel yonga setlerinden geçiyor. O da erken yıl sonunda Surface Phone ile gelecek.

Kötü senaryoda mevcut eski Snapdragon işlemcilere sahip cihazlar mümkün olan en iyi stabiliteye ulaştırılıp önümüzdeki güncellemelerden itibaren yeni özellik kısıtlamalarına gideceklerdir. İyi senaryoda ise her cihaz için tek tek uğraşıp en iyi performansın alınmasını sağlandıktan sonra mevcut cihazlar için daha fazla yeni özellik vermeye çalışacaklar.

Tahminlerime göre Microsoft, gelecekte çıkacak olan Windows 10 Mobile cihazların hepsinde Apple'ın A serisi gibi Windows 10 için özel üretilen işlemciler kullanacak. Bu sayede donanım ve yazılım uyumluluğu sorunu yaşamayacak. Ama gel gelelim biz o cihazları satın alabilecek miyiz? Zira Microsoft Surface tablet yaşıyor fiyatlar uç noktalarda. Surface notebook yapıyor fiyatlarını Türk Lirasına çevirmek için iyi derece matematik bilmek gerekiyor. Surface Phone olarak çıkacak akıllı telefonun da fiyatı Surface Pro veya Book ile yarışırsa şaşırmam.

inşallah orta seviye falan da üretilir bu surface phone telefonlar. Yoksa işimiz zor bu fiyatlarla. @bulutsuzgece iki maaş hazırla Surface Phone için:kop:

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi, bulutsuzgece ve 2 diğerleri
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Bu yazacaklarım tamamen kendi öngörülerimdir;

maalesef Microsoft bir şeyin farkına çok geç vardı. O da ARM tabanlı yaygın kullanımı olan Snapdragon işlemcilerle en alttan en üst seviye cihaza kadar aynı stabiliteyi koruyamıyor. Çözümü de buldu ve şu anda üzerinde çalışıyor. Çözüm Windows 10 için tasarlanan özel yonga setlerinden geçiyor. O da erken yıl sonunda Surface Phone ile gelecek.

Kötü senaryoda mevcut eski Snapdragon işlemcilere sahip cihazlar mümkün olan en iyi stabiliteye ulaştırılıp önümüzdeki güncellemelerden itibaren yeni özellik kısıtlamalarına gideceklerdir. İyi senaryoda ise her cihaz için tek tek uğraşıp en iyi performansın alınmasını sağlandıktan sonra mevcut cihazlar için daha fazla yeni özellik vermeye çalışacaklar.

Tahminlerime göre Microsoft, gelecekte çıkacak olan Windows 10 Mobile cihazların hepsinde Apple'ın A serisi gibi Windows 10 için özel üretilen işlemciler kullanacak. Bu sayede donanım ve yazılım uyumluluğu sorunu yaşamayacak. Ama gel gelelim biz o cihazları satın alabilecek miyiz? Zira Microsoft Surface tablet yaşıyor fiyatlar uç noktalarda. Surface notebook yapıyor fiyatlarını Türk Lirasına çevirmek için iyi derece matematik bilmek gerekiyor. Surface Phone olarak çıkacak akıllı telefonun da fiyatı Surface Pro veya Book ile yarışırsa şaşırmam.

inşallah orta seviye falan da üretilir bu surface phone telefonlar. Yoksa işimiz zor bu fiyatlarla. @bulutsuzgece iki maaş hazırla Surface Phone için:kop:
Eski cihazlar için özel optimizasyon mevzusu en az 2 sene sürer bu yüzden çok kullanıcı kaybederler Windows Phone 8.1i Windows mobile 10a uyarlasalardı daha iyi sonuçlar alınabilirdi ama microsoft için bizim sesisimiz sinek vızıltısı..

braayn

braayn

Üye
yıl 2014 10 milyon cihaz sat yıl 2015 4.9 milyon cihaz sat bu politikayla surface ve yeni işlemciyle yani yazılımı işlemciye ,işlemcisi ise yazılıma göre Apple'nin sloganıyla yolu açık olsun ama ben pek bir açıklık görmüyorum...

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
Rygebin

Rygebin

Üye
Yakında gidici diyorlar çokta haklılar ama üzüldüm doğrusu. Ne umutlarla aldım daha yeni çıkam amiral gemileri bile beta da durum vahim 1 senedir betada win10

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Yahu arkadaş kimse başınıza silah dayayıp zorla bu telefonları bu platforma ait ürünleri alacaksın demedi, ben şuan wp8 kullanıyorum ve windows 10 mobil'ı bekliyorum. Ve şuan benim işime yarayan hemen herşey mevcut elbetteki kusursuz değil, elbetteki sorunları eksikleri var ama alırken bunları hiç mi düşünmediniz. Kendi düşen ağlamaz hiç kusura bakmayın bu kadar eleştireceğinize elinizdeki telefonları satıp diğer platformlara geçin.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Burada ne çokta ms ye akıl verecek kadar dahi anlamında yetenek varmış ya,ms buradaki ustun yetenekleri bir fark etse varya 1 seneye kalmaz iosu ve androidi ezer geçer.

• Beğen
Tepkiler: VeysiTekinTR
bmw_m6

bmw_m6

Üye
Dostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.

W10 mobile ile Windows Phone bitecek diyorlar da bzim cihazlar da windows 10 mobile güncellemesi alacağına göre sıkıntı yok. 1520 , 930 ve 640 kadar olmasa da bütün cihazlar stabiliteyi yakalayacaktır. Sadece zaman , sadece sabır. Benim continium da yada Intel işlemcide gözüm yok. Geleydi iyi olurdu.gelmedi. Tek beklentim evrensel uygulamalar. Şirketlere eposta atıyorum. 150-200 m kullanıcısı olan Windows 10 a nasıl uygulama yapmazsanız diye. Hep olumlu donuş alıyorum. Atmaya da devam edeceğim. Bence sizlerde böyle yapın uygulama sıkıntısı çözülse başka hiç sıkıntı olmayacaktır. Stabilite elbet tekrar yakalanacak...
Ilk çıktığında aldıgım ıkı adet 1520 aylarca ınternette satlıkta kaldı (piyasanın altında fıyata)sonunda ikinci el satısı yapan bır yer hedıye cekı karşılığında satın aldı.nakıt paraya almak istemediler.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
az koşturmadık wp sisteminde bu sitede. değiştirdim kurtuldum diyorum şimdi bir Nokia aşığı olarak.

dakamon

dakamon

Üye
Vah ki ne vah.

versino2

versino2

Üye
Arada Nokıa yı da harcadı ya Microsoft valla helal olsun

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR, Darth Revan, wpfurkan ve 1 kişi daha
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Hala wp veya wm´ye umut besleyenleri ben şahsen bitkisel hayatta felç halde yatan 120 yaşındaki bir adamın ayağa kalkıp halay çekmesini bekleyenlerle bir tutuyorum.
Nadella başa geçtiğinden bu yana wp hep düştü ve MS tarafından (özür dilerim ama) resmen tecavüze uğradı.
MS Klavyesini IOSe getirmesinin bir tane mantıklı açıklamasını yapın bana. Şu anda Ms uygulamalarını ve servislerini kullanmak istediğimde en son tercihim bir lumia olur ve bu durum bence Ms´nin acizliğini gösteriyor. JOE´nin Iphone kullanması wp´nin şu anki durumunu gayet net gözler önüne seriyor.
Çevremde bir sene öncesine kadar baya bir wp kullanan vardı ve şu anda nerdeyse kimsede lumia görmüyorum.
Ve lütfen bana gidip başka sisteme on numara uygulama yapıp KENDI sistemine senelerdir hala doğru dürüst bir müzik uygulaması bile yapamayan firmayı savunmayın.

Bunu yazan eski bir wp-fanı.
saygılarla

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, maydinmaydin ve ArMaGeDdOn_87

stockton

Üye
Tehlikeli sularda geziyor şu an. Şu sıralar atılım yaptı, yaptı. Yapamadı Nokia gibi derin suları boylayacak maalesef!

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve maydinmaydin
Takipçi Satın Al

Üst Alt