Anket Windows Phone Gidişatı

Sponsorlu Bağlantılar

windows phoneun durumu önümüzdeki yıllarda ne olur

• evrensel uygulama ile şansı var

Kullanılan: 43 41.3%
  • değişmez %3ün başını bekler

Kullanılan: 22 21.2%
  • wp treni kaçırdı artık olacağı varsa da olmaz yavaş yavaş biter

Kullanılan: 44 42.3%

• Kullanılan toplam oy
    104
dakamon

dakamon

Üye
Ya şaka gibi skype a grup video konuşma geliyormuş İos ve Android için yazıyor gerçekten şaka gibi gerçekten. Kimse de bana gelip MS yi savunmasın.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve maydinmaydin

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Evet arkadaşlar wp bitmiştir dağılalım,herkes ellerindeki lumiaları (s)atsın wp den artık birşey olmaz,hepimizin gözü aydın oh bee dünya varmış...
Yahu zorla sattılar bize cihazları birde onlarca vaad verdiler sonra da zorla bizlere tp sürümleri yükletip sıkıntı çektirdiler ,hele şükür hepsi bitti sonunda....
Evet arkadaşlar böyle düşünenleri lütfen diğer platformların konularına alalım, onlar oralarda sorunsuz cihaz ve sistemleri ile mutlu ve mesut bir şekilde yaşasınlar,bizler burada mutluyuz.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl, kamil5028347 ve kimbilir_01
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Cidden öldü yanı 1seneden fazla oldu final bekliyoruz gelen yapılarda adama benzese keşke

dakamon

dakamon

Üye
1 sene nedir arkadaş. Beğenmediğin apple tanıtımını yapıyor bir kaç güne güncellemeyi veriyor. Neymiş veriyor ama sorunlu. Yahu kardeşim biz 1 yıldır sorunlu insider kullanıyoruz insidera mahkum bırakılıyoruz. İnsider kullanıcı sayısıyla övünüyoruz bu iyi bir şey değil. İnsanlar sırf gelişmiş bir şey görmek uğruna insider yüklüyor. Mecbur bırakılıyor. Yoksa kurup geri bildirim yapmak için değil. Bende kurdum sırf görmek denemek için geri bildirim yapmadım. Benim gibi kaç milyon insider var acaba. Bekleyim bekleyelim daha w10 verecekler. Hadi ilk posta cihazlarına verdiler 2. posta ne zaman verilecek oda ayrı bir muamma. 5 ay sonra mı???? Olursa şaşırmam.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
"Windows Phone" öldü, şimdi yola "Windows 10 Mobile" ile devam ediliyor, konunun özeti bu değil mi? :)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
"Windows Phone" öldü, şimdi yola "Windows 10 Mobile" ile devam ediliyor, konunun özeti bu değil mi? :)
Öyle de,bazı arkadaşlar hem wp yi hemde w10m yi kökten öldürdüler yani:)

• Beğen
Tepkiler: VeysiTekinTR
dakamon

dakamon

Üye
Eğer ben yola W10 ile başlasaydım sizin düşünceniz doğru ama ben ve benim gibiler 2013 ten beri wp8 ile başladıklarından dolayı bu düşünce w10 u da kapsıyor. Açıkcası şu an wp7 den wp8 e geçişte ne olduysa aynısı wp8 den wm10 a geçişte aynı şey oluyor. Bir nesli mahvettiler. Şimdi wm10 ile ekosisteme girecek olanları bakalım kaç sene bekletecekler. Ama wm10 da olsa satışlar hala çok düşük. Surface dedikleri telefonda çok satmayacak hatta çok ama çok az satacak hem pahalı olduğundan hemde WM olduğundan. Yani 2016 ve 2017 de parlak görünmüyor MS nin mobil tarafı için.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Evet arkadaşlar wp bitmiştir dağılalım,herkes ellerindeki lumiaları (s)atsın wp den artık birşey olmaz,hepimizin gözü aydın oh bee dünya varmış...
Yahu zorla sattılar bize cihazları birde onlarca vaad verdiler sonra da zorla bizlere tp sürümleri yükletip sıkıntı çektirdiler ,hele şükür hepsi bitti sonunda....
Evet arkadaşlar böyle düşünenleri lütfen diğer platformların konularına alalım, onlar oralarda sorunsuz cihaz ve sistemleri ile mutlu ve mesut bir şekilde yaşasınlar,bizler burada mutluyuz.
Alan biri olsa satıcam direk dem telefonculara lumia demek bile utandırıcı hal almış durumda :)

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, bmw_m6 ve maydinmaydin
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
1- Microsoft teknoloji dünyasında, yazılım dünyasında çok büyük bir firmadır.
2- Gerek Cep telefonu üretim işleri ve gerekse cep telefonu yazılım(hem uygulama hem de sistem) işleri de büyük firmaların vazgeçilmez bulduğu veya heves ettiği bir alandır.
3- Cep telefonu hem bugün hem de gelecekte vazgeçilmez ve her geçen gün günlük hayatımızın tümüne hitap etmektedir.

Bütün bu düşünceler ışığında Microsoft'un geri çekileciğini, havlu atacağını mı sanıyorsunuz?
Aksi durumda microsoft un her şeyi tehlikeye girer.
Hic bir şirket geleceğe yön veren bu dünyadan ayrılamaz, ayrılmayı göze alamaz.

Burada 4 kategoriye girecek insan var.
1- Farklı platformlarda olup, buradaki bir çok yerde bulunmayan ortamı bozmak isteyenler. Olumlu hiç bir şey konuşmayanlar, tüm yazdıkları mesajlarda en olumsuz tarafları öne çıkarıp gidenler. Yani kötü niyetliler.
2- Windows Phone sahibi olup, her gün burayı ağlama duvarı haline getirenler. Fazla kötümserler.
3- Fazla iyimser olanlar.
4- Bardağın dolu tarafını da , boş tarafını da görenler.

1 ve 2 nci kategoride olanlara dikkat edin. Hem yazdıklarına hem de yazanların isimlerine bakın. Yazanı ve yazdığını bir kaç gün yan yana getirmeye çalışın ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak.

Burası her gelenin sorununa cevap bulduğu, hareketli, seviyeli bir yer.

Bu ortamı fazla örselemeyelim.

Sürçü lisan ettiysem affola..

Vesselam. : ) )

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi, maydinmaydin, sazobalı ve 4 diğerleri
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Alan biri olsa satıcam direk dem telefonculara lumia demek bile utandırıcı hal almış durumda :)
Dostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.

W10 mobile ile Windows Phone bitecek diyorlar da bzim cihazlar da windows 10 mobile güncellemesi alacağına göre sıkıntı yok. 1520 , 930 ve 640 kadar olmasa da bütün cihazlar stabiliteyi yakalayacaktır. Sadece zaman , sadece sabır. Benim continium da yada Intel işlemcide gözüm yok. Geleydi iyi olurdu.gelmedi. Tek beklentim evrensel uygulamalar. Şirketlere eposta atıyorum. 150-200 m kullanıcısı olan Windows 10 a nasıl uygulama yapmazsanız diye. Hep olumlu donuş alıyorum. Atmaya da devam edeceğim. Bence sizlerde böyle yapın uygulama sıkıntısı çözülse başka hiç sıkıntı olmayacaktır. Stabilite elbet tekrar yakalanacak...

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, suyunsesi, maydinmaydin ve 2 diğerleri
versino2

versino2

Üye
Zamanında 1100 lira 925 e vereceğime biraz daha biriktirip ıphone 4s alsaydım şuan dahada rahattım en azından swarm ınstagram snapchat ı rahat rahat kullanıyordum

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve ogzhnoTr
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Son kullanıcıyız biz mail atma işini biz değil Microsoft un halletmesi gerek. 5800 olsun 5230 olsun whatsapp kullanırken çöktüğünü gören yoktur. Sistem karşılaştırması yapmıyorum ama biri symbian biri windows yani hangisi daha gelişmiş konuşmaya gerek yok. En olmaması gereken şeyler w10m de oluyor. 8.1 e dönsekte bu çökme problemi var bi duzeltilemedi. Telefon resmen yıkılmadım ama ayakta da değilim şeklinde hareket ediyor.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve braayn
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Sizleri için makaleyi çevireyim:

Windows Phone Öldü

Windows Phone, 5 yıl önce hayatına Android ve iOS'a karşı gelecek vaat eden bir alternatif olarak başladı. Microsoft, WP7 telefonlarını üçüncü mobil ekosistem olarak konumlandırmıştı, ancak bunun başarısız olduğunu itiraf etmenin zamanı geldi. Cihaz üreticilerinden cihaz gelmemesi, hatta Microsoft'un kendisinin bile yetersiz kalması sonucu bugün tabuta son çivi de çakıldı.

Microsoft geçen yıl aynı zamanlardaki 10.5 milyonluk satışına göre bu yıl son çeyrekte yalnızca 4,5 milyon Lumia cihazı sattı. Bu, %57'lik devasa bir düşüş. Hatta %57 artış olsaydı bile şuan Windows Phone'u kurtarmaya yetmezdi.

Microsoft ve Nokia, iOS ve Android'in sattığı 4,5 milyar cihaza karşılık aynı zaman diliminde bugüne kadar toplamda 110 milyon Windows Phone cihaz sattı.

IDC'nin açıkladığı verilere göre son çeyrekte toplam 400 milyon telefon satıldı. Bu da bu miktarın yalnızca %1,1'lik kısmının Lumia Windows Phone cihazları olduğunu gösteriyor. Microsoft'un ilgi uyandıracak bir Lumia cihazı yok ve Lumia 950 ile Lumia 950XL'nin her ikisi de bitmemiş W10M yazılımlarıyla hayal kırıklığı yaratan amiral gemiler.

Lumia satışlarının düşüşü ve Microsoft'un fazla cihaz üretmeme planıyla, Windows Phone'un sonuna tanık olduğumuz ortada. Söylentiler Microsoft'un Surface Phone adlı bir cihaz geliştirdiği yönünde, ancak öncelikle cihazı piyasaya çıkarması gerekiyor. Windows Phone uzun süredir düşüşte ve uygulama (mağaza) durumu da giderek kötüleşiyor. Donanım (cihaz) eksikliği, satış eksikliği ve %2'den az pazar payı nedeniyle artık "Windows Phone öldü" demenin zamanı geldi.

Telefonlarda gerçek Windows, Continuum ile yavaş yavaş bir şeye dönüşebilir belki, ancak bildiğimiz Windows Phone sona erdi. Bu durum Microsoft'u sırf laf olsun diye her yıl birkaç cihaz üretmekten alıkoyamayacak elbette. Lakin diğer herkes için: yolun sonu. Elveda, Windows Phone.

Tom Warren

@papakudioflu @Sensation

Benim notum:

Toparlayacak olursak, Windows Phone öldü.
Windows 10 ile birlikte yeni bir mobil dönemi başlıyor.
Bir nevi her şeye sıfırdan başlanıyor.
Ortak/tek çekirdekli platform anlayışı ve Continuum ile bir şeyler başarılmaya çalışılacak.
Ancak bu süreçte olan yine "Windows Phone" ile yola çıkıp 3-4 yıldır gelişmesini bekleyenlere" oldu.
Belki en az 1-2 yıl daha beklemek zorunda kalacaklar.

İşte olayın üzücü yanı.
WP7 ile yola çıkılması, milyonlarca cihaz satıldıktan sonra o kullanıcıların yarı yolda bırakılarak WP8'le yeni bir deneme sürecine girilmesi.
Sonra WP8'in de sonlandırılarak Windows Mobile anlayışına geçilmesi.
Bu süreçte Microsoft'un kararsızlığının bedelini kullanıcıların ödemesi.
Kullanıcıların bir nevi deneme tahtası olarak kullanılması.
Bu kararsızlık ve deneme süreçlerinde onların ellerinde alternatif olarak iPhoneları var, peki ya tüm parasını Windows Phone'lu cihaza verip günlük hayatlarında kullanmaya çalışan ve elinde yedek iOS yada Android cihazı olmayan kullanıcıların?
Özgür abi bence w10m'ın sonuda aynı. 17 yapı geldi elde hiçbir şey yok. 8.1 gelecek herşey güzel olacak denildi. Koca bir yalandı

• Beğen
Tepkiler: bmw_m6
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Özgür abi bence w10m'ın sonuda aynı. 17 yapı geldi elde hiçbir şey yok. 8.1 gelecek herşey güzel olacak denildi. Koca bir yalandı
Hala tp kullanıyoruz diyeceğim ama 8. 9. yapıda değiliz RTM sürümü olarak verilen yapıyı kullanıyoruz ve 'hala tp kullanıyorsunuz hatalar normal' gibisinden cümleler saçma geliyor bana.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Bu sefer PC ile paralel gittikleri için (tüm sistemler için tek windows anlayışı) başarılı olma ihtimalleri yüksek.
Ancak mobildeki ilerleme PC'ye göre çok yavaş ve geriden geliyor. (Tabiri caizse mobil kısım hala üvey evlat)
Dolayısıyla güzel günler ileride, ama ne kadar ileride olduğu muamma.
Burada olay tamamen kullanıcının kararına kalıyor.
3-4 sene beklemiş ve gerek yazılım gerekse mağaza adına sıkıntılar çekerek telefonu kullanmış biri, 1-2 sene daha bekleyebilir mi?
Elindeki telefon, yazılımın yarım yamalak olması nedeniyle eskiyip gitmişken, daha fazla kalabileceğini, en azından sistem oturana kadar yeni cihaz alırken tekrar Lumia alabileceğini sanmıyorum.
950 ve 950XL kullanıcıları ise yeni aldıkları için bu 1 yada 2 sene sürebilecek bekleyiş sürecine katlanmak zorunda kalacaklar muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

ArMaGeDdOn_87

Üye
Yukarıdaki linkte herşey açıklanmış bu açıklama rakamlarla ve grafiklede desteklenmiş,ilerki senelerde yükselmicek anlamına gelmiyo ancak bu kafa yapısıyla çok düşük ihtimal

• Beğen
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Hepimiz Microsoft'a kızgınız bu bir gerçek. Microsoft'un şimdi atacağı adımlar hayati değer taşıyor. Gelecek sürümler sistemi ya adam edip kullanıcı çekecek ya da elinde olan kullanıcılarından da edecek. Ben kendi adıma Android ve İos kullanamıyorum. Lumia 920 mefta olunca Lumia 830 aldım. İlk nesil olan 920 ile ikinci nesil 830 arasında çok fark var. Tamam ilk nesilllerde tp sürümleri çok sıkıntılı kabul etmek lazım ama rtm ve redstone sürümleri istediklerimize ne kadar cevap verecek beklemek ve görmek lazım.
Son pazar paylarından sonra Microsoft'un hızlı hareket etmesini temenni etmekten başka çaremizde yok gibi

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve Esendağlı
W.Heisenberg

W.Heisenberg

Üye
Bence ölmesi hiçte biz kullanıcıların yararına olmaz,rekabet herzaman iyidir.
Eğer wp başarısız olursa inanıyorum ki iphonelerin fiyatı dahada artar, ayrıca wp nin ölmesinin bizlere ne gibi bir faydası olabilir anlamış değilim, beğenmiyorsan kullanmazsın olur biter.

Olaya bu acıdan bakmak bizim için daha mantıklı ve karli bir dusunce tahminlerime göre 2016 da samsung tizene dönecek o kadar yatırımı tvde kullanacak bir sisteme bağlamaz android samsung için hem masraf hemde güncelleme olarak islemcileri ile pek uyumlu olmuyor gibi boyle birşey olursa google da ya kendine tek bir ortak bulur yada modüler telefon kozunu kullanır

• Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
hazır ağlama duvarı olmuşken bende ağliyim dicem ama ağlayacak durum yok ben olasılıklara baktım da dert değil tüm bu yazılanlar hayst benim keyif benim ms olmaz android olur gider mi4 alırım ara ara w10 m yi kurar bunjn tadına sıkılırsam androide geçer onun tadına bakarım kısaca dert değil bunca yazdıklarınıza değecek bir yıkım göremiyorum şahsen...

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Tom Waren de gittiyse bu durum çok ciddi dir. Yani bu adam artık WP telefon kullanmayacak ilgilenmeyecek anlaşılan. @bulutsuzgece
Tom Warren zaten Lumia ve Windows Phone kullanıcısı değil. Sadece işi gereği haberlerini yapar. Tom'un dünyanın en fanatik İos ve Arsenal taraftarı olduğunu bu sektördeki herkes az çok bilir.

Microsoft'un 4.5 milyonluk satış rakamına gelirsek; bu zaten beklenen bir durumdu. Yani bir önceki yılın aynı döneminde satılan 10.5 milyon cihaza ulaşılması mümkün değildi. Çünkü satılacak telefon yok piyasada.

Bu konuda bir de Rudy Huyn'un dediklerine bakalım;
Why the sells decrease? Cause few new phones released, but think about it:
- an OEM release a WP8.1 devices = shame, it's an old OS

-an OEM releases a w10m devices = it's not stable!!
So no choice, all other OEM waits that w10m becomes stable, once done, new phones=sells

Üreticiler Windows Phone 8.1 telefon çıkartsa eski işletim sistemi, Windows 10 Mobile telefon çıkartsa stabil değil. Windows 10 Mobile istikrarı yakalar ve stabil hale gelirse bir çok üretici Windows 10 telefon çıkartmak için harekete geçecektir.

Sonuç; ortada satılacak mal yoksa satış da olmaz. Satılacak ürünün olması için de Windows 10 Mobile işletim sisteminin daha stabil ve hazır hale gelmesi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, n000k ve Esendağlı
Takipçi Satın Al

Üst Alt