Artık ne yapacaksa yapsınlar...
Cihaz dan önce sistemi oturtmak için acele etsinler (Tabiki bu daha çok Microsoft' un sorunu Nokia' nın değil).
Bir önceki yazılarımda yazmıştım, cihazda zaten bulunması gereken ve ekstra bir özellik olmayan müzik sesi ile zil sesinin ayrılması olayını bile hala güncelleme ile bekliyoruz aradan geçmiş kaç ay. Kardeşim kapsamlı vs.. güncellemeri hadi alıştık beklemeye de bari şu ufak tefek ama acil olan ve standartta olması gereken şeyleri düzeltecek güncellemeler ver ara ara...
Mağaza zamanla gelişir, kendi adıma problem yok. Zaten hızla ilerliyor.
Ama her akıllı telefonda bulunan standart özellikleri biz güncelleme ile bekliyoruz. Aralık' ta çıkmış telefon aylardan şurada Mayıs olmuş. 9 ay veya 1 sene sonra sen bana kapsamlı güncellemeler yapsan ne olur, o zamana kadar da ne cihazlar ve ne özellikler çıkar bu sefer onları bekleriz milletçe 1 sene.
Bu zamana kadar Nokia ağırlıklı kullandım tüm telefonlarımı, Nokia bir kaç kusur haricinde belki gerçekten gücel cihazlar yaptı ama Microsoft kendi kendini baltalıyor. Stabilite olarak sistem gerçekten mükemmel, yağ gibi gidiyor ona da lafım yok ama hepimiz şunda aynı fikirdeyizdir sanırım; süper özellikler vs. beklemiyoruz ki. Olması gerekenleri yap, üzerine biraz ekstra kat yeter...
Yok bu zaman şu olacak, şu zaman şu olacak...
Dalga geçer gibi...
Sabırla beklemekteyiz yine, zamanla oluyor bazı şeyler fakat arkadaş Microsoft' a Lumia' lar la beraber kurulan bir şirket değilki.(wp8 yeni ama sistemler yıllardır mevcut) Mobil işletim siteminde de yeni değil. Hala mı gelişemediler 30 senedir...
Şunu da belirteyim, bu halde bile telefonu gerçekten keyif alarak kullanıyorum, bazı şeyleri ve eksiklikleri bilerek buradan okuyarak öğrendim yine de aldım. Ama acele edilmesi lazım tek sıkıntım bu...