İpucu Windows Phone - Bilgileri Ve Sorunları Burada Paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

Akhtoher

Akhtoher

Üye
2. Piyasası Lumia 920 ve üstümde bayağı bir durgun. Benim 920'ye 600₺ dedi telefoncu.

sen telefoncuya ne bakıyorsun hocam o daha başkasına satacakta para kazanacak telefoncuya telefon satılmaz :)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
vaybe ben 200 300 fark ile 925 alırım dedim ama

tgoksen1

Üye
arkadaslar l620 tuş kilidim bozuldu sanırım sert basıyorum anca öyle açılıyor ne yapabilrim

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
En kısa zamanda servise götür bence

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
zamanla bakarım o halde uygun olursa alırım yoksa gerek yok arada çok aşırı bir fark da yok 925 hafif olsa da ben biraz ağır telefon seviyorum ele oturacak

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar, sizlere L920 telefonumdaki büyükmüş gibi görünen iki problemimin oldukça basit bir şekilde nasıl çözüldüğünü bahsedeceğim. Umarım benzer sorunlar yaşayan bazı arkadaşlara faydası olur.
Daha önce buradan sizlere L920 telefonumun kamera flaşının arızasını ve peşinden de ahizesinden ses gelmeme sorunundan bahsetmiştim. Bu sorunlar hard reset ile çözülmüyorlardı. Bunun çok daha öncesinde de sadece flaş için servise yolladığımı ve bana "2 parçası değişecek, 280 lira ücreti var" demişlerdi. Kabul etmeyip telefonumu geri istemiştim.

Forumdan bir arkadaşın "kapağını kendiniz sökün flaşa denk gelmesi gereken pimler eğilmiş olabilir kolayca düzeltebilirsiniz" gibi bir şeyler dediği hatırlıyordum. Dün akşam telefonun kapağındaki vidaları çıkarabileceğim mini bir alyan uçlu tornavida buldum ve hemen kapağı söktüm. Kapağın arkasındaki led flaşa denk gelen tırnakların hakikaten eğilmiş olduğunu farkedip tornavidanın ucuyla hafiften kaldırdım ve telefonu geri kapattım. Led flaşım artık çalışıyor :). Sorun bu kadar basitmiş. Sanırım telefonu düşürdüğüm zamanlar oraya güçlü bir baskı uygulanmış ve içeriden tırnakları eğmiş olmalı.

Ahizenin çalışmama sorununu da giderdim. O da tesadüfen şu şekilde oldu. Telefonun şarjı tamamen bittikten sonra sabaha kadar şarj etmedim. Sabah şarja taktım. Telefon açıldığında ahizeden artık ses geliyordu. :) Sorunun şu şekilde oluştuğunu tahmin ediyorum. Telefonumu arabamın teybindeki Aux girişine bir kablo ile müzik dinleyebilmek için bağlamıştım. Ancak ses bozuktu. Sanırım uçlar telefonun kulaklık girişine tam olarak uyumlu değildi. Birkaç dk uğraşıp bırakmıştım. Bence bu yüzden ahize kilitlendi ve telefon sürekli kulaklık modunda kaldı. Böyle olunca da kulaklık takmadan normal yolla konuşamıyordum. Uzun süre şarjsız kalınca da bir tür resetlenmiş gibi olup çözülmüş olabilir.

Bu tarz sorunlarla karşılaşan arkadaşlara denemelerini öneririm. Şuan çok mutluyum. Telimin ön camının üst köşesindeki minicik çatlak (zor belli oluyor) dışında bir kusuru kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, YkPkY, OttomaN TigeR ve 2 diğerleri
osmanmert99

osmanmert99

Üye
Arkadaşlar, sizlere L920 telefonumdaki büyükmüş gibi görünen iki problemimin oldukça basit bir şekilde nasıl çözüldüğünü bahsedeceğim. Umarım benzer sorunlar yaşayan bazı arkadaşlara faydası olur.
Daha önce buradan sizlere L920 telefonumun kamera flaşının arızasını ve peşinden de ahizesinden ses gelmeme sorunundan bahsetmiştim. Bu sorunlar hard reset ile çözülmüyorlardı. Bunun çok daha öncesinde de sadece flaş için servise yolladığımı ve bana "2 parçası değişecek, 280 lira ücreti var" demişlerdi. Kabul etmeyip telefonumu geri istemiştim.

Forumdan bir arkadaşın "kapağını kendiniz sökün flaşa denk gelmesi gereken pimler eğilmiş olabilir kolayca düzeltebilirsiniz" gibi bir şeyler dediği hatırlıyordum. Dün akşam telefonun kapağındaki vidaları çıkarabileceğim mini bir alyan uçlu tornavida buldum ve hemen kapağı söktüm. Kapağın arkasındaki led flaşa denk gelen tırnakların hakikaten eğilmiş olduğunu farkedip tornavidanın ucuyla hafiften kaldırdım ve telefonu geri kapattım. Led flaşım artık çalışıyor :). Sorun bu kadar basitmiş. Sanırım telefonu düşürdüğüm zamanlar oraya güçlü bir baskı uygulanmış ve içeriden tırnakları eğmiş olmalı.

Ahizenin çalışmama sorununu da giderdim. O da tesadüfen şu şekilde oldu. Telefonun şarjı tamamen bittikten sonra sabaha kadar şarj etmedim. Sabah şarja taktım. Telefon açıldığında ahizeden artık ses geliyordu. :) Sorunun şu şekilde oluştuğunu tahmin ediyorum. Telefonumu arabamın teybindeki Aux girişine bir kablo ile müzik dinleyebilmek için bağlamıştım. Ancak ses bozuktu. Sanırım uçlar telefonun kulaklık girişine tam olarak uyumlu değildi. Birkaç dk uğraşıp bırakmıştım. Bence bu yüzden ahize kilitlendi ve telefon sürekli kulaklık modunda kaldı. Böyle olunca da kulaklık takmadan normal yolla konuşamıyordum. Uzun süre şarjsız kalınca da bir tür resetlenmiş gibi olup çözülmüş olabilir.

Bu tarz sorunlarla karşılaşan arkadaşlara denemelerini öneririm. Şuan çok mutluyum. Telimin ön camının üst köşesindeki minicik çatlak (zor belli oluyor) dışında bir kusuru.
İyide bende de flaş sorunu var telefonun içini açtım diyelim garntisi gider.

4MaGuS

4MaGuS

Üye

Bu tarz sorunlarla karşılaşan arkadaşlara denemelerini öneririm. Şuan çok mutluyum. Telimin ön camının üst köşesindeki minicik çatlak (zor belli oluyor) dışında bir kusuru kalmadı.
flash sorunu yaşamadımda hiç şu kulaklık girişi sorununu ilerde yaşıyacagımı düşünerekten yakınlarda bluetooth kulaklık almayaı düşünüyorum sorunu öyle çözeceğimi düşünüyorum bakalım o bozulursada bozulsun yenisi alınır telefen sağlam kalsında :)

osmanmert99

osmanmert99

Üye
Arkadaşlar şimdi ben telefonun içini açsam garanti gider mi?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Açıldığını anlarlarsa servis dışı müdahale deyip garantiyi sonlandırma olasılıkları yüksek.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
İyide bende de flaş sorunu var telefonun içini açtım diyelim garntisi gider.

Haklısın öyle bir ihtimal var, servis benim telefonun camındaki kırık yüzünden zaten garanti dışı kaldığını söylemişti. Ama şu var, sadece iki vidayı sökmek ve eğilmiş pimleri hafiften yukarı kaldırmak dışında bir şey yapmıyorsunuz. Flaş zaten kapağın hemen arkasına yapışık, pimlerse kapakta değil tam karşılığına gelen gövdede bulunuyor. Vidaları sökmek servis anlarsa garanti dışı bırakabilir tabi tercih sizin.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Haklısın öyle bir ihtimal var, servis benim telefonun camındaki kırık yüzünden zaten garanti dışı kaldığını söylemişti. Ama şu var, sadece iki vidayı sökmek ve eğilmiş pimleri hafiften yukarı kaldırmak dışında bir şey yapmıyorsunuz. Flaş zaten kapağın hemen arkasına yapışık, pimlerse kapakta değil tam karşılığına gelen gövdede bulunuyor. Vidaları sökmek servis anlarsa garanti dışı bırakabilir tabi tercih sizin.
servis dışı oldugunu zaten vidalardan anlıyorlar siz ona tornavidayla açtınızda üzerindeki boya hemen sökülür ve renk değiştirir ve açacak arkadaşlar varsa bir bezle veya bir şekilde koruyarak açarlarsa anlamaları daha zor olur bu pc de de böyle

osmanmert99

osmanmert99

Üye
servis dışı oldugunu zaten vidalardan anlıyorlar siz ona tornavidayla açtınızda üzerindeki boya hemen sökülür ve renk değiştirir ve açacak arkadaşlar varsa bir bezle veya bir şekilde koruyarak açarlarsa anlamaları daha zor olur bu pc de de böyle
vaay bunu bilmiyordum

kadirdiloglu

Üye
telefunum tuş kilidi modundayken sürdürülüyor diye beyaz ekran çıkıyor ve hiç bir işlem yapamıyorum.Bu sorunun nedeni nedir acaba?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
telefunum tuş kilidi modundayken sürdürülüyor diye beyaz ekran çıkıyor ve hiç bir işlem yapamıyorum.Bu sorunun nedeni nedir acaba?
telefon kapalıyken açarken kenmi başınıza geliyor tam olarak telefonu kapatıp ses azaltma yükseltme ve güç tuşlarına aynı anda basın düzelir

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
aynı özelliklere niye para veriyorsunki üstüne.bekle üst cihaz çıkınca yaparsın takas
200 300 farka belki diye onu dedim yoksa almayacam dediğn gibi cihaz neredeyse aynı biraz hafif biraz ekran heralde hatırlamadığım başka bir şey varmı bilmiyorum
bende ki sıkıntıda herkeste olan ses gitmiyor servise vericem yapılmayacak git gel uğraşmamak için aslında telefondan memlunum şimdi kulaklık kullanıyorum sinirim bozulmasın diye herkezin deiği abi sesin çok uzaktan geliyor :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
L920 de bazı partilerde ses gitmeme sorunu varmış evet, bana denk gelmedi şükür. Benim iş yerimdeki iki arkadaştan birine denk geldi. Gönderdi servise ve yapılıp geri geldi. Bir süre sonra (birkaç ay), sesin yine problem yaratmaya başladığını söyledi arkadaş. Onun tahminine göre toz problemiymiş. Eğer sorun bundan kaynaklıysa acaba diyorum toz yalıtımıda yaptırılsa bu sorun giderilebilir mi?
Kendi telefonumla ve diğer arkadaşla yaptığımız görüşmelerde seslerimiz o kadar temiz ki sanki yanyanayız. Mesela bu sorun bizde yok. Ama şunu anladık telefonun alt kısmını hafif uzaklaştıralım ne şekilde olursa olsun, ses hemen uzaktan geliyora dönüyor.

Üst Alt