Windows Phone 8 Web Siteden Veri Çekme

  • 21 Eylül 2013
  • 2492 Okunma
  • 25 Cevap

  1. merhaba arkadaşlar windows phone 8 için bir uygulama geliştiriyorum benim mysql veri tabanımdan veri çekip almam gerek ama bu konuda sıkıntılar var mesela mysql.data.dll i ekleyemiyorum windowsphone projesine hata veriyor çok aradım ama buna sonuç bulamadım web servis yazmak hakkında hiç bir fikri yok nasıl yapılır diye bu yüzden normal uygulmarda kullandığım gibi siteden veri çekme veri gönderme olayını denedim onda da getresponse(); komutu çalışmadı bu konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz ? sadece sayfaya veri gönderip almam bile yeter arka plandaki bir web browser la şimdiden teşekkürler

    konu yanlış yerdeyse özür dilerim sadece bu forumda bu konuda bilgili kişilerin olduğunu bildiğim için en yakın bölüm olarak burayı gördüm ve sordum
     


    Yazan: krtpl4152
  2. Malesef burdakiler pek Html kodlamalardan anlamıyor benle beraber. :)
     
  3. hocam iyice araştırdım burda en basit ve iyi yol web servis yazmaktan geçiyormuş şimdi onu araştırıyorum güzel bir sonuca ulaştığımda buradada paylaşıcam merak eden arkadaşlar için
     
  4. Size Emre bey yardımcı olabilir belki. @teAtalay
    Onun bu konularda bilgisi var.
     
  5. Kullanman gereken c# nesnesi WebClient. En azından bende bu nesne ile işlemler yapıyorum. Örneğin sayfaya bir istek gönderdin. "www.helloworld.com/add.asp?name=kesasd" querystring deki bu name alınır içeriği veritabanına yazılır ve site cevap olarak şunu verir "kaydedildi" sen bu mesajı uygulamanda alır ona göre işlem yaparsın.

    Bu arada HttpWebRequest nesneside işini görür.

    Örnek:
    string veri_cek = "http://www.helloworld.com/add.asp?name=kesasd";
    WebClient wc = new WebClient();
    Uri uri = new Uri(veri_cek);
    wc.DownloadStringAsync(uri);
    wc.DownloadStringCompleted += veri_kontrol;

    private void veri_kontrol(object sender, DownloadStringCompletedEventArgs e)
    {
    if (e.result.indexof("kaydedildi") >= 0)
    messagebox.show("Kullanıcı kaydı başarıyla yapıldı.");
    else
    messagebox.show("Bir sorun meydana geldi!");
    }
     
    Son düzenleme: 22 Eylül 2013
    bulutsuzgece bunu beğendi.
  6. destur Bİsmillah siteyi açar açmaz xxx porn :D[/quote]
     
  7. Örnek olması açısından verdim. Böyle bir sitenin varlığından bile habersizdim :) Düzeltelim hemen
     
  8. :D şimdi oldu
     
  9. Yardımcı olalım derken sıkıntı çıktı. Üniversitede bilinmeyen herşeye x dedirtmenin sonucu işte :) uyarı için teşekkürler bu arada.
     
  10. olsun olur öyle şeyler rica ederim :D
     
  11. Veritabanı ile iletişim için en uygun kullanım WebService'tir. Son teknoloji olarak da WCF olarak geçer. İnternette tonlarca kaynak bulabilirsiniz WCF hakkında.
     
    bulutsuzgece bunu beğendi.
  12. öncelikle hepinize çok teşekkür ederim @teAtalay ın da dediği gibi benim için en uygun olan şeyin WCF Olduğuna karar verdim bu yüzden onunla ilgili dökümanları arıyorum eğer sıkıntı olmazsa hocam elinizde ufak ta olsa wcf servis oluşturmak ile ilgili bir örnek varsa benimle paylaşırmısınız ? aradığım şey şu hocam


    kullanıcı şehir ismi girecek bu şehir ismine göre veri tabanımdan o şehirde olan otelleri listeliyeceğim

    1 örnek olsa geri kalan hepsini yapabilirimde bulduğum dökümanlarda kimse detay ile anlatmamış veya dosyalarını paylaşmamış dediğim gibi bir örnek bulsam buna benzer zaten olayı anlarım ve gerisini getirebilirim tekrar teşekkür ederim
     
  13. SQL sorgularını yazabiliyor musunuz?
     
    bulutsuzgece bunu beğendi.
  14. Web Service'in içinde LINQ to SQL kullanabilir. Böylece bağlantı açma, elle bağlantı yapma gibi hataya imkan veren kodlar yazmaz. DBML oluşturup DataContext class'ıyla veritabanını bağlar, LINQ to SQL ile web service'in içerisinden veritananına ulaşır, intellisense yardımıyla da verilerini çekebilir.

    Ben böyle yapıyorum :good:
     
    papakudioflu ve bulutsuzgece bunu beğendi.
  15. tabiki hocam onlarda sorun yok mysql baglanıp gereken her işlemi yaparım ondan sorun yok mesela şuan şöyle bir şey denedim

    asmx oalrak webservis yazmak benim için çok daha kolay örnek için

    [WebMethod]
    public bool ilkServisimiz(string ad, string soyad)
    {
    bool geriDonecekDeger;if (ad == "ali" && soyad == "veli"){
    geriDonecekDeger = true;
    }
    else
    {
    geriDonecekDeger = false;
    }
    return geriDonecekDeger;
    }

    böyle bir web servis oluşturdum hosta upladım

    ama bunu WP8 de bir türlü çalıştıramadım dökümanı aldığım yerde form uygulamasınla böyle çalıştırmışlar

    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    // servis adındaki nesnemizi oluşturuyoruz.
    webreferansim.Service1 servis = new webreferansim.Service1();

    //hemen servisimiz içindeki kodları hatırlayalım
    //---------------------------------------------------
    //[WebMethod]
    //public bool ilkServisimiz(string ad,string soyad) {}
    //aşşağıdaki satırda, ad ve soyad değişkenlerini aynen methodumuza gönderiyoruz.
    bool servistenGeriDonenDeger = servis.ilkServisimiz(txtad.Text, txtsoyad.Text);

    //dönen değeri ekrana yazdırıyoruz.
    Response.Write("Geri dönen değerimiz: <strong>" + servistenGeriDonenDeger + "</strong>");

    //pekiştirmek için basit bir if bloğu
    if (servistenGeriDonenDeger)
    {
    lblmesaj.Text = "Bilgiler doğru !";
    }
    else
    {
    lblmesaj.Text = "Bilgiler yanlış !";
    }
    }

    ama bunu wp 8 de çalıştıramadım servis referans ı ekledim
    bu kod ile başladım WebServisim.WebService1SoapClient webdeOlan = new WebServisim.WebService1SoapClient(); ama devamında bir sürü deneme yapmama rağmen çalıştıramadım bu konuda yardım edebilirmisiniz ?
     
  16. Tekrar selamlar,

    Öncelikle örnekteki WebService .NET Framework 3.5 için yani WCF değil ancak ben de onu kullanıyorum sıkıntı yok.

    Şu var ki öncelikle uygulamamızda webdeOlan adlı bir SoapClient nesnesi oluşturmuşuz ve webservice'imizde bulunan metodumuzun ismi ilkServisimiz. Yapıcı metodumuzda şunu oluşturmalıyız.

    webdeOlan.ilkServisimizCompleted += new .......

    webdeolan.ilkServisimizCompleted yazıp += 'e basıp iki kez TAB'a basarsak bize event'i oluşturacaktır.

    Bu event webserviceteki metodu asenkron çaırdıktan sonra geri dönen değeri bize verir. Yani örneğinizdeki kullanım yanlış.

    Şöyle yapıyoruz. Metodumuzu webdeOlan.ilkServisimizAsync("ali","veli"); şeklinde çağırıyoruz ve bir şeye eşitlemiyoruz çünkü bunun geri dönüş değeri yok.

    Sonra başta oluşturduğumuz event'in içine giriyoruz ve result'ı alıyoruz.

    private ..... ilkServisimizCompleted(object sender,ilkServisimiziCompletedEventArgs e)
    {
    if(e.Result)
    {
    lblmesaj.Text="Bilgiler doğru";
    }
    else
    {
    lblmesaj.Text="Bilgiler yanlış";
    }
    }
     
    bulutsuzgece bunu beğendi.
  17. @teAtalay hocam müsait olduğun bir saatte girip team Viewer ile gösterme imkanın varmı
     
  18. Bulunduğum şirketin güvenlik nedeniyle bağlantı portları kapalı. Neresini anlayamadınız?
     
  19. hocam ben 2 - 3 gündür biraz araştırdım uğraştım şöyle bir durum var wcf den telefona veri alıyorum hello world gibi mesela ama wcf yi mysql server a bağlayamadım o konuda bilgin varmı
     
  20. Mssql ve eski webService (asmx) kullanuıyorum ben. MsSql ile normal bağlantı sorugusu gönderiyorum bağlanıyor.
     
Yüklüyor...
15/11/2018 - 02:50