Windows Phone 8 Mağaza Türkiye Oyun ve Uygulama Fiyatları.. Döviz Kuru Bilmecesi..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 8 Mağaza Türkiye Oyun ve Uygulama Fiyatları.. Döviz Kuru Bilmecesi..
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve canımı sıkan şey; mağazadaki uygulamaların TL bazında fiyatları.. WP8'in ilk çıktğı zamanlardan beri, mağazadaki fiyatlar eleştiriliyor, uygulamaların çok pahalı, diğer platformlarda bedava olan uygulamaların WP8 mağazada yüksek bir fiyattan satıldığı söyleniyor.

Geliştiricilerin WP8 platformu için geliştirdiği uygulamaların, daha yaygın olan diğer platformlardaki uygulamalarından pahalı olmasını belki kabul edebiliriz, kullanıcı sayısı az, kullanımı çok yaygın değil vs.

Fakat benim anlamadığım, ülkemiz mağazındaki uygulamaların fiyatlarının fiyatları!? Zira TL'ye çeviririken döviz kurunu kaç TL kabul ediyorlar, muamma..

Örneğin, 0.99 $'lık herhangi bir uygulama 2 TL den satılıyorken ki 1.75 TL olması lazım.. 2.49 $'lık bir uygulama ülkemizde 6 TL'den satılıyor.

Linkte de görüldüğü gibi aynı ugulama ABD mağazasında 2.49 $ iken bizde 6 TL. Yani döviz kuru 2.4 TL gibi bir rakam kabul edilmiş.

Google Play'de aynı uygulama (CameraPro) 1.86$, Nokia Mağazada 4.99 TL..

Bu döviz kurunu neye göre hesaplıyorlar anlamak güç ve belli ki sabit bir döviz kuru yok.
Bu durumu Microsoft Türkiye'ye bildirmek ve bir cevap istemek lazım.
Umarım bir hal çaresine bakarlar..

• Beğen
Tepkiler: n000k ve YasirTaHazal

bigmod

Üye
evet uygulamalar çok pahalı internet ve kameraya önem versemde o beni çok düşündürüyor sizce öncelikle kamera ve internet perfomansı için 820 iyimidir yoksa o fiyata var mı bir başka cihaz ?

komando04

komando04

Üye
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve canımı sıkan şey; mağazadaki uygulamaların TL bazında fiyatları.. WP8'in ilk çıktğı zamanlardan beri, mağazadaki fiyatlar eleştiriliyor, uygulamaların çok pahalı, diğer platformlarda bedava olan uygulamaların WP8 mağazada yüksek bir fiyattan satıldığı söyleniyor.

Geliştiricilerin WP8 platformu için geliştirdiği uygulamaların, daha yaygın olan diğer platformlardaki uygulamalarından pahalı olmasını belki kabul edebiliriz, kullanıcı sayısı az, kullanımı çok yaygın değil vs.

Fakat benim anlamadığım, ülkemiz mağazındaki uygulamaların fiyatlarının fiyatları!? Zira TL'ye çeviririken döviz kurunu kaç TL kabul ediyorlar, muamma..

Örneğin, 0.99 $'lık herhangi bir uygulama 2 TL den satılıyorken ki 1.75 TL olması lazım.. 2.49 $'lık bir uygulama ülkemizde 6 TL'den satılıyor.

Linkte de görüldüğü gibi aynı ugulama ABD mağazasında 2.49 $ iken bizde 6 TL. Yani döviz kuru 2.4 TL gibi bir rakam kabul edilmiş.

Google Play'de aynı uygulama (CameraPro) 1.86$, Nokia Mağazada 4.99 TL..

Bu döviz kurunu neye göre hesaplıyorlar anlamak güç ve belli ki sabit bir döviz kuru yok.
Bu durumu Microsoft Türkiye'ye bildirmek ve bir cevap istemek lazım.
Umarım bir hal çaresine bakarlar..

çok haklısın kardeşim bu işe Bi el atmak lazım bildirim olarak atalım bu ne ya fiyatlar uçuk yani

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Rakamları düzlemek ve yuvarlamak adına 1 Doları 2 TL'den hesaplıyorlar.
O yüzden sonuçlar diğer mağazalara göre pahalı çıkıyor.

Ben ücretli oyun ve programlardan "çok aşırı beğendiğim olmadıkça" uzak duruyorum.
Ücretli pek çok programın, ücretsiz olan benzerleri var.

Ancak geçenlerde de bahsetmiştim "Face Lens" diye bir lens uygulaması var.
Ücretsiz denenebiliyor ancak bazı paketlerle kullanabilmek için 2 TL, tüm paketleriyle kullanmak içinse 5 TL gerekiyor.
Öyle güzel ve kullanışlı bir program ki 5 TL'yi verirken hiç içim sızlamadı.
Çünkü fazlasıyla hak ediyor, muhteşem bir uygulama.

Ancak konuyu açan arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.
Yeni bir sistemin ilgi çekmek adına kullanıcılara güzellikler yapması gerekirken, daha baştan bu kadar sömürüye dönüşmesi hoş değil.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve gdervisoglu
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
Rakamları düzlemek ve yuvarlamak adına 1 Doları 2 TL'den hesaplıyorlar.
O yüzden sonuçlar diğer mağazalara göre pahalı çıkıyor.

Ben ücretli oyun ve programlardan "çok aşırı beğendiğim olmadıkça" uzak duruyorum.
Ücretli pek çok programın, ücretsiz olan benzerleri var.

Ancak geçenlerde de bahsetmiştim "Face Lens" diye bir lens uygulaması var.
Ücretsiz denenebiliyor ancak bazı paketlerle kullanabilmek için 2 TL, tüm paketleriyle kullanmak içinse 5 TL gerekiyor.
Öyle güzel ve kullanışlı bir program ki 5 TL'yi verirken hiç içim sızlamadı.
Çünkü fazlasıyla hak ediyor, muhteşem bir uygulama.

Ancak konuyu açan arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.
Yeni bir sistemin ilgi çekmek adına kullanıcılara güzellikler yapması gerekirken, daha baştan bu kadar sömürüye dönüşmesi hoş değil.

0.99 doları kuru 2 tl hesaplıyor 2 tl diyor, eyvallah.

2.49 doları 2 tl den hesaplasa 5 tl demesi lazım.. Fakat fazladan 1 tl daha ekliyor.
Dediğim gibi Nokia Mağazada 5 TL. Microsoft Türkiye neden fazladan 1TL daha alıyor.
Hem kuru yüksekten hesaplıyor hem de fazla para alıyor. :off:

Lumiance

Lumiance

Üye
vergi alıyor olabilir mi?

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
vergi alıyor olabilir mi?

yok öyle bir şey değil, kullanıcıdan vergi almazlar.
kendi payları zaten ios da da olduğu gibi bir yüzde üzerinden bellidir.

dediğim gibi 2.49$ uygulama 4.5 tl olmalıyken neden 6 tl..
bir de döviz kuru 0.99 dolarlık uygulamada 2 tl iken, 2.49 uygulamada neden 2.4 tl..
saçmalık var..

komando04

komando04

Üye
yok öyle bir şey değil, kullanıcıdan vergi almazlar.
kendi payları zaten ios da da olduğu gibi bir yüzde üzerinden bellidir.

dediğim gibi 2.49$ uygulama 4.5 tl olmalıyken neden 6 tl..
bir de döviz kuru 0.99 dolarlık uygulamada 2 tl iken, 2.49 uygulamada neden 2.4 tl..
saçmalık var..

onu yetkililere danışmak lazım neden böyle diye

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben de Özgür'e katılıyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar bu şikayeti direk Nokia Türkiye yetkililerine ilettim bugün veya yarın guniçinde araştırıp cevap vericekler.

• Beğen
Tepkiler: n000k ve gdervisoglu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...