Haber Windows Phone 8.1 Geliştici Ön İzleme Sürümü Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Heimdalll

Heimdalll

Üye
.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Beyler güncelleme yaptıktan sonra su gibi giden telefonumun bataryası, şimdi ikinci günün akşamı, yani şuan %41. bir şey oldu telefona..

dakamon

dakamon

Üye
Beyler güncelleme yaptıktan sonra su gibi giden telefonumun bataryası, şimdi ikinci günün akşamı, yani şuan %41. bir şey oldu telefona..
işte kararsız şu an kiminde çok iyi kiminde daha kötü

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
serinaga

serinaga

Üye
Güncellemenin en dikkatimi çeken getirisi sarjın bitme süresi oldu.Bana göre ve abartmadan söylüyorum %70 lik bir artış olmuş şarj dayanma süresinde.

Bende tam tersi oldu :allalla:

zbahadir

Üye
Bazı uygulamaları açıp kapatsanız bile arka planda çalışıyor olabilir. Ama biz o uygulamaları göremiyor olabiliriz. Batarya seviyelerinin dengesizliği onunla ilgilidir. Gelecek güncellemelerde bu sorun kalkacaktır. Zaten Developer ürünü, son kullanıcı için kararlı sürüm şart.

dakamon

dakamon

Üye
Bazı uygulamaları açıp kapatsanız bile arka planda çalışıyor olabilir. Ama biz o uygulamaları göremiyor olabiliriz. Batarya seviyelerinin dengesizliği onunla ilgilidir. Gelecek güncellemelerde bu sorun kalkacaktır. Zaten Developer ürünü, son kullanıcı için kararlı sürüm şart.

Arka planda çalışıp çalışmamasını pil tasarrufundan açıp kapatabiliyorsunuz. Arka planda çalışmanın üzerinde baya yoğun çaba gösterip batarya omrune olumlu katkı sağlayacak hale getirdiklerini biliyorum 8.1 ile fakat şu an cihaz optimizasyonları ve uygulama optimizasyonları olmadığı için kararsız çalışması gayet normal. Hazirana kadar boyle idare edeceğiz ama sonrasında gorun siz sistemi :) adamlar baya baya kafa patlatıyorlar sisteme. Özellikle geri bildirimlerin ışığında çalışıyorlar. Kararlı surumde tertemiz bir sistemle karşılaşabiliriz :)

Tost Makinası ile gönderildi.

zbahadir

Üye
Arka planda çalışıp çalışmamasını pil tasarrufundan açıp kapatabiliyorsunuz. Arka planda çalışmanın üzerinde baya yoğun çaba gösterip batarya omrune olumlu katkı sağlayacak hale getirdiklerini biliyorum 8.1 ile fakat şu an cihaz optimizasyonları ve uygulama optimizasyonları olmadığı için kararsız çalışması gayet normal. Hazirana kadar boyle idare edeceğiz ama sonrasında gorun siz sistemi :) adamlar baya baya kafa patlatıyorlar sisteme. Özellikle geri bildirimlerin ışığında çalışıyorlar. Kararlı surumde tertemiz bir sistemle karşılaşabiliriz :)

Bizim gördüğümüz o şekilde ama işlemci üzerinde uygulamalar hala çalışıyor olabilir. Windows phone için henüz bir task manager olmadığı için biz göremiyoruz ama bir developer kafasıyla düşünürseniz her uygulama tamamen bellek üzerinde kapandığında kendini öldürmüyor olabilir Dengesizlik bu yüzdendir. Bir kaç program var onlara dokunmadığım zaman eskisinden daha çok dayanıyor batarya. O uygulamaları açıp kapattığımda bile o gün batarya dayanmıyor. Hem bütün uygulamalar 8.1 uyumlu değil. Developer sürüm onun için var herkes uygulamasını düzenlesin diye. :)

dakamon

dakamon

Üye
Bizim gördüğümüz o şekilde ama işlemci üzerinde uygulamalar hala çalışıyor olabilir. Windows phone için henüz bir task manager olmadığı için biz göremiyoruz ama bir developer kafasıyla düşünürseniz her uygulama tamamen bellek üzerinde kapandığında kendini öldürmüyor olabilir Dengesizlik bu yüzdendir. Bir kaç program var onlara dokunmadığım zaman eskisinden daha çok dayanıyor batarya. O uygulamaları açıp kapattığımda bile o gün batarya dayanmıyor. Hem bütün uygulamalar 8.1 uyumlu değil. Developer sürüm onun için var herkes uygulamasını düzenlesin diye. :)

Ali Kemal abinin sistemin nasıl çalıştığıyla ilgili bir yazısı var. Onu bulup okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Arka planda çalışmayı kapatsak bile belirli periyotlarda program kendini anlıkta olsa çalıştırıyor eğer bir hafta açmazsak uygulamayı o zaman o periyotları da yapmamaya başlıyor. 8.1 ile bunu geliştirdikleri söylenmişti. Ben arka planda çalışmasını engellediğimiz uygulamaların ram yada işlemci harcadığını duşunmuyorum oyle olsa şu an şarjım çok az gitmesi lazım benim 8.1 den sonra gayet başarılı. Ben belirli periyotlarda programın 5-10 sn çalışıp kendini bi check ettiğini düşünüyorum buda sürekli bir ram yada işlemci harcamasına neden olmaz. Sizin şarjınızın az gitmesinin sebebi bazı uygulamalar 8.1 uyuçsuzluğundan yada firmware uyumsuzluğundan sonsuz donguye giriyor olabilir. Buda bataryanızın çabuk bitmesini sağlayabilir. Duşunun bir uygulamanın yada sistem işleminin en ağır işi donguye girse ve o işlemi siz kapattığınızı duşunseniz bile arkada sürekli çalışsa piliniz kısa surede tukenir. Son surume kadar bu tarz sorunlarla karşılaşmamız gayet normal son surumden sonra da duzelmezse bazı şeyler o zaman ms nin binasını ateşe verebiliriz :D

Murat Alper

Murat Alper

Üye
bu hata düzeltme güncellemesi wp8'1 kuranlarda güncellemeyi indirebilecekmi acaba ?

dakamon

dakamon

Üye
bu hata düzeltme güncellemesi wp8'1 kuranlarda güncellemeyi indirebilecekmi acaba ?
Bilinmiyor. Ya herkese gelecek yada 8.1 i kurmak isteyip te kuramayanlar için gelecek. Ama eğer bir genel bir hata düzeltmesi güncellemesi yayınlanacaksa bunu 8.1 liler yükleyebilecek

Murat Alper

Murat Alper

Üye
bugün gelecek dimi

Murat Alper

Murat Alper

Üye
aşındıralım o zaman güncelleme butonunu :eller:

jdmsaint

jdmsaint

Üye
Ne zaman gelcek ?

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
byler 8.0daım şuan tekrar 8.1 yuklemek istiyorum guncelleme hatası alıoru 80e6 oyle bişiydi neden acaba ne yapmam lazım daha once yuklemıstım 8.1i 8.0dan diğer devoloper guncellemelerını bıle alamadım wp tuşlerı titreşimi kaptma bile yok yanı anlatabılmısımdır umarım

Murat Alper

Murat Alper

Üye
telefonunuz güncel son denetleme : 2 saniye önce

ErenMSC

Üye
Telefonu GDR3 e flashladım, 8.1 yenisi gelsin o zaman tekrar güncellerim :)

alical33

alical33

Üye
Hala gelmedi gelmeyecek mi acaba bugün telefon bazen kasılıyor bazı oyunlarda kasıyor ama en önemlisi müzik çalar kasıyor ve beni sinir ediyor

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
vala 8.1den 0a dondum mutiş oldu sadece şarj yıne kısa gıdıor biklaç gun once kalıbre yapmıştım sonra 8.1 e guncelledım acaba ondanmı :D

Üst Alt