İpucu Windows Bridge ile Android Uygulamalarını W10 Mobile'a Kurma (Güncellendi)

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
Aşağıdaki linklerden iki aracı indirin; "adb" ve "wconnect" adında oluşturduğunuz iki dosya içerisine çıkarın.

wconnect :

ADB :

Çıkardığınız "wconnect" aracının içerisinde bulunan IpOverUsb ve vcredist araçlarını kurun.

Buradan sonrası artık komut satırını bağlıyor

Komut satırını yönetici modunda çalıştırın.

Daha sonra çıkardığınız wconnect klasörüne yol gösterin

Örneğin "cd D:\Yeni klasör (2)\wconnect" şeklinde.

Bu işlem sonrasında "wconnect.exe 192.168. (bu kısım telefonunuzun bulunduğu IP adresi olacak)

Cihazınız ile bağlantı kurma aşamasına geçildiğinde sizden bir kod istenecek bu kod için cihazınız geliştirici ayarları kısmına gidip cihaz eşleştirme kısmında bulunan "Eşleştir" tuşuna basarak erişeceksiniz.

Bu kodu komut satırına doğru bir şekilde girin.

Buradan sonra Adb klasörüne yol göstereceğiz.

Örneğin "cd D:\Yeni klasör (2)\ADB" şeklinde.

Bu klasöre girdikten sonra "adb devices" yazıp onaylayacaksınız.

---------------------------
yüklemek istediğiniz APK dosyasını adb klasörü içine atınız.
------------------------------

Ve sıra geldi yükleme işlemine "adb install yükleyeceğiniz uygulam adı.apk" yazıp onaylayın.

Buradan sonrası artık bekleme işlemi, yavaş yavaş uygulama cihazınıza yüklenecek.

SON DAKİKA EDİT: APK YÜKLEMENİN KOLAY YOLU GELDİ (YUKARIDAKİLERİ UNUTUN)

Aşağıdaki videoyu izleyin.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

ApkDeployment programıyla kolayca yükleme yapabilirsiniz.

Program, yukarıdaki komut satırı aşamalarını sizin için kestirmeden hallediyor.

Sizin tek yapmanız gereken telefonunuzu USB ile bilgisayara bağlayıp, telefonunuzun ayarlar kısmından geliştirici modunu ve cihaz bulmayı açarak "eşleştir" butonuna basıp eşleştirme pini oluşturmak.

Sonrasında linkten indireceğiniz klasörde yer alan APK Deployment uygulamasını çalıştırıp pini girdikten sonra apkları sıraya dizmek :oke:

Videoyu izlediğinizde çok kolay olduğunu göreceksiniz.

ApkDeployment Uygulaması İçin:
eline emeğine sağlık

4MaGuS

4MaGuS

Üye
apk yı pc kurdum adha sonra telden gerekli yerler açıp eşleştirme yapmak için key girdim karşıma bu çıktı sizce sorun ne (bu arada şuan pc'im de baya bir sorun var onunlada ilgili olabilir belki)

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Google play bağımlı olan uygulama sorununun çözümünü paylaşan oldu mu bilmiyorum. Ama BlackBerry için yapılan bir yama işe yarıyormuş. Yama Google Play Store'dan APK dosyasını da indiriyor.

Yamayı indirip kurduktan sonra açıyoruz ve Android APK dosyasını seçip "Analyze" butonuna tıklıyoruz. Uygulama otomatik olarak yeni bir yamalı APK dosyasını oluşturuyor. Bu dosyayı telefonunuza atıp çalıştırabilirsiniz.

Yama bir çok uygulamada işe yarıyormuş ama çözün olamadığı uygulamalar da var.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Bunun windows 10 pc için olanı yok mu :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
O çok dandik kasiyor donuyor :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, saynesim, ogzhnoTr ve 2 diğerleri
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Google play bağımlı olan uygulama sorununun çözümünü paylaşan oldu mu bilmiyorum. Ama BlackBerry için yapılan bir yama işe yarıyormuş. Yama Google Play Store'dan APK dosyasını da indiriyor.

Yamayı indirip kurduktan sonra açıyoruz ve Android APK dosyasını seçip "Analyze" butonuna tıklıyoruz. Uygulama otomatik olarak yeni bir yamalı APK dosyasını oluşturuyor. Bu dosyayı telefonunuza atıp çalıştırabilirsiniz.

Yama bir çok uygulamada işe yarıyormuş ama çözün olamadığı uygulamalar da var.
Abi bu apk dosyalarını çalıştırıyor tamam, peki ios dosyalarını çalıştırabiliyor muyuz bu sistemle acaba?

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Peki Wp uygulamalarını androide portlayabiliyormuyuz ? :D

Murat Alper

Murat Alper

Üye
ApkDeployment Uygulaması İçin:

bu uygulama windows 7 için uyumlumudur acaba arkadaşlar birde programı indirince içindeki setuplarımı kuracaz

0MG90

0MG90

Üye
Bir şey sorucam bu final sürümde de çalışır mı yoksa şu an beta diye mi çalışıyor?

YkPkY

YkPkY

Üye
Bir şey sorucam bu final sürümde de çalışır mı yoksa şu an beta diye mi çalışıyor?
bıundan sonra böyle.wp10 la beraber ms kendi aracını yayınlayacak.
bunlar gayri meşru yükleme sistemleri

Murat Alper

Murat Alper

Üye
bıundan sonra böyle.wp10 la beraber ms kendi aracını yayınlayacak.
bunlar gayri meşru yükleme sistemleri
windows 7'de çalışıyormu bu araçlar ben denedimde error falan verdi birde apk deployoment programını kurunca apk falan atamadımda

YkPkY

YkPkY

Üye
w7 de deneyen arkadaşlar hata aldığını söylüyor.benimde deneme şansım olmadı

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Faebook messenger baloncuk özelliği ile çalııyor mu?

sahanemir

sahanemir

Üye
W7 de maalesef bende de hata verdi

laplace06

laplace06

Üye
apk yı pc kurdum adha sonra telden gerekli yerler açıp eşleştirme yapmak için key girdim karşıma bu çıktı sizce sorun ne (bu arada şuan pc'im de baya bir sorun var onunlada ilgili olabilir belki)

Ya bu sorun bende de var ne yapacağız

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Ya bu sorun bende de var ne yapacağız
pc de normalde sıkıntı varmı hiç ben belki pc den dolayıdır diyordum benim aşırı sorunlarım varda telde de sadece mağaza açılmıyor onunla iligli olacağını sanmıyorum ama yakında format atıcam pc ye birde öyle deniyeceğim bakalım devam edicek mi şuan aklıma başka bir çözüm gelmiyor

laplace06

laplace06

Üye
pc de normalde sıkıntı varmı hiç ben belki pc den dolayıdır diyordum benim aşırı sorunlarım varda telde de sadece mağaza açılmıyor onunla iligli olacağını sanmıyorum ama yakında format atıcam pc ye birde öyle deniyeceğim bakalım devam edicek mi şuan aklıma başka bir çözüm gelmiyor
Yok hocam pc kaynaklı değil bence. Ayrıca dun gece uğraştım olmadı bi ara aygıt yöneticisinden kaldırdım telefonu taktım tekrar tanıdı, bu sefer tel ayarlarından geliştirici seçeneklerine giremedim sürekli başlangıç ekranına attı üstten inen bardaki bütün kısayollları açık gibi gösterdi kısayollar yanıp sönüyordu . kapatıp açtım kaçkez olmadı bende boşverdim

Üst Alt