windows 7 n8'e gelirse ...

Sponsorlu Bağlantılar

Uruloki

Uruloki

Üye
windows mobile 7 büyük ihtimal ile nokia n8'e gelemez. çünkü herkesin üzerinde durduğu minimum sistem konfigürasyonuna n8 uymuyor. büyük bir çoğunluğun dikkati çektiği en az 1 ghz işlemci olayı dışında gözlerden kaçan bir diğer husus da ekran çözünürlüğü. şimdiye kadar imal edilmiş çeşitli markalara ait 15 adet win 7 işletim sistemli telefon modeli var. hepsinde ortak işlemci hızı 1ghz ve ekran çözünürlüğü de 480 x 800 piksel. n8'in sahip olduğu ekranın çözünürlüğü 360 x 640 piksel. isteseler n8 uyumlu bir win7 tabiki yazarlar ama genel kabul görmüş ekran çözünürlüğü daha yüksek olduğundan daha sonra uygulamalarda uyum sorunu ortaya çıkacak ve n8 için olanlar ve diğerleri için uyumlu olanlar diye ikiye bölünme oluşacak. bu sebeple bence win 7 n8 için kullanılmayacak ve yeni imal edilecek telefonlara uygulanacak. ama meego n8'e gelir mi? eğer n900 bu işletim sistemi için model seçilirse zor. işlemci gücü olarak n8 n900'e göre overclock yapılmamış hali olarak daha iyi dursa da n900'ü ekran çözünürlüğü de 800 x 480 piksel. galiba bu gidişle n8 symbian^3 olarak kalacak ama işlevselliği yeni sürüm fwler ile daha da arttırılacak ve şikayetler gün geçtikçe azalıp yerini memnuniyete bırakacaktır. forumda pek çok yerde geçen bir tespiti yeniden burada anmak isterim. "5800 ilk çıktığında neydi sonradan ne oldu" aynı şekilde n8 de bir kaç fw güncellemesi sonunda istenilen hale gelecektir. bunun daha çabuk olması biraz da bizlerin elinde sonuçta nokia kendi tespitleri yönünde yeni sürüm fw yazsa da illaki müşterilerden gelen tepkileri, dilekleri de dikkate alıyordur. bu sebeple kendi kendimize söylenip durmanın da kimseye faydası yok. şikayetinizi ve dileklerini forumda dile getirdiğiniz gibi nokia'ya da mail atarak veya müşteri hizmetlerini arayarak bildirirseniz herkes için daha faydalı olur.

yine çok doğru bir tespit bencede ama şu meego N8 gelmee olayı ekran çözünürlüğü olayını ayarlar ama işlemci bakımından N900 ne kadar düşük gözüksede potansiyel olarak N8 deki işlemciden üstün

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
evet zaten o yüzden overclocksuz hali diye özellikle yazdım.

vito andolini

vito andolini

Üye
bi arkadaş da işlemcinin ne olduunu bilmiyor 1gb işlemci demiş ;)) ama eer windows işletim çıkarsa biz de faydalanırız bu kadar n8 kullanıcısını çöpe atarlarsa kaybederler.nokia böyle birşey yaparsa kara leke olur kimse güvenmez bu arada nokia n8in işlemcisi 660 mhz hepsini kaldırır unutmayalım benim bilgisayar 3ghz pek bi fark yok

apobaba1234

apobaba1234

Üye
680 mhz 660 deil :D:ehe

webplayer

webplayer

Üye
bi arkadaş da işlemcinin ne olduunu bilmiyor 1gb işlemci demiş ;)) ama eer windows işletim çıkarsa biz de faydalanırız bu kadar n8 kullanıcısını çöpe atarlarsa kaybederler.nokia böyle birşey yaparsa kara leke olur kimse güvenmez bu arada nokia n8in işlemcisi 660 mhz hepsini kaldırır unutmayalım benim bilgisayar 3ghz pek bi fark yok
660mhz ile 3ghz arasında nasıl pek bi fark yok anlayamadım? :)

ThebLue16

ThebLue16

Üye
yahu androidin 1 mhz işlemcisiyle n8 in 680 mhz işlemcisi eşit zaten niye kaldırmasın ki

apobaba1234

apobaba1234

Üye
yahu androidin 1 mhz işlemcisiyle n8 in 680 mhz işlemcisi eşit zaten niye kaldırmasın ki

bildiğim kadarıyla o işletim sistemiyle alakalı n8 e android yüklenirse yavaşlar diye tahmin ediyorum.symbian rahat çalışan bir sistem olduğu için eşit deniyor

karasahinemre

Üye
bildiğim kadarıyla o işletim sistemiyle alakalı n8 e android yüklenirse yavaşlar diye tahmin ediyorum.symbian rahat çalışan bir sistem olduğu için eşit deniyor

android işlemcisinin %75 ini kullanabiliyor bi şirketle antlaşması yüzünden öyle biliyorum ben

ThebLue16

ThebLue16

Üye
android işlemcisinin %75 ini kullanabiliyor bi şirketle antlaşması yüzünden öyle biliyorum ben

evt androidler %75 ini kullanıyorlar zaten androidlerin neredeyse hepsi bu yüzden 1mhz nin üstünde işlemcileri gpu ları aynı değil yani n8 le

karasahinemre

Üye
kullanım olarak evet ama işlemcileri daha üstün :)

vito andolini

vito andolini

Üye
ya rahatsız deiliz heralde 6 katı ama tekini cebinde taşıyorsun teknoloji olarak pek bi fark yok

Uruloki

Uruloki

Üye
bakın N8 e ne WP7 ne de android gelir işlemci diyoruz 680mhz neden bu kadar az symbianın ihtiyacı o kadar ama android ve WP7 daha fazla güç istiyor siz şöyle düşünün bir yerde linux bir yerde mac os bir yerde windows var elinizde 1ghz 256mb ram gücünde pc var adam sizden en görseli olcak ama en hızlısı olcak ee siz neyi seçiceksiniz tabi ki linux u dimi gerçekten içlerinde en görseli olan o ve hızlısı olan o ve ücretsiz dimi yani aynı zamanda en ucuzu dimi ee yani boşuna ne symbian öldü N8 e winmo mu gelicek para çöpemi gitti yalan oldu demek yanlıl nokia twitter ve facebook dan ne meego dan vazgeçildiğini ne de symbiandan vazgeçildiğini söyledi ki daha önceden symbian ı orta seviye cihazlarda meego nun üst seviyede kullanacağını zaten bildirmişti şimdi üç sistem kullanıcak olay ne symbian orta seviye meego gençlere hitap eden yenilikçi arayüzlü ve multimedya üst seviye cihazlarda WP7 ise üst seviye iş telefonlarında kullanucak ki bu olayım yerleşmesi 2 seneyi bulur

SilentOne

SilentOne

Üye
dediqin gibi büyk bir ihtimalle ole olur

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Seçme işletim sistemi gerçekten çok süperkulade olur ama bu çok zor çünkü her sistem telefonun özelliklerine göre tasarlanıyor. N8'e android kursan ve çalışsa bu sefer donanımda sorun çıkar HDMI vs. Ancak şöyle olabilir. Tüm işletim sistemleri tüm telefonlara özel üretilmeli. Yani android n8 için tasarlanmalı windows phone da diğerleride. Bu da imkansız çünkü piyasada 100 lerce akıllı telefon var şirketler her telefona özel sistem tasarlayamazlar buna kimsenin gücü yetmez!

Üst Alt