şahsi görüşlerimi çok defa yazdım ama akıllı telefon deneyimi 6600dan beri deneyimleyen ben bunları yazma gereği görüyorum...platform hakkında çok da fazla ümitlenmeyin. birşey olmadan o iş olacak diye bakmayın.en azından microsoft için durum bu...
öncelikle port işi iyi birşey değil.hiç bir platformda iyi birşey değildir zaten... özellikle mobil donanımlar söz konusu ise... candy crush lumia 930 da akıcı olabilir ama herkesin o seviye de bir telefon almasını bekleyemezsiniz.lumia 820de candy crush hiç de akıcı değil.evet oynanabilir düzeyde ancak böylesine basit bir oyunda bile takılma görmek ilerisi için açık bir ipucu... diğer yandan batarya performasını geriye çeken bir unsur.
diğer yandan platformun kendisi zaten bir emülatör gibi çalışıyor.belli özelliklerin dışına çıkılamıyor.olan özellikler de geliştirilmiyor.mesela symbianda bile animasyonlu ekolayzırlı gayet özelleştirilebilir mp3 çalar vardı..hatta 6600da vardı bu.ama windows phone da böyle birşeyi 6 senedir göremedik.ne sağ sol ayarı ne bass artırma gibi şeyler yok.çünkü sistem kodeği kullanılıyor... daha da kötüsü olanı geliştirmesi gereken microsoft tembel hayvan gibi ağacından ayrılmıyor.microsoft ofisinden :
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
ben en azından bir windows görmeyi umuyordum açık kaynak özgür yazılım olmasa bile... hoş şimdi windowsun kendisini de kısıtlamaya başladılar.kısa kestim daha uzun uzadıya yazabilir her türlü konuda...ama şunu kesin olarak söyleyebilirim ki microsoftun önce bir zihniyet değiştirmesi lazım.androidden pek hoşlanmam ama mobil dünyanın x86sıda windowsuda artık android...microsoft zaten ne var yok hepsini buraya getirdi ve rekabet etmek bir yana bükemediği eli de öpmüş de oldu...benim microsofttan tek beklentim kaldı.şu arayüzü de androide portlasın (ki daha güzel olacağından eminim) başka da birşey beklemiyorum.