Windows Phone deyince sizin aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama benim aklıma PC ile tamamen senkronize olarak çalışan bir mini pc tarzı birşey geliyor(du) aklıma. WP8 ilk tanıtıldığında gerçekten güzel şeyler beklemiştim stabilite vs. olarak gerçekten iyiydi ama özellik yoktu sistemde. 8.1 ile esas mıçıp sıvama işi başladı ortaya neredeyse hiçbirşey çıkartamadılar benim yakından takip ettiğim wpye geçişim bu dönemde oldu Cyanın çıktığı ilk dönemde. Uygulama esikliğinin bazı şeylerin olmayışının farkındaydım çünkü 8 yeni bir platformdu ve Wp7ye göre çekirdeği vs. baştan yazılmıştı. Ama aldığımda ne göreyim office belgelerinde düzenleme yok, pc ile senkronizasyon neredeyse yok, ie güzel çalışmıyor, beklenilen uygulamalar aradan 6-7 ay geçmesine rağmen ortalıkta yok. Windows 10u duyurdular telefonuma da(630) pcme de ilk yapıları kurdum. Masaüstünde ilk build bile çok güzelken mobilde rezildi. Buildler ilerledi pcde tek adımda 3 basamak çıkılıyorken mobilde çeyrek basamak çıkılıyordu. Balonu şişirdiler şişirdiler ve patladı. Zaten bir telefonda en başından beri olması gereken özellikler Windows10 ile 3 sene sonra sisteme eklendi. Komik bir durum. Benim 630dan önceki kullandığım telefon samsung star gibi basmatik ve özelliksiz bir java telefondu ama o telefon 8.1e göre daha akıllıydı. En azından dahili olarak kronometre, geri sayım, daha güzel bi playeri vardı. Şuan mobil o kadar geç gelişiyor ki redstone gelene kadar telefonun 2 senelik olacağını düşünüyorum. 2016 haziranına tarih veriyor internetteki bloglar ve siteler ama th2 bile bu kadar gecikmişken rs için o tarihe ancak biyerimle gülebiliyorum.
Beni hayal kırıklığına uğratan en büyük şeylerdne biri de edge oldu. Yahu bi tarayıcı nasıl bu kadar yavaş ve kötü olur keşke edgenin yanında ie de tekrardan verilse. Birgün yavaş birgün hızlı. Birilerine birşey gösterirken birden tarayıcının çökmesinden korkuyorum (2-3 kere başıma geldi). Deseler ki yapamadık alın bu windows10 biz mobili bırakıyoruz buraya kadar diye daha iyi olur en azından bi beklenti içinde olmam. 2 haftadır 8.1deyim ve şarj olsun stabilite olsun tarayıcı olsun windows10dan daha iyi. 10 daha beta demesin kimse kaç tane yapı çıktı son yapıyı rtm olarak vermeyi düşünüyorlar bu işin betası kalmadı microsoft rtm 2016da geliyor demeden önce düşünecekti o işi.