Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

siyahsancak

siyahsancak

Üye
Sıkıntı orada zaten.
Biz 3 yılda hesap makinesinden akıllı telefona daha yeni geçebildik.
(Ki mevcut haliyle stabilite yok, düzeltilmesi ve tamamlanması gereken çok nokta var)
Ve o 3 yıl boyunca beklerken, onca para verilen telefonlar eskidi.

W10 Mobile konusundaki süreç çok ağır ilerliyor.
Son kullanıcının beklentisini tam anlamıyla karşılaşmaktan hala uzak. (sistem+mağaza)

Bu sürecin böyle olmasının sorumlusu bana göre tamamen Gabe ve ekibidir.
Lumiaları ve W10M'yi günlük hayatında kullanmayıp yalnızca ofise geldiğinde test unsuru olarak kullanan bir ekipten hızlı bir gelişim süreci beklemek en baştan hata...

Çok değil 3 ay sürekli günlük işlerinde, günlük yaşantılarında kullansalar; kullanıcıların karşılaştıkları hata ve eksiklikleri, sistemin yamalı bohça gibi duran halini ve nelerin eksik olduğunu çok daha iyi görecekler.

Bu güne kadar ki süreç, gelecek hakkında pek umut verici olmasa da; umarım yeni yılda süreci biraz daha hızlandırırlar.
Sistemin temel yapısını kararlı ve akıcı hale getirip bir an önce kullanıcıların bekledikleri özellikleri verirler.

Benim düşüncem; bu hızla sistem 2016'nın 3. veya 4. çeyreği gibi ancak düzene oturur.
peki ben şuan win10 yüklersem 8,1 gibi kullana bilme şansım olurmu
Sıkıntı orada zaten.
(Ki mevcut haliyle stabilite yok, düzeltilmesi ve tamamlanması gereken çok nokta var)

Son kullanıcının beklentisini tam anlamıyla karşılaşmaktan hala uzak. (sistem+mağaza)

Lumiaları ve W10M'yi günlük hayatında kullanmayıp yalnızca ofise geldiğinde test unsuru olarak kullanan bir ekipten hızlı bir gelişim süreci beklemek en baştan hata...

Çok değil 3 ay sürekli günlük işlerinde, günlük yaşantılarında kullansalar; kullanıcıların karşılaştıkları hata ve eksiklikleri, sistemin yamalı bohça gibi duran halini ve nelerin eksik olduğunu çok daha iyi görecekler.

Bu güne kadar ki süreç, gelecek hakkında pek umut verici olmasa da; umarım yeni yılda süreci biraz daha hızlandırırlar.
Sistemin temel yapısını kararlı ve akıcı hale getirip bir an önce kullanıcıların bekledikleri özellikleri verirler.

Benim düşüncem; bu hızla sistem 2016'nın 3. veya 4. çeyreği gibi ancak düzene oturur.

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Arkadaşım biz burada ne söylersek söyleyelim senin yükleyip denemen kadar seni tatmin etmez,yüklersin olmadı geri dönersin,güzel bir deneyim yaşamış olursun

braayn

braayn

Üye
Sıkıntı orada zaten.

ben olayı birazda kullanıcıların hatası olduğuna inanıyorum bizler sürekli ( ben yapmadım ama yapanlardan bahsediyorum) MS'e hata bildirimleri yok burası olmamış şu gelsin vs derken adamla aaa kullanıcılar kullanıyor biz günlük hayatımızda farklı telefonlar kullanalım nasıl olsa onlar bize raporluyor bizim test ekibinin yapacağını onlar daha iyi yapıyor diyerek bize bıraktılar kimi zaman belkide şu olsa dediğimize inanmadılar olmasada olur dediler anket koydular bir anda site doldu taştı çöktü kaçtı derken aaa MS ve Lumiaları seven çok ozaman biz ağırdan alalım bunlar nasıl olsa beklerler bizi diyip ağırdan aldılar ben birazda olayın bu tarafından bakıyorum ben TP sürümünü 13 veya 14 sürümümden beri kullanıyorum diğer sürümlerin çilesini tozunu yutmadım yutmakda istemiyorum.Evimden kalkıp 12 km ileriden birini yanına gidip 1500 Tl verip L1520 alıyorsam ki cihazın sahibi evkurdan 3200 Tl almış faturası bende. Ben bu kadar zahmete katıldım aldım cihazı 2 yılı geçti kullandım 1 yılda 820 kullandım etti sana 3 yıl MS kıçını kaldırmasın birde ben test edeyim raporlayım yok öyle 3 kuruşa 5 köfte yedim 1520 ile kazığı kusura bakmayın ama DH editörleri iyi yazmış dalga geçececek kadar bu sistem gelişmedi ve ağır kaldı.
Sıkıntı orada zaten.

ben olayı birazda kullanıcıların hatası olduğuna inanıyorum bizler sürekli ( ben yapmadım ama yapanlardan bahsediyorum) MS'e hata bildirimleri yok burası olmamış şu gelsin vs derken adamla aaa kullanıcılar kullanıyor biz günlük hayatımızda farklı telefonlar kullanalım nasıl olsa onlar bize raporluyor bizim test ekibinin yapacağını onlar daha iyi yapıyor diyerek bize bıraktılar kimi zaman belkide şu olsa dediğimize inanmadılar olmasada olur dediler anket koydular bir anda site doldu taştı çöktü kaçtı derken aaa MS ve Lumiaları seven çok ozaman biz ağırdan alalım bunlar nasıl olsa beklerler bizi diyip ağırdan aldılar ben birazda olayın bu tarafından bakıyorum ben TP sürümünü 13 veya 14 sürümümden beri kullanıyorum diğer sürümlerin çilesini tozunu yutmadım yutmakda istemiyorum.Evimden kalkıp 12 km ileriden birini yanına gidip 1500 Tl verip L1520 alıyorsam ki cihazın sahibi evkurdan 3200 Tl almış faturası bende. Ben bu kadar zahmete katıldım aldım cihazı 2 yılı geçti kullandım 1 yılda 820 kullandım etti sana 3 yıl MS kıçını kaldırmasın birde ben test edeyim raporlayım yok öyle 3 kuruşa 5 köfte yedim 1520 ile kazığı kusura bakmayın ama DH editörleri iyi yazmış dalga geçececek kadar bu sistem gelişmedi ve ağır kaldı.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

skynet

Üye

Bende 620 var ve en son yapı kurulu arada donma oluyor ama onun dışında pek dert edilecek sorun yaşamadım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
microsoft'un bu evrensel windows 10 uygulamalarını belirli bir kategoriye ayırması lazım erişim kolaylığı olarak neler gelmiş gelmemiş tarzında mesela eski mağazada hem mobil hem pc de olanlar için bir simge vardı hatırlarsınız ama şuan o yok mağazada cep ve pc olarak fotoğraf ve indirme seçenekleri mevcut ama her uygulama içine girip bu şekilde bakmaktansa eski yöntem gibi evrensel uygulamalar bir şekilde simge olarak gösterilse çok iyi olur birde kategori olarak ayırdıklarında gelişmeleri yeni gelen evrensel uygulamaları daha rahat takip ederiz
Evet bu konuda ayrıştırıcı yeni uygulamaların gözden kaçmaması için bir şeyler yapılmalı.

skynet

Üye
Telefonu ters çevirince sessize alma bende çalışmaya başladı :)

atakanakata

atakanakata

Üye
mağazada en son yüklenen, güncellenen uygulamayı yada oyunu görebileceğimiz bir yer var mı? 8.1 de indirilenler sekmesinden bakabiliyorduk.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
mağazada en son yüklenen, güncellenen uygulamayı yada oyunu görebileceğimiz bir yer var mı? 8.1 de indirilenler sekmesinden bakabiliyorduk.
Mağazada sol köşeden menüyü açıp kitaplığıma tıkla. Açılan menüden tümünü göster menüsünde uygulama geçmişini görebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
yasirtaha

yasirtaha

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
acayip olaylar yaşıyoruz. Lumia 930'u şarjdan çekeli 30 saat falan oldu. Bir kaç mail ve mesajlaşma ile twitter'a göz atma dışında bir şey yapmadım. Şu anda enteresan bir şekilde şarj %80. Asıl ilginç olan konu ise şimdi bu cihazda candy crash sagayı açıp yarım saat oynasam muhtemelen şarj %20-30'lara düşecek.

yani demem o ki bekleme modunda pil kullanımı çok iyi optimize edilmiş durumda. Ama kalibrasyon ya da firmware düzenlemesinin eksikliği nedeni ile kullanımda pil yönetimi sapıtıyor.
Bunu bende farkettim hücresel veri kapalı iken wifi açık olsada kullanmadığın zaman şarj hiç gitmiyor 8.1 de bile böyle değildi.
Ama hücresel veri açık olunca durduğu yerde şarj tüketebiliyor

ademoz05

ademoz05

Üye
Edge'de Facebook chat bolumunde veya messengerda chat bolumu, veya herhangi bir mesajlaşma kısmında yazı yazarken, gerizekalı telefonu reset atan var mı?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile Photoroom uygulaması yakında yeni özelliklerle geliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada İngiltere ve İrlanda da Lumia 950 ve Lumia 950 XL için firmware güncellemesi yayınlanmış.

braayn

braayn

Üye
Bu arada İngiltere ve İrlanda da Lumia 950 ve Lumia 950 XL için firmware güncellemesi yayınlanmış.

Adamların yeni gözdesi birazda bu modellere çalışsınlar bize olan oldu zaten

• Stability and performance improvements.
  • Improvements for SD memory card support.
  • Improvements for automatic display brightness settings.
  • Fix for a camera problem that was causing noisy images in low-light conditions for some users.
  • Fix for a 4K video problem that was causing stripes to show up while playing back recorded videos for some users.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Adamların yeni gözdesi birazda bu modellere çalışsınlar bize olan oldu zaten

• Stability and performance improvements.
  • Improvements for SD memory card support.
  • Improvements for automatic display brightness settings.
  • Fix for a camera problem that was causing noisy images in low-light conditions for some users.
  • Fix for a 4K video problem that was causing stripes to show up while playing back recorded videos for some users.
Bu geçen hafta gelen güncellemeydi. Bazı ülkelerde kullanıma sunulmamıştı. İngiltere ve İrlanda gibi :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Hesap Makinesi güncellendi.

serinaga

serinaga

Üye
enessrsy

enessrsy

Üye
Windows Hesap Makinesi güncellendi.

Bu hesap makinesinin neyini sürekli güncelliyorlar anlamadım gitti :hmmm
Ben üniversitede programlama dersinde gayet güzel bir hesap makinesi yazmıştım, fonksiyonlu falan mis gibi de çalışıyordu. Bunlar güncelleme diye aylardır ne yapıyorlar çözemedim.
--
Ayrıca 8.1 ile WP10 arasında bildirim sıklığı uyarıları bakımından çok fark var. Bununla oynamışlar ama iyi olmamış, mesela biri whatsapptan 5 mesaj atıyor arka arkaya bunun uyarı sıklığı 8.1'de 1 saniye ara ile ise WP10'da 5-7 saniye civarı, telefon 1 dakika boyunca dokunmazsan uyarı veriyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: BomberMAn TR01

Üst Alt