biz insider lar olarak öyle bir hale geldik ki artık yüklemeden duramıyoruz. İos ta olduğu gibi neredeyse senede bir güncelleme alan bir sistem kullandığımı düşünemiyorum bile. Sürekli bir yenilik bekliyoruz , yenilikler gelecek biliyoruz. Bundan 3 sene once ilk lumia sını alan arkadaşlarımız bile aramızdalar hala telefonları ile uğraşıp deneyler yapıyorlar. Bu insider muhabbeti belki de bataryamıza , işlemcimize çok zarar verdi ama insider sayesinde Burada yeni kişiler tanıdık , bazen gabe den yeni bi haber bekledik bazen de yöneticilerin buraya attığı fotoğraflarla mutlu olduk. Yeni arkadaşlar edindik, muhabbet edip zaman geçirdik. Ne sayesinde ? İnsider sayesinde. Düşünüyorum da şimdi bu insider muhabbeti hiç olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı ve bu sistem bu kadar gelişemezdi. Bazen microsofta kızıyoruz uzun surdu diye. Ama duşunmek lazım adamlar pc, mobile , xbox yazılımlarını tablet , telefon , donanımlarını yani herşeylerini sıfırdan yapmaya başladı. Ve bence gayet başarılı da oldu. İnsider sayesinde microsoft kendisine bağlı bi kitle açığa çıkarttı. Nokia nın sahip olduğu kitlenin %80 inden fazlasını yanına çekti ve bu aşamaya kadar geldi. W10 mobile piyasaya çıktığında herkes yükleyecek. Sistem problemsiz olacak ve alışmakta zorluk çekenlere , damdan düşmüş gibi olanlara biz insider lar yardım edecek. Yani Microsoft bu süreçte bizleri eleman yetiştirir gibi yetiştirdi. Buradaki herkes format atmayı , her şekilde her yazılımla format atmayı öğrendi. Problem çözmeyi öğrendi. Bu sayede microsoft kendi servis yükünü de azalttı, azaltacak. Buyuk firmalar, ne kadar biz başlarda beceriksizler , çok yavaşlar diye çok kızdıysak ta şimdi ciddi manada mükemmel bir sistem açığa çıkarttılar. Takdir etmek lazım...