Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

alaca61

Üye
İyi ozaman 12.yapıyı yüklemeye daha fazla uğraşmıyayım teşekkürler

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: murooo55, suyunsesi, braayn ve 3 diğerleri
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Bilgisayarda Windows 8.1e geri döndüm resmen rahatladım aynı şeyi telefon içinde yapasım varda telefonda W10 kullandıktan sonra performans dışında 8.1 eziyet gibi geliyor adam akıllı alarm uygulaması yok ses kayıt uygulaması bile 3.parti.

serinaga

serinaga

Üye
Seneeee 2010 Kasım ayı. Teknoloji dünyasında fırtınalar koparan haberler manşetleri süslüyor!... "Nokia ve Microsoft Windows Phone platformunda ortaklıklarını ilan etti"

Tabi bu bombanın patlamasının ardından Türkiye forumları da dahil dünyadaki tüm forumlarda bu konu enine boyuna tartışılmaya başlanıyor. Olur mu, tutar mı, Nokia Windows Phone ile eski gücüne kavuşabilir mi? falan filan derken Windows Phone işletim sisteminin detaylarına girilmeye başlanıyor. Tabii Türkiye'nin ileri seviye akıllı telefon kullanıcılarının dünyanın geri kalanından neyi eksik? Neyse bilirkişi konumundaki bu işinin ehli çok bilmişler tartışıyorlar, ölçüyor biçiyorlar ve sonuçta Windows Phone işletim sisteminden hiç bir şey olmaz diyorlar. Bu arada forumlarda da kötüleme, karalama ve kıyaslamalar da çoktan başlamıştır bile. İlk Windows Phone telefon piyasaya çıktı mı? Yoo ne gerek var onlar "ileri seviye kullanıcı" ya adamlar resimlerden işi çözüyor.

Neyse Lumia 800 çıktı piyasaya. İlk yılını doldurmadan bir milyon adet satmıştı. Bu arada incelemeler falan da geldi. O da ne? Windows Phone yağ gibi akıyor. Ama içi boş hiç bir özellik yok ondan akıyor :ehe Hatta hatta kapalıyken şarj bile olmuyor!!! Şarjı bitip kapanınca nasıl açacaksın bu cihazı diyeni bile gördü bu gözler. Zil sesi değişmiyor diyenlere de sevgi ve muhabbetlerimi (unutursak kırılırlar) gönderiyorum buradan. Sonra 26 Haziran 2012'de Windows Phone 8.1 tanıtıldı. Eh bişeyler eklenmiştir artık sisteme. Sonra GDR 1-2-3 Denim falan derken ulan bu işte bir iş var yine akıyor bu sistem.

Gel zaman git zaman eleştiriler devam etti. Microsoft da geliştirmeye ( hoş Windows 10 Mobile güncellemesi ile yeni özellikler gelmedi ya neyse) devam ediyor tabi. Bu arada Lumia kullanıcıları ne mi yapıyor? Bir çoğu; of arkaplan gelsin daha bişey istemem, bildirim merkezi gelsin daha bişey istemem vs vs vs hiç bir şey istemiyor halinden memnun hepsi:hmmm

Sonra bir meczup (Joe Belfiore) çıkıyor diyor ki biz Windows Phone 9'u iptal ettik. Windows 10 Mobile verecez size hemi de hepinize diyor.:blink: Haydaaa nereden çıktı bu Windows 10 Mobile derken Windows Insider programı ile yapılan tüm geliştirmeler isteyen kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. Tabi bu iş bize ters ama oldu bir kere yapacak bişey yok. Ama o da ne? Eylem merkezine bir kaç tane fazladan ayar butonu koymuşlar, etkileşimli bildirimler, arkaplan resmi stilini seçme, manuel dpi ayarı, Microsoft Edge diye yeni bir tarayıcı, ne olduğu belli olmayan yeni bir telefon ve mesajlaşma uygulaması, Continuum mudur nedir işte o zımbırtıyı koymuşlar şimdi de çıkmış Slow Motion video kaydı ile Usb Otg desteği vereceklermiş. Sanki sisteme çok bir yeni özellik eklemiş gibi bir de bunlar çıktı başımıza. Zaten sistem hesap makinesi gibi. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var. Bir de gitmişler herşeyi pc ile aynı olan Evrensel Uygulama Platformu diye bir şey atmışlar ortaya. Neymiş uygulamalar adaptive ui ile hem mobilde hem de PC'de aynı deneyime sahip olacakmış. Çok lazımdı zaten geldi tam oldu (?)

Yok bunlar neyse hadi bunlara katlandık da ya final güncellemesinde Split Screen, başlat ekranında landscape mode falan da verirlerse işimiz var. Sanki rakiplerinde ana ekranda landscape mode var, Split Screen'de çoklu görev var. Haa o dosya Yöneticisi var ya? Onu sisteme eklemeyecektiniz olum! Bak Google Android'de daha 6.0 marshmallow'da basit dosya yöneticisini ve Split Screen'i (aktif etmek için Root gerekiyor) yeni ekledi. Senin ne acelen vardı bunlar için.

Ez cümle Velhasıl--ı kelam fazla uzatmak istemiyorum dostum bu Microsoft bizim ülkenin yaptığı ihracat kadar ciro yapan bir şirket ama bu işlerden anlamıyor. Bak demedi deme bunlardan bir halt olmaz. 4 (Yazı ile: Dört) Sene olmuş hala yerinde sayıyor.

O yüzden biz boş verelim bunları konuyu da stres atma mekanı yapmadan devam edelim.

Bütün bu anlatılanların yanında, Microsoft güvenlik ilkelerine ve sertifikalara aşırı bağlı bir şirket. Kanımca bu işin uzun sürmesi, insider deneme sürümlerinin arka plandaki asıl nedeni güvenlik açıklarını max. düzeyde minimize etmektir. Haliyle sistem çok yavaş gelişiyormuş gibi bir tablo çıkıyor ortaya. Bir yandan sistemi kullanıcıya açarken diğer yandan da çekirdek yapıyı nasıl gizlerim çalışmaları bunlar @papakudioflu @bulutsuzgece @Sensation

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
braayn

braayn

Üye
beyler selam,
Benim MS fotograflar uygulaması sürekli update etmeye çalışıyor hatta update ediyor ama daha sonra mağazada elle güncelle dediğimde tekrar güncelliyor sanki az önce güncellememiş gibi ,
Slow motion videoları editlemek istediğimde tekrar aşağıdaki ekran geliyor uygulama tam açılacak hoop tekrar aynı ekrana atıyor ve çektiğim yeni resimleri foto galeriye girip zoom in zoom out yapamıyorum muhtemelen güncellemeyi yapamadığından olsa gerek.bölge ve dili değiştirip denedim yine olmadı sıfırlamadan bir çözümü var mıdır ? aynı sorun 12. yapıyı birlikte kurduğum arkadaşın L930unda da var.

serinaga

serinaga

Üye
beyler selam,
Benim MS fotograflar uygulaması sürekli update etmeye çalışıyor hatta update ediyor ama daha sonra mağazada elle güncelle dediğimde tekrar güncelliyor sanki az önce güncellememiş gibi ,
Slow motion videoları editlemek istediğimde tekrar aşağıdaki ekran geliyor uygulama tam açılacak hoop tekrar aynı ekrana atıyor ve çektiğim yeni resimleri foto galeriye girip zoom in zoom out yapamıyorum muhtemelen güncellemeyi yapamadığından olsa gerek.bölge ve dili değiştirip denedim yine olmadı sıfırlamadan bir çözümü var mıdır ? aynı sorun 12. yapıyı birlikte kurduğum arkadaşın L930unda da var.

12. yapıda depolama ile ilgili sorun mevcut, ama yine de depolama'da uygulamalar içerisine girip uygulamayı kaldırabiliyor musunuz ? Hemen altında fotoğraflar eklentisi var mı ? Bunları bir kontrol edin olmadı sanırım sıfırlamaktan başka yada yeni yapıyı beklemekten başka çare yok gibi ...

Edit: Şimdi farkettim de, sendeki güncellenmeye çalışan fotoğraflar eklentisi sanırım, bu kaldırılabiliyor depolamadan, linki önceki sayfalarda @sfgnrl tarafından paylaşılmıştı galiba, bence silip tekrar yükle, büyük bir ihtimalle düzelir gibi, link aşağıda ...

mTalk'tan Lumia 1520 ile gönderildi

Son düzenleme:
braayn

braayn

Üye
12. yapıda depolama ile ilgili sorun mevcut, ama yine de depolama'da uygulamalar içerisine girip uygulamayı kaldırabiliyor musunuz ? Hemen altında fotoğraflar eklentisi var mı ? Bunları bir kontrol edin olmadı sanırım sıfırlamaktan başka yada yeni yapıyı beklemekten başka çare yok gibi ...

Edit: Şimdi farkettim de, sendeki güncellenmeye çalışan fotoğraflar eklentisi sanırım, bu kaldırılabiliyor depolamadan, linki önceki sayfalarda @sfgnrl tarafından paylaşılmıştı galiba, bence silip tekrar yükle, büyük bir ihtimalle düzelir gibi, link aşağıda ...

depolamadan kaldıramıyorum kaldır kısmı pasif :(

dakamon

dakamon

Üye
Slowmo yu kamera desteklemediği halde yazılımla yaparsanız, diğer kamerası 240 fps yeteneği olan telefonların yaptığı slowmo lar kadar güzel sonuçlar alamazsınız. Yanlışsam düzeltin.

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
Slowmo yu kamera desteklemediği halde yazılımla yaparsanız, diğer kamerası 240 fps yeteneği olan telefonların yaptığı slowmo lar kadar güzel sonuçlar alamazsınız. Yanlışsam düzeltin.
yanlis deilsiniz hocam

4MaGuS

4MaGuS

Üye
beyler selam,

bu sorun benim pc de bazen oluyor şöyle bir şey bir sürü indirme olduğunda tekrar güncelleştirme tarattığınızda fotoğraf uyuglamasını tekrar buluyor ancak bulana kadar diğerini kurmuş oluyor ve bunu hiç bir şekilde kuramıyorsunuz tek çözüm yolu güncelleştirmeyi iptal et ve tekrar güncelleştirme tarat bu sefer bulmaması gerekiyor bende böyle yapınca sorun çözülüyor

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
doğruyu soylemek gerekirse video ayarlarından filan pek anlamam. Microsoftun bu slow motion desteğini nasılnsağladığını da bilmiyorum. Ama kamera ayarlarına girip çozunurluğu 4k yaptım. Bu durumda slow motion video parlaklığı baya bi arttı. Aynı videoları çekiyorum. 4k da daha iyi çekiyor. 930 ve 1520 kullanıcıları bi deneyebilirler mi ?

• Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye
doğruyu soylemek gerekirse video ayarlarından filan pek anlamam. Microsoftun bu slow motion desteğini nasılnsağladığını da bilmiyorum. Ama kamera ayarlarına girip çozunurluğu 4k yaptım. Bu durumda slow motion video parlaklığı baya bi arttı. Aynı videoları çekiyorum. 4k da daha iyi çekiyor. 930 ve 1520 kullanıcıları bi deneyebilirler mi ?

İlk fırsatta deneyeceğim ...

afwerker

afwerker

Üye
Arkadaşlar Lumia 820 'de 8.1 e dönmek isteyen olursa CYAN sürümüne dönebiliyor.Güncellemeleri denetlendiğinde ise 801881D0 hatası veriyor. Denim Sürümüne geçmiyor. OTA'dan kaldırılmış galiba . Sadece Claro operatör yazılımı var başkada bulamadım.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
İlk fırsatta deneyeceğim ...

farklı bi ortamda test ettim. Parlaklıkda değişme olmadı ancak bi yazıyı slow motion ile çekince yüksek çözünürlük
de daha okunaklı oldu . Denemelerinizi bekliyorum :)

tanyyy

Üye
beyler 9.yapından sonra 8.1'e dönmüştüm ben. artık finale sürümüne geliyoruz, yavaştan geçmek istiyorum. 13. yapıyı beklemeli miyim sizce yoksa 12'ye geçeyim mi? bir de 12 fast değil mi?

skynet

Üye
12. yapı gayet iyi

braayn

braayn

Üye
bu sorun benim pc de bazen oluyor şöyle bir şey bir sürü indirme olduğunda tekrar güncelleştirme tarattığınızda fotoğraf uyuglamasını tekrar buluyor ancak bulana kadar diğerini kurmuş oluyor ve bunu hiç bir şekilde kuramıyorsunuz tek çözüm yolu güncelleştirmeyi iptal et ve tekrar güncelleştirme tarat bu sefer bulmaması gerekiyor bende böyle yapınca sorun çözülüyor
Denedim lakin olmadı.Bir sonraki yapıyı bekleyeceğim.

.BlueTR

.BlueTR

Üye
630da 8.1e her döndüğümde 2 tane telefon uygulaması oluyordu şimdi 3 tane oldu :blink:

skynet

Üye
Takvim de bugünü göster dediğimde kısa süre gösterip tekrar 28 ekime dönüyor :hmmm Bu sıkıntıyı başka yaşayan var mı ?

mp2934

mp2934

Üye
Microsoft, mesafe takip uygulamasi MileIQ yu satin aldigini duyurdu. Vergi indirimlerini hesaplamaya imkan saglayan ve 1 milyonun uzerinde kullanicisi olan MileIQ, ne kadar yol gidildigini takip edebiliyor.(avea teknoloji paketinden mesaj geldi)

Üst Alt