Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İkikez sıfırladım olmadı.8.1 e dönmeye çalışıyorum pc telefonu goruyor ama WDRT görmüyor
Dedikleri adımları takip edin. Ses kısma+güç tuşu aşaması gelecek. Onu yapın sonra görecek. İndirmek için telefonun tamamen açılmasını bekleyin.

sahanemir

sahanemir

Üye
benim 930 da yok bu tosba modu!!! güncelledim de ama yine yok yine yok :(
Son yapıda olduğunuzu farzediyorum . Mağazadan güncellemeleri denetleyin olması lazım video modunda görünmesi lazım.

dakamon

dakamon

Üye
Project Astoria gelince Android diye bir şeye gerek kalmayacak.

Ben de Microsoft'u ağır diye eleştiriyorum (4 sene değil 3 sene oldu bu arada) ama sonuçta önümüzde daha tam şekillenmemiş bir çalışma var. O yüzden aşırı karamsarlığa düşüp yaygara koparmayalım. 3 senede gelmeyen şeyler 2-3 ayda gelir mi? Zor ama bekleyelim bakalım. Hele bir final yayınlansın, geliştirici ve Astoria araçları dağıtılsın. Universal ve portlanan uygulamaların durumuna bakalım. Bunlar ocak sonuna kadar şekillenecektir diye düşünüyorum.
Yoksa gidişatın yavaşlığı konusundaki eleştirilere sonuna kadar hak veriyorum.
Ama dediğim gibi Microsoft'a verdiğimiz kaldıraç 2 ay daha dursun hele, bakalım dünyayı yerinden oynatabilecek mi?

Lumia 950 XL ile gönderildi
Özgür abi ocak lafı ocak sonu diye değişecek galiba :) böyle böyle giderse sen wp den ayrılmazsın :D

sahanemir

sahanemir

Üye
Ben şahsen gene lumia Microsoft alacağım çıksın da 950XL

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Project Astoria gelince Android diye bir şeye gerek kalmayacak.

Ben de Microsoft'u ağır diye eleştiriyorum (4 sene değil 3 sene oldu bu arada) ama sonuçta önümüzde daha tam şekillenmemiş bir çalışma var. O yüzden aşırı karamsarlığa düşüp yaygara koparmayalım. 3 senede gelmeyen şeyler 2-3 ayda gelir mi? Zor ama bekleyelim bakalım. Hele bir final yayınlansın, geliştirici ve Astoria araçları dağıtılsın. Universal ve portlanan uygulamaların durumuna bakalım. Bunlar ocak sonuna kadar şekillenecektir diye düşünüyorum.
Yoksa gidişatın yavaşlığı konusundaki eleştirilere sonuna kadar hak veriyorum.
Ama dediğim gibi Microsoft'a verdiğimiz kaldıraç 2 ay daha dursun hele, bakalım dünyayı yerinden oynatabilecek mi?

Seneeee 2010 Kasım ayı. Teknoloji dünyasında fırtınalar koparan haberler manşetleri süslüyor!... "Nokia ve Microsoft Windows Phone platformunda ortaklıklarını ilan etti"

Tabi bu bombanın patlamasının ardından Türkiye forumları da dahil dünyadaki tüm forumlarda bu konu enine boyuna tartışılmaya başlanıyor. Olur mu, tutar mı, Nokia Windows Phone ile eski gücüne kavuşabilir mi? falan filan derken Windows Phone işletim sisteminin detaylarına girilmeye başlanıyor. Tabii Türkiye'nin ileri seviye akıllı telefon kullanıcılarının dünyanın geri kalanından neyi eksik? Neyse bilirkişi konumundaki bu işinin ehli çok bilmişler tartışıyorlar, ölçüyor biçiyorlar ve sonuçta Windows Phone işletim sisteminden hiç bir şey olmaz diyorlar. Bu arada forumlarda da kötüleme, karalama ve kıyaslamalar da çoktan başlamıştır bile. İlk Windows Phone telefon piyasaya çıktı mı? Yoo ne gerek var onlar "ileri seviye kullanıcı" ya adamlar resimlerden işi çözüyor.

Neyse Lumia 800 çıktı piyasaya. İlk yılını doldurmadan bir milyon adet satmıştı. Bu arada incelemeler falan da geldi. O da ne? Windows Phone yağ gibi akıyor. Ama içi boş hiç bir özellik yok ondan akıyor :ehe Hatta hatta kapalıyken şarj bile olmuyor!!! Şarjı bitip kapanınca nasıl açacaksın bu cihazı diyeni bile gördü bu gözler. Zil sesi değişmiyor diyenlere de sevgi ve muhabbetlerimi (unutursak kırılırlar) gönderiyorum buradan. Sonra 26 Haziran 2012'de Windows Phone 8.1 tanıtıldı. Eh bişeyler eklenmiştir artık sisteme. Sonra GDR 1-2-3 Denim falan derken ulan bu işte bir iş var yine akıyor bu sistem.

Gel zaman git zaman eleştiriler devam etti. Microsoft da geliştirmeye ( hoş Windows 10 Mobile güncellemesi ile yeni özellikler gelmedi ya neyse) devam ediyor tabi. Bu arada Lumia kullanıcıları ne mi yapıyor? Bir çoğu; of arkaplan gelsin daha bişey istemem, bildirim merkezi gelsin daha bişey istemem vs vs vs hiç bir şey istemiyor halinden memnun hepsi:hmmm

Sonra bir meczup (Joe Belfiore) çıkıyor diyor ki biz Windows Phone 9'u iptal ettik. Windows 10 Mobile verecez size hemi de hepinize diyor.:blink: Haydaaa nereden çıktı bu Windows 10 Mobile derken Windows Insider programı ile yapılan tüm geliştirmeler isteyen kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. Tabi bu iş bize ters ama oldu bir kere yapacak bişey yok. Ama o da ne? Eylem merkezine bir kaç tane fazladan ayar butonu koymuşlar, etkileşimli bildirimler, arkaplan resmi stilini seçme, manuel dpi ayarı, Microsoft Edge diye yeni bir tarayıcı, ne olduğu belli olmayan yeni bir telefon ve mesajlaşma uygulaması, Continuum mudur nedir işte o zımbırtıyı koymuşlar şimdi de çıkmış Slow Motion video kaydı ile Usb Otg desteği vereceklermiş. Sanki sisteme çok bir yeni özellik eklemiş gibi bir de bunlar çıktı başımıza. Zaten sistem hesap makinesi gibi. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var. Bir de gitmişler herşeyi pc ile aynı olan Evrensel Uygulama Platformu diye bir şey atmışlar ortaya. Neymiş uygulamalar adaptive ui ile hem mobilde hem de PC'de aynı deneyime sahip olacakmış. Çok lazımdı zaten geldi tam oldu (?)

Yok bunlar neyse hadi bunlara katlandık da ya final güncellemesinde Split Screen, başlat ekranında landscape mode falan da verirlerse işimiz var. Sanki rakiplerinde ana ekranda landscape mode var, Split Screen'de çoklu görev var. Haa o dosya Yöneticisi var ya? Onu sisteme eklemeyecektiniz olum! Bak Google Android'de daha 6.0 marshmallow'da basit dosya yöneticisini ve Split Screen'i (aktif etmek için Root gerekiyor) yeni ekledi. Senin ne acelen vardı bunlar için.

Ez cümle Velhasıl--ı kelam fazla uzatmak istemiyorum dostum bu Microsoft bizim ülkenin yaptığı ihracat kadar ciro yapan bir şirket ama bu işlerden anlamıyor. Bak demedi deme bunlardan bir halt olmaz. 4 (Yazı ile: Dört) Sene olmuş hala yerinde sayıyor.

O yüzden biz boş verelim bunları konuyu da stres atma mekanı yapmadan devam edelim.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, BomberMAn TR01, BLasTeaR ve 19 diğerleri
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
evet geldi kapadım açtım geldi, teşekkürler arkadaşlar

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Seneeee 2010 Kasım ayı. Teknoloji dünyasında fırtınalar koparan haberler manşetleri süslüyor!... "Nokia ve Microsoft Windows Phone platformunda ortaklıklarını ilan etti"

Tabi bu bombanın patlamasının ardından Türkiye forumları da dahil dünyadaki tüm forumlarda bu konu enine boyuna tartışılmaya başlanıyor. Olur mu, tutar mı, Nokia Windows Phone ile eski gücüne kavuşabilir mi? falan filan derken Windows Phone işletim sisteminin detaylarına girilmeye başlanıyor. Tabii Türkiye'nin ileri seviye akıllı telefon kullanıcılarının dünyanın geri kalanından neyi eksik? Neyse bilirkişi konumundaki bu işinin ehli çok bilmişler tartışıyorlar, ölçüyor biçiyorlar ve sonuçta Windows Phone işletim sisteminden hiç bir şey olmaz diyorlar. Bu arada forumlarda da kötüleme, karalama ve kıyaslamalar da çoktan başlamıştır bile. İlk Windows Phone telefon piyasaya çıktı mı? Yoo ne gerek var onlar "ileri seviye kullanıcı" ya adamlar resimlerden işi çözüyor.

Neyse Lumia 800 çıktı piyasaya. İlk yılını doldurmadan bir milyon adet satmıştı. Bu arada incelemeler falan da geldi. O da ne? Windows Phone yağ gibi akıyor. Ama içi boş hiç bir özellik yok ondan akıyor :ehe Hatta hatta kapalıyken şarj bile olmuyor!!! Şarjı bitip kapanınca nasıl açacaksın bu cihazı diyeni bile gördü bu gözler. Zil sesi değişmiyor diyenlere de sevgi ve muhabbetlerimi (unutursak kırılırlar) gönderiyorum buradan. Sonra 26 Haziran 2012'de Windows Phone 8.1 tanıtıldı. Eh bişeyler eklenmiştir artık sisteme. Sonra GDR 1-2-3 Denim falan derken ulan bu işte bir iş var yine akıyor bu sistem.

Gel zaman git zaman eleştiriler devam etti. Microsoft da geliştirmeye ( hoş Windows 10 Mobile güncellemesi ile yeni özellikler gelmedi ya neyse) devam ediyor tabi. Bu arada Lumia kullanıcıları ne mi yapıyor? Bir çoğu; of arkaplan gelsin daha bişey istemem, bildirim merkezi gelsin daha bişey istemem vs vs vs hiç bir şey istemiyor halinden memnun hepsi:hmmm

Sonra bir meczup (Joe Belfiore) çıkıyor diyor ki biz Windows Phone 9'u iptal ettik. Windows 10 Mobile verecez size hemi de hepinize diyor.:blink: Haydaaa nereden çıktı bu Windows 10 Mobile derken Windows Insider programı ile yapılan tüm geliştirmeler isteyen kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. Tabi bu iş bize ters ama oldu bir kere yapacak bişey yok. Ama o da ne? Eylem merkezine bir kaç tane fazladan ayar butonu koymuşlar, etkileşimli bildirimler, arkaplan resmi stilini seçme, manuel dpi ayarı, Microsoft Edge diye yeni bir tarayıcı, ne olduğu belli olmayan yeni bir telefon ve mesajlaşma uygulaması, Continuum mudur nedir işte o zımbırtıyı koymuşlar şimdi de çıkmış Slow Motion video kaydı ile Usb Otg desteği vereceklermiş. Sanki sisteme çok bir yeni özellik eklemiş gibi bir de bunlar çıktı başımıza. Zaten sistem hesap makinesi gibi. Bu kadar ayrıntıya ne gerek var. Bir de gitmişler herşeyi pc ile aynı olan Evrensel Uygulama Platformu diye bir şey atmışlar ortaya. Neymiş uygulamalar adaptive ui ile hem mobilde hem de PC'de aynı deneyime sahip olacakmış. Çok lazımdı zaten geldi tam oldu (?)

Yok bunlar neyse hadi bunlara katlandık da ya final güncellemesinde Split Screen, başlat ekranında landscape mode falan da verirlerse işimiz var. Sanki rakiplerinde ana ekranda landscape mode var, Split Screen'de çoklu görev var. Haa o dosya Yöneticisi var ya? Onu sisteme eklemeyecektiniz olum! Bak Google Android'de daha 6.0 marshmallow'da basit dosya yöneticisini ve Split Screen'i (aktif etmek için Root gerekiyor) yeni ekledi. Senin ne acelen vardı bunlar için.

Ez cümle Velhasıl--ı kelam fazla uzatmak istemiyorum dostum bu Microsoft bizim ülkenin yaptığı ihracat kadar ciro yapan bir şirket ama bu işlerden anlamıyor. Bak demedi deme bunlardan bir halt olmaz. 4 (Yazı ile: Dört) Sene olmuş hala yerinde sayıyor.

O yüzden biz boş verelim bunları konuyu da stres atma mekanı yapmadan devam edelim.
Abi gelişmeler konusunda haklısın ama kullanıcı uygulama istiyor. Hadi oyunları falan geçtim sosyal medya uygulamarı güncel olsa bari

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Abi gelişmeler konusunda haklısın ama kullanıcı uygulama istiyor. Hadi oyunları falan geçtim sosyal medya uygulamarı güncel olsa bari

Masaüstü ve mobilin finali piyasada yerleşince onlar kendiliğinden gelecek zaten.
Bu Universal uygulama ve Astoria olayı kısa bir süre içinde meyvelerini verecektir. O yüzden mağaza konusunda him endişem yok benim.

Şu geribildirimlerde istenen özellikleri ve düzeltmeleri verseler yeter.
İnşallah onu da (hiç değilse bir kısmını) önümüzdeki birkaç ay içinde verirler.

System X

System X

Üye
microsoftun burada bariz başarısızlığı var. ya platforma gereken önemi vermiyorlar ya da gerçekten beceriksizlik söz konusu... benim anladığım ve gördüğüm bir gerçek var ki windows 10 ile birlikte yolu bir kısım değiştirdiler.bu hem pcde hem de mobilde kendini gösterdi...mesela masaüstünde başlat menüsü ile windows 7leşme çabaları varken mobilde androidleşme çabalarını gördük.uygulamalar daha bir android menülerine benzedi ve windows 8 havası ortadan kaldırılmaya çalışıldı.halbuki başarısızlıkların altında yatan neden kullanıcı deneyiminde yatıyordu alışkanlıklarda değil.windows rt yi düşünürseniz microsoftun kullanıcı deneyimini düşünmeden hareket ettiğini çok iyi anlarsınız.ne yazık ki bunu taklit ederek yapmaya çalışıyor ve bunun altında yatan nedenin de yeni yönetimin başarısızlığı olduğunu düşünüyorum.8.1 güncellemesi ne kadar da eksiklikleri bir çırpıda gideren bir güncelleme olmuştu hatırlayın.peki windows 10 mobile? diğer yandan usb otg gibi çok öncesinde konuşulan özellikler hala gelmiş değil.buda yazının başında bahsettiğim değiştirilen yolun esintileri olarak görüyorum.son olarak windows 10 mobilenin artık şekillendiğinin ve bu saatden sonra önemli değişikliklerin olmayacağını düşünüyorum.ha olmaz demiyorum ama bi 2 sene daha beklemeniz gerekecek.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

abi ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi. İş apple olunca sadece alo demek için (logo için) millet iphone alır. İş microsoft olunca hep daha fazlasını ister .daha fazlası olunca da ali abinin dediği gibi yok ne gerek vardı , yok beceremiyo. Hiç ne haline şükür eden var nede halinden memnun olan.

• Beğen
Tepkiler: zaakaan
Murat Alper

Murat Alper

Üye
windows camera güncellenmiş

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Masaüstü ve mobilin finali piyasada yerleşince onlar kendiliğinden gelecek zaten.
Bu Universal uygulama ve Astoria olayı kısa bir süre içinde meyvelerini verecektir. O yüzden mağaza konusunda him endişem yok benim.

Marketin hiçbir zaman düzeleceğine imkan vermiyorum

Murat Alper

Murat Alper

Üye
o değilde mağaza zaten dandik bir biçimde örnek veriyorum bir uygulama arıyorum bir sürü alakasız uygulama çıkıyor örneğin windows 10 mağazasından hiç ama memnun değilim mesela 8.1de bir fotoğraf uygulaması ararken sadece uygulamalar ortaya çıkıyordu vede oyunlar falan çıkmıyordu şimdi iyice ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar fotoğraf uygulaması arıyorum örneğin uygulamanın altında oyunlar kategorisi de çıkıyor ya ben oyun aramıyorum ki güzel microsoft sadece uygulama arıyorum oyunu neden çıkarıyorsun karşıma sadece uygulama iyice şaşırdılar bunlar ne yapacaklarını bunada bir çare bulunsun artık

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Dediğim şeyler gerçekleşince sen gelişme hızını bir gör bakalım :tebessüm:

Android ve ios uygulamalarının sisteme portlanmasında geliştiricilere büyük kolaylık gelecek. Ondan sonra mağazanın dolması çok kısa sürede olur. Hatta onlar sorunsuz portlayana kadar sen çalışanları kullanırsın Windows Bridge ile :)
Dediğim gibi mağazaya çok takılmayın şimdilik, önemli olan sistemin tamamen kullanıcıların istediği düzeye gelmesi.

Son düzenleme:
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar yine dayanamadım 12.yapıyı tekrar yükledim,şu arama tuşunu 8.1 deki gibi yapabiliyormuyuz acaba,yani arama tuşuna bastığımızda hava durumu gözüksün.
Telefonu sıfırlayınca düzeldi :)

sahanemir

sahanemir

Üye
Bazı güncellemelerden sonra cihazda edge,de,de dahil hızlanma var farkeden olmadı sanırım..

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bardağa denizi doksende alacağı kadar demenin uzunu nu yazmışsın :D@papakudioflu

dakamon

dakamon

Üye
Youtube dan paylaşılan bi videoyu izledim. Sanki kamera 120 fps çekmiyor da bunu yazılımsal olarak arttırıyorlarmış gibi geldi bana. Benim bildiğim slowmo da kameranın bu özelliği destekleyecek şekilde tasarlanması lazım. Ama bu telefonların kameraları için hiç bu özellikleri olduğu söylenmedi. Bu kanıya da şuradan vardım ağır çekim anında sanki kareler arasında atlıyor gibiydi ama bu atlayış çok tatlı bir hale getirmişler böyle solarak geçiş yapıyor buda dan dun geçişlerdeki gibi keskin olmuyor. Buda bir nebze olsun 30 fps çekilen görüntüyü yazılımsal 120 fps imiş gibi gösteriyor. Yada iki kare arasına ekstra kareler oluşturuluyor yazılımsal olarak tahmini o şekilde fps arttırılıyor da olabilir. Yanlışım varsa düzeltin ama benim algılamam böyle oldu.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

950 serisi muhtemelen 720p@240fps destekleyecek.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

Üst Alt