Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Şimdi bişey öğrendim ama burada nasıl açıklanır bilmiyorum :ehe

Kısaca; aslında Windows Insider kullanıcıları gerçek anlamda sistemin çok ileri yapılarını kullanıyormuş. Windows 10 Mobile kararlı sürümü Yapı 10240 derlemesi olacak yayınlanacak ve bu derleme Windows 10 Mobile TH1 adı ile yeni çıkacak cihazlarda da yüklü olarak gelecekmiş.

• Beğen
Tepkiler: BaySerkan, Esendağlı, suyunsesi ve 1 kişi daha

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Yani biz final sürümden ilerdeyiz şaka gibi..final sürümde ne var ki o zaman? ilerde olan sürümlerde bile bir şey yok ki,doğru mu anlamışım @papakudioflu

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
@papakudioflu Abi öyle bir şey dedin ki şimdi var ya tam Şok Şok Şok...! gibi oldu buralar fena karışır şimdi:megafon:

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yani biz final sürümden ilerdeyiz şaka gibi..final sürümde ne var ki o zaman? ilerde olan sürümlerde bile bir şey yok ki,doğru mu anlamışım @papakudioflu
PC gibi 10240 verecekler demekki. Tabii onu da stabilite konusunda iyileştirmişlerdir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Vallahi bunun böyle anlaşılacağını biliyordum. Aslında tam aksine. Biz şu anda alfa, Beta, delta değil gerçek bir sürüm bile kullanmıyoruz. Bizim kullandıklarımız gerçekte Yapı 10240 için hazırlanan yamaların test edildiği bir derleme.

Yani sonuç olarak bu çektiğimiz çileler hepsi Yapı 10240'ta daha sorunsuz olması için. Bu yapılarda test edilip onaylanan kodlar, Yapı 10240'ta yani Windows 10 Mobile Threshold 1'e ekleniyor.

Zaten biraz düşünürseniz bir önceki yapıda çözülen sorunların başka bir yapıda nüksetmesi ya da farklı bir sorunun ortaya çıkması tamamen bu nedenden kaynaklanıyor.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, kaygisiz43, drangela61 ve 8 diğerleri
sahanemir

sahanemir

Üye
B.sayarda da tlf dan güncelleştirme de dahil olmuyor :(

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Translator 10 Beta(9.10.2.0 > 9.10.3.0) güncellendi.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Vallahi bunun böyle anlaşılacağını biliyordum. Aslında tam aksine. Biz şu anda alfa, Beta, delta değil gerçek bir sürüm bile kullanmıyoruz. Bizim kullandıklarımız gerçekte Yapı 10240 için hazırlanan yamaların test edildiği bir derleme.

Yani sonuç olarak bu çektiğimiz çileler hepsi Yapı 10240'ta daha sorunsuz olması için. Bu yapılarda test edilip onaylanan kodlar, Yapı 10240'ta yani Windows 10 Mobile Threshold 1'e ekleniyor.

Zaten biraz düşünürseniz bir önceki yapıda çözülen sorunların başka bir yapıda nüksetmesi ya da farklı bir sorunun ortaya çıkması tamamen bu nedenden kaynaklanıyor.
Ohh be şimdi rahatladım ve de sevindim,eyvallah.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Aslında 10240 a dönmekle bir şey kaybetmeyiz, zaten son yapılarda yeni gelen bir şey yok bizimde istediğimiz sistemin mevcut özelliklerle birlikte stabil olması. O yüzden stabil çalışan bir 10240 nolu yapı kabul edilebilir :bigstar:

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye

O zaman neden verilmiyor tam surum? Ayrıca bilgi nereden?

suyunsesi

suyunsesi

Üye

Yeminle bir sürü kişi bu habere çok rahatlamıştır. Aynen benim şuan rahatladığım gibi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada Windows 10 Yapı 10547 ile Microsoft Edge tarayıcıda önemli geliştirmeler var. En dikkat çeken ise ORTC desteği. Şimdi bu ne diyen soranları duyar gibiyim. Tarayıcıdan cep telefonunu numara çevirerek arama. Bu da demo sayfası.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen ve Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Bu arada kilit ekran kısmına Ayrıntılı kısmı daha fazla gösteren kısımda seçenekler çoğalmış, örnek ben mesela Hava Durumunu kullanıyorum, gayette güzel belki ilerleyen zamanlarda bakarsınız görsel olarak daha güzel bir görünüm alır (inşallah)

Bu arada; Hızlı Durum kısmında sorun var, uygulama ekliyorum çıkınca tekrar böyle oluyor yani eklenmiyor. MS'nin çalışma stiline hayranım, bir yerden geçte olsa yapıp diğer yerden bozuyorlar :alkis

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl ve Sensation
BaySerkan

BaySerkan

Üye
Şimdi bişey öğrendim ama burada nasıl açıklanır bilmiyorum :ehe

Kısaca; aslında Windows Insider kullanıcıları gerçek anlamda sistemin çok ileri yapılarını kullanıyormuş. Windows 10 Mobile kararlı sürümü Yapı 10240 derlemesi olacak yayınlanacak ve bu derleme Windows 10 Mobile TH1 adı ile yeni çıkacak cihazlarda da yüklü olarak gelecekmiş.
dur tahmin edeyim kararlı sürüm geldiğinde biz insider'lar tekrar 8.1 e dönüp kararlı sürümü yükleyeceğiz dimi? :ehe:ehe

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye

Şuan bu kullandığım sistem azda olsa stabil peki ya derleme ? Abow :-o

dur tahmin edeyim kararlı sürüm geldiğinde biz insider'lar tekrar 8.1 e dönüp kararlı sürümü yükleyeceğiz dimi? :ehe:ehe
Aklımı okudun yeminlen :)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
@papakudioflu o değilde bu çıkacak 10240 sürümü için beta çıkacak dediniz bu niye sadece yeni çıkan cihazlara geliyor acaba, stabil olsun temel özellikler olsun yeter ya çok fazla bir şey beklemiyorum artık, uygulamalar birebir güncellenirse yeter zaten gerisi boş onların çok daha hızlı olması lazım

System X

System X

Üye
anlaşılan o ki bu windows phone dan adam olmayacak. final sürüm eski yapılarla ortaya çıkacaksa özellik olarak bişey beklemeyin daha.
hayır yani adam niye windows 10 a geçecek bir sebep var mı? mal gibi çalışan edgeye mi aşık olacak.yada tam ekran duvar kağıdı yapmak için mi?
2010 dan beri temel şeyleri veremediler daha da diğer platformalara destek veriyorlar.biz daha çook bekleriz...

skynet

Üye
Bu arada kilit ekran kısmına Ayrıntılı kısmı daha fazla gösteren kısımda seçenekler çoğalmış, örnek ben mesela Hava Durumunu kullanıyorum, gayette güzel belki ilerleyen zamanlarda bakarsınız görsel olarak daha güzel bir görünüm alır (inşallah)

Bu arada; Hızlı Durum kısmında sorun var, uygulama ekliyorum çıkınca tekrar böyle oluyor yani eklenmiyor. MS'nin çalışma stiline hayranım, bir yerden geçte olsa yapıp diğer yerden bozuyorlar :alkis

Bende de sadece whatsapp eklenmiyor + hava durumunu ayrıntılı bölüm için seçsem bile kilit ekranında göstermiyor bende

Esendağlı

Esendağlı

Üye
anlaşılan o ki bu windows phone dan adam olmayacak. final sürüm eski yapılarla ortaya çıkacaksa özellik olarak bişey beklemeyin daha.
hayır yani adam niye windows 10 a geçecek bir sebep var mı? mal gibi çalışan edgeye mi aşık olacak.yada tam ekran duvar kağıdı yapmak için mi?
2010 dan beri temel şeyleri veremediler daha da diğer platformalara destek veriyorlar.biz daha çook bekleriz...
Aslında anlatılmak istenen şu bence, bizim denediklerimiz asıl gövde ile alakası olmayan parçalar.iyi ve sağlıklı olan kodlar ana gövdeye monte ediliyor.sanırım biz finali aldığımızda bunlarda nereden çıktı biz bunları hiç denemedik diyebileceğimiz özellikler olacak.

• Beğen
Tepkiler: bedby

Üst Alt