papakudioflu
Emekli Yönetici
Rudy Huyn 6Snap adında bir Snapchat istemci uygulaması yapmıştı. Fakat Snapchat, sadece Windows Phone kullanıcılarına mesaj göndererek bu uygulamayı kullanmamaları gerektiğini belirtip aksi takdirde hesaplarını kapatmakla tehdit etmişti. Ayrıca bu uygulamayı mağazadan da kaldırtmıştı.(bu arada önceden bir snapchat uygulaması vardı, ne oldu ona, bulamıyorum şimdi?)
Fakat karakter meselesinin ne kadar önemli olduğunu anladığımız bu olayda aynı snapchat, İOS ve Android platformlarındaki üçüncü parti istemci uygulamalarını kullananlara herhangi bir uyarı veya tehditte bulunmamış, ayrıca uygulamaların kaldırılması için de telkinde bulunmamıştır.
Bu noktada sadece direk olarak Microsoft ve Windows Phone platformuna yönelik bu keyfi uygulama bile Windows Phone kullanıcılarının en ufak bir tepkisini çekmemiş ve kullanıcılar snapchat uygulamasının yokluğu nedeni ile yine Microsoft ve Windows Phone platformuna suç atmaya devam etmişlerdir. Hal böyle olunca Snapchat de bu durumda herhangi bir tepki ile karşılaşmayınca dümen suyunda olduğu firmaların yönlendirmelerine göre hareket etmeye devam etmiştir.
Halbuki uygulamanın tüm platformlarda erişilebilir olması tamamen yayıncı firmaların sorumluluğundadır. Windows Phone kullanıcılarının etkili bir tepki göstermemesi de ilerisi için bu firmaların herhangi bir kaygı duymasına mahal bırakmıyor. Hal böyle olunca da kullanıcılar daha çok beklerler ve bu uygulamalar gelince de aslan payı yine Microsoft'un değil Snapchat'in olur.
Uzun zamandır konuyu misafir olarak takip ediyordum zaten, güncelleme gelsin de 1320'yi ben sahipleneyim