Bu konu hakkında son mesajım olacak burada, daha sonra uzun bir süre buralarda dolaşmam artık çünkü bu yanlıştan dönülünceye kadar ne Microsoft'un ne de WP'nin gözümde gram değeri yok. Birinci olarak umarım 1. nesil denilen -1520 dışındaki- x20'li cihazlara bir şekil güncellemeyi er ya da geç verip bu yanlıştan dönerler. 2016'da bile bu adamların en çok kullanılan telefonu Lumia 520. Yani buradan anlayın 1. nesil telefonu olanların ne kadar çoklukta olduğunu bu sistemde. İkincisi Gabriel Aul'un açıklamalarını hiçbir zaman tatmin edici bulmuyorum, bulmayacağım da. Aynı bizim gibi soran elemanlara " ya biz 12 hafta boyunca 1. nesil telefonlardan çoğunlukla olumsuz geri dönüt aldık, işte bu yüzden şu anlık güncellemeyi yayınlamama kararı aldık. " demek " Biz bu telefonlar için uğraşmak istemiyoruz. " anlamına geliyor benim için, sen ki dünyanın en iyi yazılım firmalarından birisi olarak sana kullanıcılardan olumsuz geri dönüşler geliyorsa bunu er ya da geç çözeceksin, yoksa ben senin ne yazılım devi sıfatına inanırım, ne de güvenilirliliğine. Zaten Joe Belfiore'nin gidişinden beri mobil sisteminize üvey evlat muamelesi çekiyordunuz, şimdi bu yaptığınızla elinizdeki sınırlı kullanıcı sayısını da kaybedeceksiniz. Bu stratejileri hangi kafayla yapıyorlar onu da anlamak güç. Mobil işine rakiplerinden çok sonra girdin, geridesin ve bu yüzden olabildiğince hızlı ilerleyip kendini iyi bir konuma getirmek varken hep bunun tersini yapıyorsun. Yavaş davranıyorsun, üstüne bi de alay eder gibi üstte yazdığım açıklama ile " ne şiş yansın, ne kebap " modunda kaçamak cevaplarla işten sıyırmaya çalışıyorsun. Umarım bu yaptıklarının çok ama çok hatalı bir karar olduğunun farkına erkenden varırlar.