Windows 10 Mobile Güncellemesi Başladı (10.0.15254.603)[14/01/2020]

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
Ben burada çoğunlukla nokia yı ve daha sonra Microsoft'u eleştirdim,eleştirdim ama ben bile bu kadar saçma bişey yapçağını tahmin etmemiştim,benim tahminim w10 u alırdık ve güncelleme daha sonra kesilirdi yani w10 mobile 920 için son olurdu,ama w10 u bile alamadık yazıklar olsun Microsoft,birde şu tahminim vardı 2016 yılında piyasadan çekilecek diye.şimdi bu ihtimal daha da arttı

serinaga

serinaga

Üye
Artık 1520 sahibi olarak ben bile bi sonraki güncellemeden umudumu kestim. Redstone 1 bile alamayacağız gibime geliyor

Aynen valla ...
Sırf bu yüzden yüklemeyeceğim verdikleri sözde resmi sürümü, mevcut insider sürümde devam edeceğim, bakalım zaman neyi gösterecek ...

dakamon

dakamon

Üye
Microsoft'un dün yayınladığı soru cevap kısmından ilgili bölümü paylaşmıştım:

Q:I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update.What should I expect in the future?
A:If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build.

Soru: Şu an cihazımda bir Windows 10 Insider yapısı kullanıyorum, fakat cihazım resmi Windows 10 güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer almıyor. Gelecekte ne beklemeliyim?

Cevap: Eğer cihazınızda zaten Windows 10 Mobil Önizleme yapısı varsa, cihazınızı desteklenmeyen bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut yapı olan 10586 yapısından sonraki yapı güncellemelerini vermeyeceğiz. İleriki bir zamanda bu cihazlar Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapı güncellemelerini almayı da durduracak.

Yani özetle diyor ki:
"Listede olmayan cihazlara resmi güncelleme vermiyoruz.
İnsider yüklü ise onunla idare edin, 10586'ya verilen boş güncellemelerle idare edin.
Yada 8.1'e dönün.
İleride zaten 10586 güncellemelerini de alamayacaksınız.
Bizimle paranızı ve ömrünüzü boşa harcamayın, gidin Android alın, iOS alın..."

Adamlar güncellemeyi ne zaman verecekleri konusunda bu güne kadar hiç net değillerdi ama vermeyecekleri konusunda baya net olabiliyorlar. Resmen açık açık söylemişler. Resmi güncelleme yok denem sürümleriyle idare edin onda da en fazla w10m ile. 10.1 10.2 bunların denemesini bile vermeyeceğiz diyorlar. Bari vermeyecektiniz taa en başından söyleseydiniz de insanlarda ona göre kendilerine bir yön çizselerdi resmen insanların 1.5 senesini gasp ettiler. Amerikada olsa iş bilen bi kullanıcı dava açardı ve büyük ihtimalle kazanırdı. BU dava da emsal olurdu MS zor durumda kalırdı.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Microsoft'un dün yayınladığı soru cevap kısmından ilgili bölümü paylaşmıştım:

Q:I’m currently using a Windows 10 Insider build on my device, but it is not on the list of devices that will receive a formal Windows 10 update.What should I expect in the future?
A:If you already have the Windows 10 Mobile Insider Preview build on your device, you may keep using your device in an unsupported state. We will not be offering build updates beyond the Current Branch build 10586. At some point in the future these devices will also stop receiving updates to the Windows 10 Mobile Insider Preview build.

Soru: Şu an cihazımda bir Windows 10 Insider yapısı kullanıyorum, fakat cihazım resmi Windows 10 güncellemesini alacak cihazlar listesinde yer almıyor. Gelecekte ne beklemeliyim?

Cevap: Eğer cihazınızda zaten Windows 10 Mobil Önizleme yapısı varsa, cihazınızı desteklenmeyen bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut yapı olan 10586 yapısından sonraki yapı güncellemelerini vermeyeceğiz. İleriki bir zamanda bu cihazlar Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapı güncellemelerini almayı da durduracak.

Yani özetle diyor ki:
"Listede olmayan cihazlara resmi güncelleme vermiyoruz.
İnsider yüklü ise onunla idare edin, 10586'ya verilen boş güncellemelerle idare edin.
Yada 8.1'e dönün.
İleride zaten 10586 güncellemelerini de alamayacaksınız.
Bizimle paranızı ve ömrünüzü boşa harcamayın, gidin Android alın, iOS alın..."
şef iyi yazmışsın da bu 10586 nın sonraki stabil versiyonları olmayacağı anlamına gelmiyor ki. belki de 10586 tamam son sürüm olacak ama iyileştirilip resmi olacak?

versino2

versino2

Üye
Bende elimden geldiğince herkese Microsoft u kötülemezsem... Zaten herkes ne mal olduklarını biliyorlar da

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
şef iyi yazmışsın da bu 10586 nın sonraki stabil versiyonları olmayacağı anlamına gelmiyor ki. belki de 10586 tamam son sürüm olacak ama iyileştirilip resmi olacak?

W10 ile çıkan cihazlar için önizleme olarak 14xxx sürümleri yayında şu an :tebessüm:
Yeni W10'a yükseltilen önceki cihazlar da muhtemelen (belki en fazla bir yada iki tane 10586'yla başlayan performans güncellemesi aldıktan sonra) yakında 14xxx'i alacaklar.

Ancak listeye olmayan ve üzerinde önizleme yüklü cihazlar 10586'da kalacak.
10586'lı yapının finali de yayınlandığına göre;
10586 için yayınlanması olası bir yada iki yama (kümülatif güncelleme) dışında, listede olmayan cihazlar yerlerinde sayacaklar.

versino2

versino2

Üye
Yakında yakında Final gelecek diye diye 925 e bir tane bile yapı kurmadım sırf donmadan takılmadan rahatça kullanayım diye şimdi enayiliğimi kazıklandığımı nasıl tarif etsem bilemiyorum

dakamon

dakamon

Üye
Milyonlarca kullanıcının bir kaç milyonu insider kurmayı biliyor bu işlerden anlıyor peki ya anlamayan milyonlarca insanı ne yapacaklar. Onların suçu günahı ne? 8.1 de öylece kalacaklar. Hani bilseler belki slow olarak insider sürümlerini kurabilseler iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR ve Krnl386
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
W10 ile çıkan cihazlar için önizleme olarak 14xxx sürümleri yayında şu an

Yeni W10'a yükseltilen önceki cihazlar da muhtemelen (belki en fazla bir yada iki tane 10586'yla başlayan performans güncellemesi aldıktan sonra) yakında 14xxx'i alacaklar.

Ancak listeye olmayan ve üzerinde önizleme yüklü cihazlar 10586'da kalacak.
10586'lı yapının finali de yayınlandığına göre;
10586 için yayınlanması olası bir yada iki yama (kümülatif güncelleme) dışında, listede olmayan cihazlar yerlerinde sayacaklar.
dedikleriniz hep ihtimal dahilinde. ancak 10586.700 gibi ilerleyerek ilgili cihazlara güncelleme vermesi de ihtimal dahilinde dimi ?

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Tepkilerinizde tamamen haklısiniz. Verilen sözler belli ortadaki sonuç belli. İsyan etmek, yeni telefon almak falan tamamen hakkiniz. Keşke bu kadar bekleyeceginize onceden gecseydiniz yeni platformlara. Bu olay teknoloji dünyasında ilk değil sonuçta. Bir sürü android modeli var X güncellemesini alabilecekken şirket politikalarindan dolayi alamayan. Sizler verilen sözlere inandınız ama yazık size valla. Dogru düzgün uygulamasi olmayan. Olan uygulamalari da diger platformlarla dag kadar mesafe olan sistemde bu kadar beklemeseydiniz keşke.

Ek olarak telefon tavsiyesi: Gidin iphone alin arkadaşlar. Android iyi guzel hos da bir uere kadar. Ben 1520 ile ayni donanim kullanan lg g3 kullaniyorum. 1520nin performansinin yanina yaklasamiyor telefon. Gidin iphone 5S ve ustu biseye bakin derim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
dedikleriniz hep ihtimal dahilinde. ancak 10586.700 gibi ilerleyerek ilgili cihazlara güncelleme vermesi de ihtimal dahilinde dimi ?

Maalesef.
Resmi W10'a yükseltilen insider olarak 14xxx'leri almaya başlayınca.
Alamayanların insider dosyası kapanmış olacak.

Yani ortalıkta şöyle bir durum göreceğiz:
1) Resmi olarak WP8.1 kullananlar ve 10586'lı insider içinde sıkışıp kalmış olanlar
2) Resmi W10 kullananlar ve 14xxx insider sürümüyle yola devam edenler

Birinci gruptakiler alırsa sadece WP8.1'e verilebilecek resmi yamaları alacak (Destek tamamen kesilinceye kadar)

Bu arada şu tabloyu hatırlıyor musunuz:

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu tablodan anlıyoruz ki
Destek olayı; aldığı güncelleme ile değil, piyasaya çıktığı sistem ile ilgili.

Microsoft, süreci bilerek ağırdan alıp piyasaya üzerinde WP8.0'la yüklü olarak çıkan cihazların ipini çekti. WP8.0 yüklü olarak çıkan cihazların destek ömrü 14.12.2015'te doldu.

O değil de Şubat 2014'te çıkan Lumia Icon, Aralık 2013'te çıkan Lumia 1320 ve Lumia 525 gibi aşırı eski olmayan cihazlara da yazık ettiler.

WP8.0 yüklü olarak piyasaya çıkanlar:

WP8.1 yüklü olarak piyasaya çıkanlar:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Krnl386
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Maalesef.
Resmi W10'a yükseltilen insider olarak 14xxx'leri almaya başlayınca.
Alamayanların insider dosyası kapanmış olacak.

Yani ortalıkta şöyle bir durum göreceğiz:
1) Resmi olarak WP8.1 kullananlar ve 10586'lı insider içinde sıkışıp kalmış olanlar
2) Resmi W10 kullananlar ve 14xxx insider sürümüyle yola devam edenler

Birinci gruptakiler alırsa sadece WP8.1'e verilebilecek resmi yamaları alacak (Destek tamamen kesilinceye kadar)

Bu arada şu tabloyu hatırlıyor musunuz!

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Abi kiviracaklarsa şöyle kivirirlar o tabloyu; marketten uygulama yazilim vs. indirebilme seklinde destek. 2017de wp8.1 kapatilacak. Seklinde kivirabilirler

atakanakata

atakanakata

Üye
anlamadığım ve muallakta kalan yerler var.
ilk açıklamada ki bunu cihaz tanıtım lansmanlarında bile söylediler her cihaz windows 10 a dalga dalga kavuşacak diye.
şimdi bu ilk dalga olabilir. orada soru cevap kısmında yazan açıklama genel bir açıklama olabilir. bir sonraki yapıda listeye yeni cihazlar eklenebilir.
çünkü upgrade advisor uygulaması ile kurulabiliyor şuan. bu uygulamadan sadece bizim gibi manyakların haberi var. bu uygulama olmadan güncelleme de olmuyor.
ilk olarak yeni nesil 1 gb ramli cihazlara finali yayınlayıp finali genel anlamda test etmek istiyor olabilirler.
bir sonraki yapı yada ilerleyen haftalarda aynı yapıyı listeye eklemeler yaparak diğer cihazlara da verme ihtimalleri var.

çünkü resmi güncelleme bu şekilde olmaz. ablam 830 kullanıyor ve ben olmasam asla upgrade advisor uygulamasını kurup güncellemeyi almak falan asla yapamazdı haberi dahi olmazdı.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
listeye hala yeni cihazların eklenmesi durumu var.
bi kaç haftaya netleşecektir bu durum.

Yaa güzel kardeşim neden durumu anlamak istemiyorsun.
Yok işte.
Microsoft'un paylaştığı resmi bilgiyi de aktardım.
Microsoft'un daha önce gösterdiği tabloyu da aktardım.

Piyasaya WP8.0 ile çıkmış olan (isimleri yukarıdaki mesajımda liste ve linklerde yazılı) cihazların destek ömrü 14 Aralık 2015'te bitti.
Microsoft bu cihazlara W10M desteğini vermemek için bilerek süreci ağırdan aldı ve 2016'ya sarkıttı.
Hikayenin özeti, nokta bitti işte.
Listede Lumia 1520 yok, 1520 Denimle birlikte gelmemiş miydi ki?

Bir tek ona torpil geçmişler.
Öbürlerini harcamışlar.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Yaa güzel kardeşim neden durumu anlamak istemiyorsun.
Yok işte.
Microsoft'un paylaştığı resmi bilgiyi de aktardım.
Microsoft'un daha önce gösterdiği tabloyu da aktardım.

Piyasaya WP8.0 ile çıkmış olan (isimleri yukarıdaki mesajımda liste ve linklerde yazılı) cihazların destek ömrü 14 Aralık 2015'te bitti.
Microsoft bu cihazlara W10M desteğini vermemek için bilerek süreci ağırdan aldı ve 2016'ya sarkıttı.
Hikayenin özeti, nokta bitti işte.

Bir tek ona torpil geçmişler.
Öbürlerini harcamışlar.
Yarında onu çıkarırlar listeden, hatta önceki yayınlanan listeler de 930 vardı ama 1520 yoktu. Çokta karamsar sayılmaz ama Nokia adıyla piyasada olan cihazların dün verilen finalden öteye gidebileceğini pek sanmıyorum ben açıkçası.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yarında onu çıkarırlar listeden, hatta önceki yayınlanan listeler de 930 vardı ama 1520 yoktu. Çokta karamsar sayılmaz ama Nokia adıyla piyasada olan cihazların dün verilen finalden öteye gidebileceğini pek sanmıyorum ben açıkçası.

O bişey değil de Microsoft'un cinliğine bak sen.
Süreci özellikle 2016'ya sarkıttı.
Gabe ve ekibi 14 Aralık 2015 tarihi geçince derin bir oh çekmiştir heralde.
@Sensation yukarıdaki tabloyu ilk mesaja ekleyebilirsen faydalı olur bence.

Piyasaya WP8.0'la çıkan cihazların destek ömrünün 14 Aralık 2015'te dolduğunu ve istisna olarak Lumia 1520 dışında WP8.0'la piyasa çıkan cihazların Windows 10 Mobile güncellemesini alamayacağı notunu düşebilirsin.

Lumia 1320 ve Lumia 525 gibi sonradan (2013 sonu/2014 başında) çıkmış olan cihazları alanlara yazık oldu.
Sadece iki sene kullanabildiler....

Son düzenleme:
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
aaslında güncelleme vermiycem dese sıkıntı olmazdı da vericem diyip vermemesi sıkıntı. 920 820 gibi cihazlara Güncelleme vermiycrm dese ben normal karşılardım. Sonuçta 2012 çıkışlı cihazlar. Donrmin telefonu s3 un şuanki haline bakınca onlar normal gelirdi de 1020 gibi bi cihaza kıyılmazdı bence...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
aaslında güncelleme vermiycem dese sıkıntı olmazdı da vericem diyip vermemesi sıkıntı. 920 820 gibi cihazlara Güncelleme vermiycrm dese ben normal karşılardım. Sonuçta 2012 çıkışlı cihazlar. Donrmin telefonu s3 un şuanki haline bakınca onlar normal gelirdi de 1020 gibi bi cihaza kıyılmazdı bence...

Aynen katılıyorum.

Üst Alt