Duyuru Windows 10 Mobile Geliyor [Etkinlik Bitti]

Sponsorlu Bağlantılar

luckysleven

luckysleven

Üye
o tip sızıntılar ios8in adı geçmezken de vardı hatta resimler fln vardı

Sıkıntıda bu zaten adamlar yapti yurudu gitti biz sizintida kaldik. Bilmiyorum farkindamisiniz arkadaslar iki tane aktif konu var sadece varsayimlar uzerine donuyor. Gelse gitse olsa bitse vs vs .. Ortada herhangi birsey yok sadece gelecegi soylenen bir kac guncelleme onlarinda tarihi icerigi belli degil : ) Neyseki trafikte sıkılmamak icin okuyacak birseyler oluyor devamli : )

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33 ve ArMaGeDdOn_87
Rainesto

Rainesto

Üye
Çok geç kaldılar bence daha denim bile gelmedi nisandan daha sonraya sarkarsa preview hiç şaşırmayın

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bu arada adminlere yada yetkililere bir sorum var.Cortananın dil güncellemesi olacaktı ya denim ile geleceğine dair bir söylenti var.Bi bilginiz var mı ? @papakudioflu @bulutsuzgece

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Wp 10 ile belki Cortanaya kavuşuruz gibime geliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bu arada adminlere yada yetkililere bir sorum var.Cortananın dil güncellemesi olacaktı ya denim ile geleceğine dair bir söylenti var.Bi bilginiz var mı ? @papakudioflu @bulutsuzgece
Denim Firmware güncellemesi olduğu için Cortana'ya dil desteği getirmez. Zaten Cortana servis güncellemesi aldığı için telefonun yazılım güncellemesi almadan da Türkçe dil ile kullanıma açılabilir. Yani bunun Windows Phone 10 ya da diğer güncellemeleri beklemesine gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43 ve suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
O zaman birilerinin kamçılanması gerekiyor ki bir an önce Cortana'nın Türkçeleştirilmesi üzerine çalışmalarını hızlandırsınlar.

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
@daronyondem die biri twitter da bana dedi ki;
@kimbilir_01 ahahaha beni tanısaydın hiçbir haltın Türkçe'leştirilmemesi gerektiğini savunduğumu bilirdin :)

Dedi ve bu adam ms tr başkanıyla toplantı yapabilen biriymiş öyle yazıyordu twitter da, artık siz düşünün wp 8 de Türkçe dil ne olur :(

• Beğen
Tepkiler: ON9
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Denim Firmware güncellemesi olduğu için Cortana'ya dil desteği getirmez. Zaten Cortana servis güncellemesi aldığı için telefonun yazılım güncellemesi almadan da Türkçe dil ile kullanıma açılabilir. Yani bunun Windows Phone 10 ya da diğer güncellemeleri beklemesine gerek yok.
anladım abi teşekkürler ama bi güzellik yapıp denimin yayınlandığı tarihe yakın verseler keşke

luckysleven

luckysleven

Üye
@kimbilir_01 ahahaha beni tanısaydın hiçbir haltın Türkçe'leştirilmemesi gerektiğini savunduğumu bilirdin :)

Dedi ve bu adam ms tr başkanıyla toplantı yapabilen biriymiş öyle yazıyordu twitter da, artık siz düşünün wp 8 de Türkçe dil ne olur :(

Sence yetkili biriyle hemde soyledigine gore ust duzey bir yetkiliyle toplanti yapabilen birisi boylesine basit ve cocukca bir mesaj yazarmi ? Kaldiki Turkcelestirilmemesi gerek cevabinda bir mantik bulamadim : ) Bence he de gec

suyunsesi

suyunsesi

Üye

Neden diye bir sorsaydın keşke.
Bu twit ne kadar güvenilir? Nereden geliyor? Kim gönderiyor? Toplantılara katılabilen biri olup olmadığı ne kadar doğru? Kim oluyor bu şahsiyet? Türkçe ile alıp veremediği nedir? Merak ettim doğrusu. Ayrıca o twite fena halde sinir olmuş durumdayım. @papakudioflu @bulutsuzgece

Son düzenleme:
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Bu twit ne kadar güvenilir? Nereden geliyor? Kim gönderiyor? Toplantılara katılabilen biri olup olmadığı ne kadar doğru? Kim oluyor bu şahsiyet? Türkçe ile alıp veremediği nedir? Merak ettim doğrusu. Ayrıca o twite fena halde sinir olmuş durumdayım. @papakudioflu @bulutsuzgece
Valla ben resmen dilime karşı olduğu için asmak istedim bu gavur nick li herifi aslında ama uğraşmadım yoksa bu olay büyürdü. Ha guvenilirliğe gelince biraz geride kaldı ama bulup atıcam o twit i
işte o twit ve açıklama olarak bana demiş ki yazımckysan anlarsın beni demiş, ya dilime laf etmenin yazılımcılıkla nasıl bağı olabilir ben elin gavur dilini bilmek zorunda değilim ama onlar benim dilime uyarlamak zorundalar tabi ürünlerini satmayı düşünüyorlarsa.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Daron Yöndem iyi bir geliştiricidir. Hatta tamam tamam Türkiye'nin yetiştirdiği en iyilerden biridir:) Nokia Developer Champion ve Microsoft MVP'sidir aynı zamanda. Fakat yanlış anlaşılma var. Toplantı yaptığı kişi Microsoft başkanı değil WP Türkiye sorumlularından Mustafa Kasap'tır.
Türkçelestirilmemesi gerektiğini savunması da dil bilmesinden değil çeviri sırasında mutlaka anlam kayması yaşanmasındandır.

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Daron Yöndem iyi bir geliştiricidir. Hatta tamam tamam Türkiye'nin yetiştirdiği en iyilerden biridir:) Nokia Developer Champion ve Microsoft MVP'sidir aynı zamanda. Fakat yanlış anlaşılma var. Toplantı yaptığı kişi Microsoft başkanı değil WP Türkiye sorumlularından Mustafa Kasap'tır.
Türkçelestirilmemesi gerektiğini savunması da dil bilmesinden değil çeviri sırasında mutlaka anlam kayması yaşanmasındandır.
Önemsiz biri değilmiş kasap sonuçta ama isterse dünyanın en iyi yazılımcısı olsun dilime laf edeni sallandırmak gerektiği inancındayım. Yazılım da anlam kayacak diye dilimi değiştireceğim? Yapmak istemiyorsan yapmasın umurumda değil ki

suyunsesi

suyunsesi

Üye

Mesajımı yazdığımdan beridir adamın Twitter hesabını inceliyorum. Kim olursa olsun yanlış anlaşılmış dahi olsa üslubunu beğenmedim. Takibe aldım. Anlam kayması yüzünden Türkçeye çevrilmesine karşıysa ben bunu çok çocukça ve komik bir bahane olarak görürüm. Sanki Kuran tefsiri yapacak Cortana. :haha:

• Beğen
Tepkiler: Serhan
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bence haklı, Türkçenin uretme kapasitesiyle ingilizce ispanyolca fransızca olsun uretme kapasitesi karşılaştırılmaz. Bu yüzden anlam kayması çok fazla olur. Gelmesede olur yani

ON9

ON9

Üye
Sence yetkili biriyle hemde soyledigine gore ust duzey bir yetkiliyle toplanti yapabilen birisi boylesine basit ve cocukca bir mesaj yazarmi ? Kaldiki Turkcelestirilmemesi gerek cevabinda bir mantik bulamadim : ) Bence he de gec
daron yondemin kim olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Meego ve Tizen platformumun Türkiye de ki birkaç beyin takımı uyesinden biri. Atarının gerçekten olma ihtimali var yani
Cevap veeildi üstad tarafımca naçizane

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
daron yondemin kim olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Meego ve Tizen platformumun Türkiye de ki birkaç beyin takımı uyesinden biri. Atarının gerçekten olma ihtimali var yani

Valla kardeş kim olursa olsun atat yapamaz atarına atar yaparız korkumuz yok çok şükür, benim dilim dünya da en çok konuşulan bilinen dillerden biriyse bunu yapmaya mecburlar yapamıyorlarsa yapan insanlara bırakacaklar koltuğu, maaş sevdasına koltuk işgal etmemek gerek. Ben çok kızgınım o zavallıya bu konuyu ben başlattım evet ama ben yazmayacağım bu konuda artık çünkü çok sinirleniyorum bu beyin bedava olmasına rağmen sadece yazılım kısmını kullanan kişiye

• Beğen
Tepkiler: ON9
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Bence haklı, Türkçenin uretme kapasitesiyle ingilizce ispanyolca fransızca olsun uretme kapasitesi karşılaştırılmaz. Bu yüzden anlam kayması çok fazla olur. Gelmesede olur yani

Bence yanlışsın. Üretme kapasitesi en düşük ve en basit dilin insanlarının dahi çeviri isteme hakkı her zaman vardır. Kaldı ki;
Türk dilinin dünyanın en güçlü dillerinden biri olduğunu bilmen gerekir ki bence biliyorsundur. Sende biliyorsundur ki Öyle uyduruk bir dil değil. Dünyanın çok konuşulan dillerinden biridir. Yanlış bilmiyorsam 5. yada 6. dili. Dünyanın en eski ve en sağlam köklere sahip dilleri arasında geçer. Eğer üretme kapasitesi zayıf diyorsan bunun suçu dilin yapısı değil bizleriz. Bizler kalkıp her yerde (tabellarda, kullanıcı isimlerinde, takma isimlerde, şirket isimlerinde vs.) Türkçe yerine yabancı isimler koymaya devam edip üretmezsek olacağı bu zaten. Neyse burası Windows 10 ile alakalı bir sayfa. Kullanıcılar kulübü sayfamıza kayalım hala yazacak bir şeylerimiz var ise.

Üst Alt