Web sitelerini görüntü olarak kaydetmek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ภคŦเz

ภคŦเz

Üye
Web sitelerini görüntü olarak kaydetmek
Ziyaret ettiğiniz bazı web sayfalarının görüntü olarak hazırladığınız belgeye dâhil etmek istiyorsunuz. Sayfa ekrana tümüyle sığmadığından klasik ekran görüntüsü alma araçları işe yaramayabilir.


Standart Windows araçları bu konuda yetersiz kalıyor. İnternet tarayıcılar da web sitelerini yalnızca HTML biçiminde kaydediyor. Tarayıcı penceresinden siteyi küçültmek de okunabilirliği azalttığından bir çözüm olamıyor. Bu noktada adresinden de indirebileceğiniz IESnapshot adlı ücretsiz araçtan yardım alabilirsiz.
Kurulum gerektirmeyen bu araç mini bir internet tarayıcı görevinde ve bu sayede Internet Explorer, Firefox ve Opera gibi sörf yazılımlarından bağımsız çalışıyor.
Görüntü yakalamaya başlamadan önce ayarlarda bir dizi değişikli yapmanı gerekebilir. Bunun için öncelikle Configuration sekmesine geçin ve Save parameters alanından Browse'a tıklayın. Resimleri saklamak istediğiniz klasörü seçtikten sonra Ok'e tıklayın. File format alanından tercih edilen biçim olarak JPG ya da BMP'yi işaretleyin. JPG için kalite değerini ayar çubuğunu kullanarak "Compression quality" olarak değiştirin. TFT ekran sahibiyseniz kenar düzeltmesini kaldırabilirsiniz. Bunun için masaüstünde boş bir alana sağ fare tuşuyla tıklayın ve Özellikler'i seçin. Görünüm sekmesine geçin ve buradan Efektler'e tıklayın. Ekran yazı tipi kenarlarını düzeltmek için aşağıdaki yöntemi kullan seçeneğini devre dışı bırakın. Bu değişiklik resimdeki yazıların keskinliğinin artmasını sağlayacaktır.
Daha sonra Browser sekmesine geçin. Address alanından görüntüsünü almak istediğiniz URL'yi girin ve Go'ya tıklayın. Grab now'a tıklayın ve sağdaki ön izleme penceresinden seçiminizi kontrol edin. Bu pencereyi web sitesinin belirli bir bölümünü işaretlemek için de kullanabilirsiniz. Save'e tıkladığınızda görüntü dosyası adı otomatik olarak seçilerek oluşturulacak.
Pratik: Configuration sekmesinden gerekli ayarları yaparak aracın web sayfalarını doğrudan PDF dosyası olarak kaydetmesini sağlayabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: unalresul
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt