Vizyonda Bu Hafta: 8 Mart 2014

Sponsorlu Bağlantılar

azattt

azattt

Üye
    Konu Sahibi
Vizyonda Bu Hafta: 8 Mart 2014
Filmler açısından zengin olan Mart ayının ilk vizyon haftasında 7 yeni film sinemalarda! Bizum Hoca, Ömer, Sınırsızlar Kulübü ve 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi öne çıkan bazı filmler...

Bizum Hoca


Film: Bizum Hoca

Yönetmen: Serkan Acar, Yılmaz Okumuş

Oyuncular: Cezmi Baskın, Sabriye Kara, Seymen Aydın, Mehmet Usta, Şamil Kafkas

Detaylar
: Başrolünde Cezmi Baskın gibi usta bir oyuncunun bulunduğu Bizum Hoca filmi, haftanın öne çıkan en başarılı yapımlarından bir tanesi. Komedi türündeki filmde camii için beklenen imamın bir türlü gelmemesi ile sözüne, işine güvenilir Bizum Hoca'nın imam olmasıyla başlayan serüvene tanık olacağız. Bir türlü gelmek bilmeyen imam yerine geçen Bizum Hoca, bir süre sonra kendini köylülerle birlikte HES'e karşı savaşırken bulacak. Filmde Trabzonsporlu Florent Malouda, Jose Bosingwa ve eski Trabzonsporlu futbolcu Yattara da filmde konuk oyuncu olarak yer aldı.
-

Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club)


Film: Sınırsızlar Kulübü

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

Oyuncular: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Steve Zahn, Denis O'Hare

Detaylar: 86. Akademi Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Matthew McConaughey'e ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ise Jared Leto'ya ödül getiren 3 Oscar ödüllü Sınırsızlar Kulübü filmi bu haftanın en güçlü yapımlarından bir tanesi. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmde HIV teşhisi konulan ve sadece 1 ay yaşayabileceği söylenen bir adamın, doğal ilaçlar için beklemediği bir maceraya atılması, bir süre sonra bu ilaçların ülke çapındaki yasadışı dağıtımcısına dönüşmesiyle başlayan drama tanık olacağız.
-

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi (300: Rise of an Empire)


Film: 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi

Yönetmen: Noam Murro

Oyuncular: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey

Detaylar: 300 adlı çok satan çizgi romandan uyarlanan 300 Spartalı (300) filmini devamı vizyonda! Heyecan ve aksiyon dolu hikayeyi kaldığı yerden devam ettiren 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi filmi, ilk filmin çok daha ötesinde bir epik macera sunuyor. On binlerin çarpıştığı savaşlar, bolca kan ve güçlü özel efektler filmin öne çıkan güçlü yanları arasında. Tanrı Kral'ın komutasındaki Persler ile birlik olmaya çalışan Atinalıların bu son savaşı adrenalin depolamak isteyenler için iyi bir tercih.
-

Silsile


Film: Silsile

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Nehir Erdoğan, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin, Serkan Keskin

Detaylar: Çok Film Hareketler Bunlar ve Sen Kimsin? filmleriyle tanınan Ozan Açıktan'ın yönettiği Silsile filmi bu haftanın dram ve gerilim ihtiyacını karşılıyor. Üç karakterin etrafında dönen hikayede, büyük şehirlerde yaşanan hayatların ilişkiler bazındaki çarpıklığı, derin yaraların ve hayalkırıklıklarının sorgulanmasına tanık olacağız. Üç karakter olmadık bir mekanda beklenmedik şekilde bir araya gelecek ve olaylar silsilesi hepsini zor duruma düşürecektir.
-

Ömer


Film: Ömer

Yönetmen: Hany Abu-Assad

Oyuncular: Adam Bakri, Waleed Zuaiter, Leem Lubany, Samer Bisharat, Eyad Hourani

Detaylar: 2013 Cannes Film Festivali'nde kendine yer bulan ve En İyi Yabancı Dilde Film Oscar Ödülü'ne aday olan Ömer filmi bu hafta vizyona giriyor. Başarılı yönetmen Hany Abu-Assad'ın son çalışması Filistin ve İsrail arasında sıkışmış hayatların, hem karamsar hem de umut dolu yaşanmışlıklarına ışık tutuyor. Aşık olduğu kadın için İsrailli askerler ile kedi fare oyunu oynayan Ömer'in yakalanması ile başlayan hikaye hiç tahmin edilmedik noktalara varıyor.
-

Mavi Dalga


Film: Mavi Dalga

Yönetmen: Zeynep Dadak, Merve Kayan

Oyuncular: Onur Saylak, Barış Hacıhan, Tülin Özen, Ayris Alptekin, Hazal Kaya

Detaylar: Türkiye'de ilk gösterimini yaptığı 50. Antalya Altın Portakal’da En İyi İlk Film ödülünü kazanan ve ardından gösterildiği festivallerde büyük ilgi gören Mavi Dalga bu hafta vizyona giren yerli filmlerden bir tanesi. Balıkesir'de yaşayan Deniz'in aile sorunları ve gelecek kaygılarını sıcak bir dille anlatan Mavi Dalga filminde, baş karakterin aslında yalnız olmadığını ve yaşadığı şehirde bile benzer nice hayatın ilerlediğini görüyoruz. Geleceğe dair umutla bakmaya çalışan gençlerin filmi Mavi Dalga.
-

Kuşlar Şehrinde Macera (Zambezia 3D)


Film: Kuşlar Şehrinde Macera

Yönetmen: Wayne Thornley

Türkçe Seslendirmeler: Yekta Kopan, Pınar Erengil, Mazlum Kiper, Hüseyin Özay

Detaylar: Animasyon türündeki filmlerin yarıştığı Annie Ödülleri'nde iki kategoride ödüle aday gösterilen Kuşlar Şehrinde Macera adlı animasyon filmi bu haftanın küçük seyirciler için sunduğu tek seçenek. Filmin yönetmenliğini ilk uzun metrajlı işine imza atan Wayne Thornley üstlenmiş. Türkçe dublajlı olarak vizyona giren yapım genç ve idealist Kai adlı şahinin başından geçen heyecan dolu serüveni anlatıyor. Babasının baskısından kaçan Kai, dilden dile dolaşan Kuşlar Şehri'ne doğru yola çıkıyor, hikaye hem kendini arayış hem de özüne dönüş teması ile devam ediyor.
 

Benzer Konular

shots3
Cevap
0
Görüntüleme
279
shots3
azattt
Cevap
0
Görüntüleme
368
azattt
shots3
Cevap
0
Görüntüleme
350
shots3
azattt
Cevap
0
Görüntüleme
507
azattt


Üst Alt