The Fantastic Four (2015) Film İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Serhan

Serhan

Üye
    Konu Sahibi
The Fantastic Four (2015) Film İncelemesi
Fantastik Dörtlü [2015]


Spoiler

Çizgi roman uyarlamaları vizyona girdikten sonra filmlerle ilgili eleştiri yapmaktan son zamanlarda kaçınıyordum. Ama Fantastic Sh*t için bir incelem yapmasam kendimi iyi hissetmeyecektim
Özellikle 2000 yılından sonra yüksek bütçeli süper kahraman filmleri hayatımıza geri dönüşü pek olmayacak şekilde girdi. Bu süreçte çok sayıda film izledik. Türün başyapıtlarını izledik, iyilerini izledik, vasatlarını izledik ve tabi ki en kötülerini de izledik. Ama bunların içinde günümüzde dalga geçilen seviyede bazı filmler geldi. Ghost Rider: Spirit of Vengeance, Catwoman, Elektra, Green Lantern. 2000'li yıllardan öncede Batman&Robin, Superman IV: The Quest for Peace, Steel.




Maalesef ki Fantastic Four(Fantastic Four demeye bile aslında utanıyorum.) bir Batman&Robin, bir Catwoman seviyesinde. Ben Fantastic Four çizgi romanlarını çok seven bir insanım. Fantastic Four hikayesinde müthiş filmler çıkacağına inanmıyorum, müthiş filmler çıkacağını biliyorum. Ama Fantastic Four bu kafayla çekilirse ancak adamla dalga geçerler. İşin gerçeği bu.

En temel nokta bu film benzeri görüntüler yığınını çeken insanlar Fantastic Four'un ne demek olduğunu bilmemesi. Hayatlarında Fantastic Four çizgi romanı okuduklarını zannetmiyorum. Ha okudularsa o zaman ciddi mental problemleri var. Film çizgi romanlardaki Fantastic Four ile ALAKASI yok. Sanki bambaşka bir film ve karakterlerin isimleri benziyor o kadar. Burada işin özünü kaçırma gibi bir durum var. Fantastic Four'un bir aile olması gerekiyor. Bu filmdeki insanların birbirlerinden orta derecede hoşlanan arkadaşlar olduğuna bile inanmak güç.

Oyuncuları boşveriyorum. karakterlerden bir tanesi bile çizgi romana uymayı bırak. Kenarından geçmemiş, kenarından. Sokak serseri kıvamındaki Doom'u geç, Lisbeth Salander ile Katniss Everdeen'in saçma sapan bir karmasına benzeye adı göyya Sue olan sarışın bayanı da geç, Allahını, peygamberini seven biri bana açıklasın. Yaptığı icatla selfie çeken Reed Richards nedir ya! Abi adam selfie çekti ya! O sahnede elim ayağım titredi. Selfie. Resmen Fantastic Four diye dört tane liseden yeni mezun aptalı yutturdular.



Ben hayatımda böyle kötü yönetmenlik, böyle kötü sinematografi, böyle kötü kurgu da görmedim. Yıl 2011, Liseden mezun olduğum sene Lisede dediler ki bize kısa film yarışması var film çekin. Sinema sevgimiz bütün okula yayılmış olan arkadaşlar olarak bizde tamam çekelim dedik. 2 ay süremiz vardı. Aradan bir kaç gün geçti proje iptal dediler. Biz o sırada ne yapsak ne etsek konuşuyorduk. Tabi iptal olunca kaldı. YGS, LYS hazırlığı felan. Neyse bunlar yine geldi hadi çekin dedi. Hayda! yarışmaya kalmış 1 haftadan az. Araya da hafta sonu giriyor. Biz son derece uyduruk bir senaryo ile 1 günde çekimleri tamamlayıp, yarım günde de kurgusunu bitirip vermiştik. Tabi sonuncu olduk. İşte bu Fantastic Four'u izlerken ben o kısa filmi hatırladım. Varın siz düşünün bu Fantastic Four'un berbatlığını. Hatta kurgu konusunda daha iyi bile olduğumuzu söyleyebilirim.

Yahu filmin Antagonist'ini son 15 dakikada çıkarıp. 5 dakikada öldürmek nasıl bir kafadır. Filmin yarısı yok abi. Bi'de Age of Ultron'a diyorlardı. Biraz kısmışlar. Bunda kısmamışlar. Yok yok. Filmin yarısı yok. Zaten origin kısmı 50 dakika. Tam millet kendine gelmeye başlıyor tak film bitiyor. Yani şöyle düşünün The Dark Knight'da Gordan, Jokeri yakalıyor film bitiyor. Ya da Winter Soldier'da otoban çatışmasından sonra film bitiyor. Öyle bir durum. Ya millette ne biçim şans var anlamıyorum. Yani bu derece kötü senaryo yaz. Bu derece kötü film yap. Bi'de sana 120 milyon bütçe versinler.

Bu film öyle bir film ki önceki iki filmi resmen birer başyapıt gibi göstermeyi başarmış. Çok ciddi söylüyorum kıyasımız bu filmse ilk filmler The Shawshank Redemption, Pulp Fiction gibi başyapıtlar demektir. Önceki filmler en azından aile atmosferini vermişti. Oyuncular karakterlerini daha iyi yansıtmıştı. Evet filmler kötüydü ama en temel sinema kurallarını. Yani reklam yada vasat bir dizi çekerken bile uyguladığınız şeyleri amatörce es geçmemişti. Bu filmin Dr. Doom'unu bir saniye daha fazla göreceğime, Rise of the Silver Surfer'ın bulut Galactus'unu iki saat daha fazla görmeye razıyım.



Fantastic Four'un ilkokul piyesi kıvamındaki bu film benzeri şeyi çeken Fox herhalde hakları elinde tuttuğu için çok memnundur. 4 kere Fantastic Four çekip 3'de başarısız olup 4. filmde de sinema tarihine geçecek bir rezalet ortaya çıkarırsan ben sana artık diyecek hiç bir şey bulamam. Artık rahat bırak Fantastic Four'u Fox. Artık rahat bırak. Güzelim hikayeyi yeteri kadar berbat ettin.

Hele o Dr. Doom, enerji niyetine buldukları yeşil sıvıyla onun bunun kafasını patlatıyorsun da kardeşim senin motivasyonun nedir filmde ? Amacın ne ? Ya biz gerçek Dr. Doom'u göremeyecek miyiz ? Tim Blake Nelson'ı Harvey Elder diye cast ettiler. Film vizyona girerken isminde minicik bir oynama yaptılar. Sonrada Dr. Doom'a kafa patlattılar. Keşke Dr. Doom çıksa sizinde kafanızı patlatsa.



Öyle bir Fantastic Four'ki bu. Filmin içinde Fantastic Four lafı bile geçmiyor. Klasik kıyafetlerine benzer bi'şey giymiyorlar. Thing don bile giymiyor. Sizin yapacağınız Fantastic Four filminden işte ancak bu kadar olur. Evet kötü film bekliyorduk. Hatta istiyorduk. Ama bu kadarı resmen pes. Marvel tarihinin en kötü filmini çekmeyi başaran stüdyo'yu da, ekibi de tek tek tebrik ediyorum. Bundan sonra inşallah siz ancak komik kedi videosu çekersiniz. Zaten yönetmen Josh Trank'in bırakın film yönetmeyi, cep telefonundan video bile çekemeyeceği ortaya çıktı bu filmde. Senin teknoloji ile ilişkin eğer tabi becerebilirsen sadece telefonunu şarj'a takıp çıkarmak olsun lütfen.

Son olarak Fantastic Four ile ilgili diyeceğim tek şey artık Fox'un Fantastic Four filmi yapmaması gerektiğidir. Olmadığı kaç kere gördük. İsterse satmasın Marvel'a. Alsın turşusunu kursun ama çekmesin.

0/10
Daha Fazla İnceleme İçin ;

 


Üst Alt