Vizyonda Bu Hafta: 14 Mart 2014

Sponsorlu Bağlantılar

azattt

azattt

Üye
    Konu Sahibi
Vizyonda Bu Hafta: 14 Mart 2014
Bu hafta vizyonda yerli ve yabancı toplamda tam 9 film var. Aksiyondan komediye, animasyondan biyografi sevenlere çok sayıda seçenek izleyiciyi bekliyor. Kemerlerinizi Bağlayın, Zaman Makinesi 1973, Rüzgar Yükseliyor, Need for Speed ve Köksüz öne çıkanlar...



Kemerlerinizi Bağlayın (Allacciate le Cinture)



Film : Kemerlerinizi Bağlayın
Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Carolina Crescentini, Francesco Scianna
Detaylar: Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi Kemerlerinizi Bağlayın vizyonda! Dramatik komedi türündeki film ilginç bir aşk ve evlilik hikayesini, şimdiye kadar pek denenmemiş bir dille anlatıyor. Aşkın ve tutkunun tehlikeleri sularında yüzen Kemerlerinizi Bağlayın filminin hikayesinde Antonio ve Elena'nın yaşadığı yasak aşka tanık olacağız. İkili yakın dost olan kendi sevgililerini de aldatarak bir araya gelir ve yeni bir aşka yelken açarlar. İkili evlenir ve aradan uzun yıllar geçer. Gerçek aşkı yaşadıklarına inanan Antonio ve Elena'nın artık hislerini sorgulama ve gerçeklerle yüzleşme zamanı gelmiştir!
-

Zaman Makinesi 1973


Film : Zaman Makinesi 1973
Yönetmen: Aram Gülyüz
Oyuncular: Gürgen Öz, Seda Bakan, Ersel Şibil, Zihni Göktay, Damla Cangül, Esvet Şahin
Detaylar: Yeşilçam'ın usta ismi Aram Gülyüz'ün filmi Zaman Makinesi 1973, ilginç bir fikirle ortaya çıkan ve bolca kahkaha vaad eden farklı bir film. Zengin ve ukala kahramanımızın babasından kalan tek miras olan klasik bir arabayla kendini geçmişte bulmasına tanıklık ediyoruz. Şımarık genç Tolga ilk başlarda olan bitene anlam veremeyecek ve ardından geçmişe gittiğini kabullenerek yeni bir aşka doğru yelken açacaktır.
-

Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu)


Film : Rüzgar Yükseliyor
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Oyuncular: Hidetoshi Nishijima, Keiko Takeshita, Jun Kunimura, Shinobu Ôtake
Detaylar: Anime dünyasının imparatoru olarak anılan Hayao Miyazaki'nin sektöre vedası niteliğini taşıyan Rüzgar Yükseliyor adlı çalışması festivallerin ardından vizyona giriyor. Bozuk gözlerine rağmen bir pilot olmak isteyen Jiro'nun hikayesini Japonya'da patlak verecek savaş dönemi öncesindeki atmosferle harmanlayan yapım, yönetmenin fantastik öğelerle dolu, yer yer uçuk diye tanımlayabileceğimiz diğer çalışmalarına göre biraz daha farklı bir yerde duruyor.
-

Köksüz


Film : Köksüz
Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız
Oyuncular: Ahu Türkpençe, Lale Başar, Savaş Alp Başar, Sekvan Serinkaya, Mihriban Er
Detaylar: 2013 Venedik Film Festivali'nde ilk filmlerini çeken yönetmenlerin katılabildiği Geleceğin Aslanı ödülü için yarışan ve Altın Koza'da En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Umut Vaad Eden Erkek Oyuncu ödüllerini toplamayı başaran Köksüz filmi bu haftanın en önemli yapımları arasında yer alıyor. İlk uzun metraj denemesi ile büyük başarı yakalayan Deniz Akçay Katıksız'ın Köksüz filmi babalarını kaybeden bir ailenin hikayesini anlatıyor. Ailenin büyük kızı Feride tüm sorumluluğu üzerine alıyor ancak istemediği baba rolü bir süre sonra ailede büyük çatırdamalara neden oluyor. Feride nihayetinde çok önemli bir karar vererek tüm aile fertlerinin hayatını değiştirecek bir yolun önünü açıyor.
-

Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk


Film : Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk
Yönetmen: Rob Minkoff
Oyuncular: Ty Burrell, Max Charles, Ariel Winter, Stephen Colbert
Detaylar: 1950'li yıllarda dünyaya merhaba diyen Bay Peabody yepyeni bir hikayeyle karşımızda! Sıradan bir köpeğin çok ötesinde olan Peabody kibar, anlayışlı, iyi eğitimli ve bir o kadar zeki bir karakter. Evlat edindiği oğlu ile birlikte atıldığı macera ise tarihin birbirinden renkli karakterleri ile tanıştırıyor bizlerle. Bu haftanın küçük izleyicileri için başarılı bir seçenek olan Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk, Türkçe dublajlı ve 3D seçeneği ile her yaştan izleyici için vizyonda!
-

Need For Speed Hız Tutkusu


Film : Need For Speed Hız Tutkusu
Yönetmen: Scott Waugh
Oyuncular: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots, Ramon Rodríguez, Michael Keaton
Detaylar: Breaking Bad adlı efsanevi TV serisinin tanınan yüzü Aaron Paul'ün başrolünü oynadığı Need For Speed Hız Tutkusu, bu haftayı haraketli ve adrenalin dolu bir şekilde tamamlamak isteyenler için vizyona giriyor. EA Games'in uzun soluklu oyun serisinden beyazperdeye uyarlanan filmde üzerine atılan suç yüzünden hapis yatmak zorunda kalan bir yasa dışı yarışçının geri dönüşü ve büyük bir yarış ile alacağı intikam olabildiğine aksiyon dolu bir üslupla anlatılıyor.
-

Büyük Usta (Yut doi jung si)


Film : Büyük Usta
Yönetmen: Wong Kar-Wai
Oyuncular: Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi, Chang Chen, Woo-Ping Yuen, Cung Le
Detaylar: Hong Kong'un 2014 Oscar Akademi Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" kategorisinde yarışması için gönderdiği film Büyük Usta, ünlü yönetmen Wong Kar-Wai'nin sadece kurgusu için 1 yıl boyunca çalıştığı özel bir proje. Biyografik bir dövüş - aksiyon filmi olan Büyük Usta hem sağlam bir hikayeye sahip, hem de güçlü dövüş sahneleri ile türe ilgisi olanları mest edecek güçte yapım.
-
Dursun Çavuş


Film : Dursun Çavuş
Yönetmen: Ali Engin
Oyuncular: Turan Özdemir, Perihan Savaş, Sinan Bengier, Seden Kızıltunç, Oğuzhan Yıldız
Detaylar: Adıyaman'da çekilen ilk film olma özelliği taşıyan Dursun Çavuş filmi haftanın yerli komedi filmi eksikliğini gideriyor. 1973 Türkiye'sinde geçen hikayemizde postacılık yaparak hayatını kazanan Dursun Çavuş'un serüvenine konuk oluyoruz. Dursun Çavuş'un oğlu, belediye başkanının kızına aşık oluyor, başkan genç adamı uzaklaştırmak için her türlü numarayı deniyor. Bu arada belediye başkanından bunalan Dursun Çavuş en sonunda kendi adaylığını ortaya koyuyor ve hatta bir de vaatte bulunuyor: şehre deniz getirmek!
-

Sadece Sen


Film : Sadece Sen
Yönetmen: Hakan Yonat
Oyuncular: İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin, Kerem Can, Necmi Yapıcı, Erol Gedik
Detaylar: Güney Kore yapımı Always adlı filmden uyarlanmış olan Sadece Sen filmi haftanın romantizm rüzgarlarını estiren yerli yapımı olarak karşımızda. Dramatik ve hüzünlü yapısıyla eski usül Yeşilçam filmlerini andıran Sadece Sen için melodram yakıştırması yapmak da mümkün. Zorlukların içinden filizlenen bir aşka tanık olacağımız filmde, iki kaybedenin bir araya gelişiyle doğan ümidi ve geçmiş ile yüzleşmenin anlamını bir daha sorgulayacağız.
 

Benzer Konular



Üst Alt