Video kalitesinde fotoğraf çekmek ? (Lumia 920)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burakkk250

Üye
    Konu Sahibi
Video kalitesinde fotoğraf çekmek ? (Lumia 920)
Arkadaşlar kafama takılan bir şeyi size sormak istiyorum. Mesela ben yakın mesafelerden fotoğraf çekerken kamera çok güzel odaklanıyor çok net oluyor ama fotoğraf bulanık çıkıyor. Böyle makro fotoğraflar çekerken video kalitesinde çekebilmek istiyorum mümkün mü acaba ? Şöyle anlatayım

Bunu videodan screenshot olarak aldım

Bu da normal fotoğraf çekerken

İşte bu aradaki farkı anlayamıyorum. İkisi de aynı mesafeden. Video çekerken çok güzel odaklıyor fotoğraf çekerken odaklayamıyor. Hatta çekerken odaklıyor ama fotoğraf yukarıdaki gibi geliyor. Neden böyle bu bi fikriniz var mı ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bende de tam tersi çekmeden odaklamıyor çektikten sonra resim odaklı görünüyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar kafama takılan bir şeyi size sormak istiyorum. Mesela ben yakın mesafelerden fotoğraf çekerken kamera çok güzel odaklanıyor çok net oluyor ama fotoğraf bulanık çıkıyor. Böyle makro fotoğraflar çekerken video kalitesinde çekebilmek istiyorum mümkün mü acaba ? Şöyle anlatayım

İşte bu aradaki farkı anlayamıyorum. İkisi de aynı mesafeden. Video çekerken çok güzel odaklıyor fotoğraf çekerken odaklayamıyor. Hatta çekerken odaklıyor ama fotoğraf yukarıdaki gibi geliyor. Neden böyle bu bi fikriniz var mı ?

Fotoğraf çekerken, "yakından çekim yapıldığında" telefon odaklama yapmakta zorlanıyor.
Ki bu sadece Lumia 920'ye özel bir durum değil çoğu cep telefonu ve fotoğraf makinasında yaşanan bir durum :hmmm
Bir de fotoğrafı çekerken öncelikle deklanşör butonuna yarım basıp tam odaklanmayı sağlamaya çalış. Eğer zorlanıyorsa telefonu uzaklaştırıp odaklanmayı sağladıktan sonra; yada ileri geri oynattıktan sonra çekmeyi dene.

dedereis123

dedereis123

Üye
Ekrana basılı tutmaya dene bence bende çok dikkat ettimde ancak ekrana fotoğraf çekene kadar basılı tutunca çok net odaklıyor.

- - - Eklendi - - -

Birde klavyeni arada temizle kardeşim :D

Burakkk250

Üye
    Konu Sahibi
Deklanşöre yarım basıp odaklayıp denedim evet daha sağlıklı çekiyor teşekkürler :) Ya o kadar kirli değil o klavye nasıl öyle görünmüş ben de anlamadım :D

dedereis123

dedereis123

Üye
Valla butun herşeyi dökmüş ortaya :D

Software95

Sen odaklatma yapmazsan belki kendi odaklar...

dedereis123

dedereis123

Üye
Elini çekmeden dene dediğim gibi sorun kalmaz .

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
O Degilde .. O Klavyeyi Temizle Bro Ya .. Temizlik Imandan Gelirr

aleranol

aleranol

Üye
Klavye ölmüş ağlayan yok

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bi hata olmalı bende çekiyorum sürekli ama boyle bir sorunum olmadı. :hmmm

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Fotoğrafı görünce klavyeyi temizle kardeş yazacaktım ama benimki çok net çekiyor. deneyim hem foto da atarım hemde öyle yazarım dedim. yakın çekim yaptım bir kaç tane ve senin video kadar net çektibenim klavyeyi. ayrıca benimde aynı oranda kirli çıktı normal de belli olmuyor :D:D :ehe

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
O Klavye Temizlenecekk .! =]

Burakkk250

Üye
    Konu Sahibi
Fotoğrafı görünce klavyeyi temizle kardeş yazacaktım ama benimki çok net çekiyor. deneyim hem foto da atarım hemde öyle yazarım dedim. yakın çekim yaptım bir kaç tane ve senin video kadar net çektibenim klavyeyi. ayrıca benimde aynı oranda kirli çıktı normal de belli olmuyor :D:D :ehe

Kardeş rica etsem sen de upload edebilir misin bi fotoğrafları merak ettim :)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Doğrusunu söylemek gerekirse birtek makroda değil tüm çekimlerde hayal kırıklığı yaşıyorumm buda telefon piyasaya girmeden yüksek beklentiyle gelmesi bence ben çok şey bekledim demekkibulanıklık oluyor sanki hatta çektikten sonra yakınlaştırıp bakim diyorum bulanıklaşıyor flu mu diyorlar ona N8 den sanki daha memlundum bilmiyorum daha alışamadımmı ondan olabilir

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Buyrun akşam çektiğim fotolar.

gokhan_oznur06

gokhan_oznur06

Üye
daha nasıl çekecek ki muhteşem resimler çekiyor

komando04

komando04

Üye

klavyen baya kirlenmiş dostum

- - - Eklendi - - -

Buyrun akşam çektiğim fotolar.

tebrikler gökçen abi gerçekten güzel fotolar bende gece şehir ışığında flaşsız çektim baya güzel çıktılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Birde kısa bir video paylaşayım; [video=youtube;2795rMKXPrs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2795rMKXPrs&list =HL1358323955[/video]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt