beyler nerdeyse bir sene geçti. ben bugün viberi oviden kurdum. sesli görüşme yok. ayrıca yukarda bir arkadaş ölene kadar kullanacam demiş. al benden de o kadar. hiç işim olmazdı n8 den umudu kesmiştim. aklıma geldi watsap viber filan var mıdır diye. evet varmış dedim ve bi sevinçle kurdum. sonra telefonda boş hafıza, bellek kalmadı. daha önce hiç böyle bişey yaşamamıştım. tamam n8 in teknolojisi geride kaldı diyordum, bun kabullenmiştim. ama hafızanın yetmeyeceğini bile bile program yayınlıyorlar. işte buna deli oldum. üç gündür telefonu heklemekle uğraşıyorum. işime yaramayan programları sildim. gerektiğinde c dizinine girip tek tek işe yaramayan küçük dosyaları sildim. telefona tema filan attım afilli bişey oldu. ve bu üç günün sonunda anladım ki n8 in işlemcisi de yeterli. sistemi de yeterli. n8 deki tek sorun ramin düşük tuttulması. destek de vermiyorlar ve bunu bile bile yaptılar. sağlam ve geleceğe dönük yapsalardı yazılım desteğini sürdürselerdi çünkü, ben nokia 3310 u 6 sene kullandığım gibi n8 i de 6 sene kullanacaktım. ama yemin ediyorum telefon elimde parçalanana kadar değiştirmeyeceğim. 2 yılda bir 1000-1500 lira telefona veremem. o parayı verenlerin çoğu enayidir. tek yaptıkları tüketim çılgınlığı.