Vatandaşşş TÜRKÇE konuşşş!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Calaissien

Üye
Ordinaryüs'e ve AlpeRenBuGRa arkadaşımıza çok teşekkür ederim bu konuda zaten çok dikkatliyimdir.Çok önemli bir yayın kuruluşunun bir kitabında yarı İngilizce yarı Türkçe 2. sınıflara yönelik bir kitap görmüştüm.Bunu e-posta ile TDK'ye yolladım ve bir kaç gün sonra tebrik e-postası aldım.Ayrıca bu konuda Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını tavsiye ederim herkese

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ordinaryüs'e ve AlpeRenBuGRa arkadaşımıza çok teşekkür ederim bu konuda zaten çok dikkatliyimdir.Çok önemli bir yayın kuruluşunun bir kitabında yarı İngilizce yarı Türkçe 2. sınıflara yönelik bir kitap görmüştüm.Bunu e-posta ile TDK'ye yolladım ve bir kaç gün sonra tebrik e-postası aldım.Ayrıca bu konuda Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını tavsiye ederim herkese
Güzel TÜRKÇEmize Duyarlılığın için ben teşekkür ederim :oke:

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
Türkçemize sahip çıkalım, çıkmayanları uyaralım...
ii değil iyi
ok değik tamam
hello değil merhaba
yes değil evet
thanks değil teşekkürler
i love u değil seni seviyorum
yapcam, gelcem, gitcem değil yapacağım, geleceğim, gideceğim

Vb. daha birçok hatalarımız var. Özenthi değil ÖZENLİ olalım
:alkis:alkis:alkis:alkis

ouSahin

ouSahin

Üye
Bu işte Milli Egitim Bakanlıgına çok iş düşüyor...Okullarda ögrencileri bilinçlendirmek lazım...

Ben yine tekrarlıyorum;

Türkçe'yi mafedenler 15 19 yaş tarzları belli olmayan gençlerimizdir...Peki o gençleri bu tür tarzlara sürükleyen Türkçe'yi adam akıllı kullanmalarını ögretmeyen veya engel olmayan egitimciler ve aileler şimdimi akıllarına geliyor...

onursss

onursss

Üye
çok doğru knight diye bir oyunda türkçe konuşmaları görseniz
saol kib oke knk ewy sora ii sn ...vb:(

GsliKahraman

GsliKahraman

Üye
Teşekkürler arkadaşlar güzel konu

Bu arada gruba katıldım :)

iremm

iremm

Üye
itiraf edeyim bu aralar benimde türkçem bozuldu :mahcup: türkçeyi bu kadar savunan biri olarak bu konuma düşmek çok kötü birşey ama çevre msn konuşmaları uzun yazmayayım derken kısaltılan kelimeler iyice hayatıma yerleşti bundan sonra daha dikkat edecem inş. konuyu açan arkadaşa teşekkürler ilgisi için bir tükçe sevdalısı olarak inşallah durumu toparlıycam :oke:

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Hadi bakalım İrem Sultan göreceğiz :cool

Soneday

Soneday

Üye
Sonuna kadar katılıyorum.

qurbuz

qurbuz

Üye
saol değil sağol tsk değil teşekkürler deil değil değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt