Peki alemler onlar ne olacak bundanda haber verilmiştir kuranda

Önce alemden kastın ne olduğunu anlamak lazım
Bitkilerde bir alem dağlarda bir alem hayvanlarda bir alem gezegenlerde bir alem böceklerde bir alem mikroskobik canlılarda bir alem evliyalar çok ayrı bir alem şeytannlar ayrı cennet cehennem hava su ayrı bir alem..
Kur'anda alemden kasıt budur..Evrende var olan tüm materyaller alemlere ayrılarak betimlenmiştir..
Diyebilirsin: bitkiler yada gezegenlerden ne diye alem diye bahsedilsinki?
Hadislerde açık şekilde söylenmiştir.. Biz farkında olmasakta bitkiler aralarında konuşurlar ağaçlarda öyle.. Hatta Dünya şeytanla konuşur evet bizim akıl veya fizik kurallarımıza aykırı ama Dünya tıpkı şeytan gibi insana düşmandır ve canlı bir varlıktır..
Dünya evliyalar tarafından şöyle anlatılmıştır: Gerçekte çirkin itici bedbaht ama çok süslü ve olabildiğine kusursuz makyajlı bir kadın gibidir.. Ona aldanırsınız... Evet dünya bir kadın gibi anlatılmıştır..
Üzerinde yaşadığımız dünya bile ruhu olan canlı bir varlıkken Kur'an'daki alemleri var sen tahmin et![]()
bi lokantaya götürür etliekmek ısmarlardım. ince minare'yi Mevlânâ'yı gezdirirdim![]()

tipini incelerdim (ilk kez görüyoruz malum) sonra yoluma bakarım, illa uzaylı gördüm diye tanışmam yada saldırmam mı lazım, normal yaşamıma devam ederim..

tipini incelerdim (ilk kez görüyoruz malum) sonra yoluma bakarım, illa uzaylı gördüm diye tanışmam yada saldırmam mı lazım, normal yaşamıma devam ederim..

tamam da uzaylıyla mı takılayım
Monotonluk pek iyi birşey değil. biraz değişiklik yapmak lazım hayatta![]()