Uygulamaları Bilgisayar Üzerinde Türkçeye Çevirmek (Resimli Anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bana pek yararı olmaz ama çok uğraşmışsın, uğraştığına da değiyor zaten MaxiPDA daki türkçeleştirmeyi en iyi yapanlardansın. Birde bildiğin exe decompiler varmı ARM assembly kodlarını gösteren? Ben ARMu diye bir program buldum ama kodlar düzenlenmiyor.

Uygualamaların exe oldukların aldanma yoksa bilgisayarda ki exeleri açan prolar telefon exelerini açmaz çünkü telefondaki exeler 16 bitlik ve çok nadir bulunur 16 bit düzenleyen exe yoksa pc için 32 bit exe düzenleyen araç elini sallasan elli tane benim kullandığım basit 32 bit exe için reshacker var 16 bit için şimdilik zxthan ve epocid hex kodları olarak PSPad tavsiye edebilirim güzel kullanımı kolay eng olması dışında

fatih54102

fatih54102

Üye
ben exe dosyasının resource bölümünü gösteren uygulamaları değil; decompile eden (ida ollydbg gibi) yani assembly kodlarını gösteren program arıyorum. Zaten dediğim gibi Arm işlemci decompiler istedim yoksa x86 decompile eden arm yi decompile edemez. Aslında ida iyide çok karışık ve pahalı. Neyse bulursan söylersin.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben exe dosyasının resource bölümünü gösteren uygulamaları değil; decompile eden (ida ollydbg gibi) yani assembly kodlarını gösteren program arıyorum. Zaten dediğim gibi Arm işlemci decompiler istedim yoksa x86 decompile eden arm yi decompile edemez. Aslında ida iyide çok karışık ve pahalı. Neyse bulursan söylersin.

Arkadaşım bir önce ki mesajda cevabını verdim ama sanırım sen isimleri ezbere biliyorsun veya az biraz bilgin var ama mantığını tam anlamamışsın arm işlemci demek 16 bit kodlama destekleyen işlemci tipidir x86 dediğin 32 bit kodlama desteklemesi bunların senin
assembly dediğin kısım makine kodlamalrının kaçlık kodlama yapıldığıdır. symbian 16 bitlik sistemdir windows 32 bit ve 64 bit sistemleri var zaten biliyorsun. windows 95 in hem 16 bitlik hem 32 bitlik versiyonu var istenirse 16 bitlik versiyonu telefona kurulabilir tabi telefonun sürücülerini rom u ve ekran çözünürlüğünü ayarlarsan yani işlemci 16 bit destekliyor herneyse konu bu değil. exeler hep sıkıştıralarak toplanır biz buna packer paketle unpacker paketi aç gibi decombiler compress sıkıştır ve aç ile aynı anlama gelir yani 16 bitlik exeleri senin demenle arm tipi zxthan ile telefon unpack edebilirsin veya Petran UI ile pc üzerinde yapabilirsin. Şimdi açılmış senin demenle decombiler exe yi İstersen Epoc iD ile pc üzerinde istersen telefonda gene zxthan ile kelime kelime Metin gibi düzenlersin. Yok ben kodlama düzenleyecem Hex dediğimiz Bölümdür direk harf ve rakamla istersen karakter karakter düzenlersin 20 sayısının aralık boşluğu 60 sayısının A harfine denk geldi tabi kodlama biçimleri var ASCI UTF-8 Unicode vs vs Bunun için san PSPad önerdim İş Hex olunca ister Açılmış 32 bit Olsun İstersen Açılmış 16 bit olsun Hex aynı işi yapar ok Yok daha derine gidicem diyorsan assembly kodları girer 0 1 olayı bununlarla uğraşıcak bir insan zekası olduğunu sanmıyorum

fatih54102

fatih54102

Üye
Arkadaşım bir önce ki mesajda cevabını verdim ama sanırım sen isimleri ezbere biliyorsun veya az biraz bilgin var ama mantığını tam anlamamışsın arm işlemci demek 16 bit kodlama destekleyen işlemci tipidir x86 dediğin 32 bit kodlama desteklemesi bunların senin
assembly dediğin kısım makine kodlamalrının kaçlık kodlama yapıldığıdır. symbian 16 bitlik sistemdir windows 32 bit ve 64 bit sistemleri var zaten biliyorsun. windows 95 in hem 16 bitlik hem 32 bitlik versiyonu var istenirse 16 bitlik versiyonu telefona kurulabilir tabi telefonun sürücülerini rom u ve ekran çözünürlüğünü ayarlarsan yani işlemci 16 bit destekliyor herneyse konu bu değil. exeler hep sıkıştıralarak toplanır biz buna packer paketle unpacker paketi aç gibi decombiler compress sıkıştır ve aç ile aynı anlama gelir yani 16 bitlik exeleri senin demenle arm tipi zxthan ile telefon unpack edebilirsin veya Petran UI ile pc üzerinde yapabilirsin. Şimdi açılmış senin demenle decombiler exe yi İstersen Epoc iD ile pc üzerinde istersen telefonda gene zxthan ile kelime kelime Metin gibi düzenlersin. Yok ben kodlama düzenleyecem Hex dediğimiz Bölümdür direk harf ve rakamla istersen karakter karakter düzenlersin 20 sayısının aralık boşluğu 60 sayısının A harfine denk geldi tabi kodlama biçimleri var ASCI UTF-8 Unicode vs vs Bunun için san PSPad önerdim İş Hex olunca ister Açılmış 32 bit Olsun İstersen Açılmış 16 bit olsun Hex aynı işi yapar ok Yok daha derine gidicem diyorsan assembly kodları girer 0 1 olayı bununlarla uğraşıcak bir insan zekası olduğunu sanmıyorum
Sen mesajımı yanlış anlamışsın. Ben mesajımda x86(32 bit) decompile eden decompiler'in Arm(Bunun bit'i hakkında bilgim yok) decompile edemeyeceğini söyledim.
Assembly kodları mesela 32 bit örnek assembly kodu:

Kod:
0040113B  |. 8D9424 D409000>LEA EDX,DWORD PTR SS:[ESP+9D4]
00401142  |. C1E9 02        SHR ECX,2
00401145  |. F3:A5          REP MOVS DWORD PTR ES:[EDI],DWORD PTR DS>
00401147  |. 8BC8           MOV ECX,EAX
00401149  |. 33C0           XOR EAX,EAX
0040114B  |. 83E1 03        AND ECX,3

İşte bu kodlara assembly kodları denir ve işlemciden işlemciye değişir. Ben 32 bitte ollydbg kullanıyorum ama 2 mesajımda da demek istediğim gibi aradığım şey Arm exe'lerinin assembly kodlarını gösteren programdır. ARMu programını araştırırsan ne demek istediğimi tam olarak anlarsın. Hex konusuna gelirsek; bunlar çok eskide kaldı , çıkan yeni nesil disassemblerler ile direk assembly kodlarını değiştirebiliyoruz. Mesela ben 3 tane programı crac.k'ledim. (JNE 'yi JMP yaparak) ama dediğim gibi benim bilgiler 32 bit ile sınırlı. Sonuç olarak bana ARM(16 bit ise) decompiler lazım.

ARMu Official Link:

---------- Eklendi @ 21:35:00 ---------- Yazıldı @ 21:21:57 ----------

Aynı zamanda -mesajından anladığım kadarıyla- decompile etmeyi unpack etmeyle karıştırmışsın. Unpack etmek örneğin UPX ile paketlenmiş executable'yi native(doğal) haline getirmektir. Decompile etmek ise bir nevi programın kaynak kodlarını almaktır (hangi dilde olursa olsun). 0 1 olayı ise binary olayıdır ve şuanda yeryüzünde bu 0 1 leri anlayacak zekaya sahip insan yoktur(olmadığını düşünüyorum)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
decompile etmek ile unpack etminin farkını biliyorum sen cra.ck yapıcam desene en başından kaynak kod olayına girmedim ama exe üzerindende yapılabilir bir tane yapmışlığım var ne gerek var bu kadar teferruata mesajları okuyanlar ne konuşuyor bu uzaylılar diyecek

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Valla ne yalan söyliyim konuştuklarınızı okuyunca ben ekrana baktım ekran bana baktı. :)

fatih54102

fatih54102

Üye
decompile etmek ile unpack etminin farkını biliyorum sen cra.ck yapıcam desene en başından kaynak kod olayına girmedim ama exe üzerindende yapılabilir bir tane yapmışlığım var ne gerek var bu kadar teferruata mesajları okuyanlar ne konuşuyor bu uzaylılar diyecek
Asıl amacım crac.k yapmak değil. Çok farklı bir amacım var. Neyse son kez hatırlatayım: Arm Disassembler/Decompiler bulup bana özel mesaj ile bildirirsen sevinirim.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ok haberdar ederim

~Crusher~

~Crusher~

Üye
Gerçekten muhteşem bir anlatım olmuş sırf denemek için bir tane program türkçeleştirdim fakat program içerisindeki Hakkında kısmına türkçeleştirme işlemini yaptığıma dair birşeyler yazmak istiyorum onu nasıl yapıcam? Yardımlarınızı bekliyorum. :)

fatih54102

fatih54102

Üye
Gerçekten muhteşem bir anlatım olmuş sırf denemek için bir tane program türkçeleştirdim fakat program içerisindeki Hakkında kısmına türkçeleştirme işlemini yaptığıma dair birşeyler yazmak istiyorum onu nasıl yapıcam? Yardımlarınızı bekliyorum. :)
Hex ile düzenlemede bildiğime göre karakter sayısı sabit kalmak zorundadır örneğin "Come Here" 9 karakterlidir bunu Türkçeleştirirken "Buraya Gel" yazamassınız çünkü bu 10 karakterlidir. Eğer böyle yaparsanız çevirdiğiniz uygulama hiç açılmaz. bu yüzden ya bir kaç karakter eksik Türkçeleştireceksiniz ya da boşlukları sileceksiniz.Ancak siz konu sahibine de danışın, benim Arm işlemciler hakkında bilgim çok yoktur.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Hakkında bölümü uygulamadan uygulamaya değişir Rsc tabanlı çeviri yaptıysan zaten rsc içinde görmüşsündür QML tabanlıysa Aboutpage yazar eminim sen rsc yapmışsındır onun için bir satır da hakkında bilgileri yazıyor ama o satırı düznelerken [0x0A] [0x0C] vs vs gibi kodarı silme iki kod arasındaki metinleri çevir falan filan ayarla işte kafana göre Hex olayını hiç sevmem son çaremdir o zaman ona başvururum ama bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım istediğimi yazdım

• Beğen
Tepkiler: ~Crusher~
~Crusher~

~Crusher~

Üye
Birşey daha soracaktım. Acaba oyunlar içinde bu işlemler geçerli mi?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yes geçerli

• Beğen
Tepkiler: ~Crusher~
KxTR79

KxTR79

Üye
çok uğraşıp çok büyük işler yapıyosun helal olsun noss_bar :)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica: bir iki ay çeviri yapamayacağım popüler olanlar sadece özel istek alamayacağım geçici bir süre belli değil tabi ama androide geçme planlarım var bakalım zaman ne gösterecek

tomm

tomm

Üye
.jar türü oyunlar nasıl türkçeleştirilir s60v3

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
jar uzantısını silip yap winrar ile aç içindeki dosyalara metin editör ile bak utf 8 kodlama ile yaparsın

truva1246

truva1246

Üye
kardeş şu best taskman çevirirseniz çok memnun olurum ben cepte uğraşıyorum zaman alıyor şimdiden teşekkürler

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
var çevirisi maxipda yı güzelce bir dolaş ilk beş sayfa içinde aradığın hepsi var ilk beş sayfa çok eskimiştir deme çoğu 3 4 aylık uygulamlardır tazedr güncelleme çıkanları zaten çeviriyorum son sürümlerdir ok baş baş

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye
uc browser 8.5 de 2-3 tane dil dosyası var. 1. Sinde 1 harf bile değiştirsen dosya bozuluyor. Açmıyor :s 2. Si sağlam. :D

Üst Alt