üstün zekalı olmak ama farkedilmemek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
yalnız konu başlığı sözlük entry si gibi olmuş :D

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
anladım saol aydınlattığın için. Hemde bunlar içine kapanmıyor yanlıs bilgi .d

lordufuk

lordufuk

Üye
Zeki insan herzaman zekidir :yuru

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
anladım saol aydınlattığın için. Hemde bunlar içine kapanmıyor yanlıs bilgi .d
geçen gün bi haber okudum amerikadaki üstün zekalı bi çocukla ilgili üstün zekalılar duygusuz olur mesela düşünün sizden 7 yaş büyüklerle aynı üniversitedesiniz psikolojik olarak çökersiniz ama onlar çökmüyolar

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
en iyi si zeki olmak cidden .D

Metin137

Metin137

Üye
peki sizce ileri zekalı olmak genetik mi

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
genelde asosyal oluyorlar.

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
genetik olsa üstün zeka yetenekleri kullanmadıkları zaman körelirmiş. O zaman ya genetik değil yada körelme işi yalan.

Metin MF

Metin MF

Üye
ilkokuldayken beni de üstün zekalısın diyerek sınıf atlatmak istediler. annem babam izin vermemiş.

Metin137

Metin137

Üye
bence genetik

Metin MF

Metin MF

Üye
ve şunu da söylemeliyim ki ders konusunda zeki olmak çalışmayınca hiçbir işe yaramıyor

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
metin annen baban nasıl izin vermemiş ulan ben sinirlendim biliyonmu :D terkederim ben evi cidden bak.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
bu çekinik gen olayı vardı şimdi kısaca anlatayıyim bu çocuğun ileri zekalı olması için annesinin babasının dedesinin anneannesinin veya babannesinin üstün zekalı olması gerekir

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
akrabalarda yok ama ben neden oyleyim hı?

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
kalıtımın etkisi büyük ancak üzerine eklenip kendini geliştiremezse okuldan ve çevresinden öğrendiklerini üstüne koyamazsa aklını ve mantığını nasıl ve ne yönde çalıştıracağını bilmez. bu yüzden de bu zeka hiçbir zaman ortaya çıkmaz kolay kolay. bir insanın önce kendisini tanıması lazımm.

• Beğen
Tepkiler: AnqeLofHate

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
kaç yaşında körelır peki

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Şöyle bir durum var bildiğim kadarıyla üstün zekalı çocukları özel eğitim verilmesinin sebebi zekası sebebiyle topluma ayak uyduramaması - ya da toplumun bunlara ayak uyduramaması :ehe- ve zekalarını daha iyi kullanmalarını sağlamak.Özel eğitim alan bir çocuk zekasının kapasitelerini zorlayacakken eğitim almayan çocuk ise sadece zeki kalacaktır.Ayrıca çekinik gen olayı olabilir.Anne ve baba tarafından bir ferdin üstün zekalı olması yeterli olur -tabi çeşitli ihtimaller var- eğer üstün zekalı doğmak genlerden geliyorsa.

- - - Eklendi - - -

ve şunu da söylemeliyim ki ders konusunda zeki olmak çalışmayınca hiçbir işe yaramıyor

Pek doğru değil.Üstün zekalı bir çocuk senin saatlerce çalışıp başarılı olduğun bir dersi sadece derste dinleyerek halledebilir.Tabiki bir süre sonra yetersiz kalmaya başlayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt