üstün zekalı olmak ama farkedilmemek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
üstün zekalı olmak ama farkedilmemek
üstün zekalı çocukları duymuşsunuzdur. Bunlar farkedildikleri zamandan itibaren özel eğitim alırlar. Ama aklımda kalan bir konu var. Bunlar ya farkedilmezse yani üstün zekalı oldukları anlaşılmayıp özel eğitim görmezse ne olur? Bu yetenekleri kaybolurmu? Kaybolsa kalıcımıdır? Kaç yaşında kaybolur?:D
Merak işte :D

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ

paradox07

paradox07

Üye
Bence kaybolmaz ama normal zekalı bir insan çalışarak beynini geliştirirse ve daha sonra yatarsa bu kaybolabilir.sonuçta doğuştan gelen kalıtsaldır diye düşünüyorum.düşüncem yanlış olabilir

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
bende öYLE düşünüyorum ama hiçbir kaynak bu sorunun yanıtını vermiyor

paradox07

paradox07

Üye
Demek ki bilim diyor ki:giden gitsin,kalan sağlar bizimdir :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
einstein küçükken tam bir geri zekalıymış konuşmaya geç başlamış okulda sınıfta kaldıgı dönemler bile olmuş

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle

Buraxlive

Buraxlive

Üye
Kendini farkettiremezse demekki o kadarda ileri zekalı degildir :D

bboyQ7

bboyQ7

Üye
Sümüğünü yiyosa zekidir belli eder yani

viktoreznov

viktoreznov

Üye
üstün zekalı bir insanın özel eğitim almak isteyeceğini sanmıyorum :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
asosyal oluyolar güzel kızlarla çıkamıyolar yemişim üstün zekayı

sasasahamza

Üye
    Konu Sahibi
valla konuşmalardanda cevap çıksa keşke .d

FatoŞ

FatoŞ

Üye
üstün zekalı çocukları duymuşsunuzdur. Bunlar farkedildikleri zamandan itibaren özel eğitim alırlar. Ama aklımda kalan bir konu var. Bunlar ya farkedilmezse yani üstün zekalı oldukları anlaşılmayıp özel eğitim görmezse ne olur? Bu yetenekleri kaybolurmu? Kaybolsa kalıcımıdır? Kaç yaşında kaybolur?:D
Merak işte :D
Ama Üstün Zekalı İse Farkedilmesi İmkansız Gibi Birşey Olacaktır.. Kelime Dağarcıkları Geniş Olur , Hızlı kolay Etkin Öğrenirler Yani Kısacası Birçok Özelliği İle Farkedilmesi Olagansızlaşıyor..
Bu Yetenekleri Kaybolurmu Kaybolmaz mı Çocuğa Göre Aslında Aileye Göre Değişir .. Bir Özürlü Çocuk Gibi İlgi İstiyor Ha Eğer İlgi Gösteriilmezse İçine Kapanıyor Ve Yetenekleri Köreliyor..

- - - Eklendi - - -

Bildiklerimi Aktardım İnşAllah Aydınlanırsın :tebessüm:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
önceki hayatımda üstün zekalıydım :pro:

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
ben anca sosyal zekalı olana üstün zekalı derim sosyal değilse insanlarla anlaşamıyo afedersiniz o insanın benim için önemi yok

BrainHacker

BrainHacker

Üye
biraz körele bilir zekası

paradox07

paradox07

Üye

Ama Üstün Zekalı İse Farkedilmesi İmkansız Gibi Birşey Olacaktır.. Kelime Dağarcıkları Geniş Olur , Hızlı kolay Etkin Öğrenirler Yani Kısacası Birçok Özelliği İle Farkedilmesi Olagansızlaşıyor..
Bu Yetenekleri Kaybolurmu Kaybolmaz mı Çocuğa Göre Aslında Aileye Göre Değişir .. Bir Özürlü Çocuk Gibi İlgi İstiyor Ha Eğer İlgi Gösteriilmezse İçine Kapanıyor Ve Yetenekleri Köreliyor..

- - - Eklendi - - -

Bildiklerimi Aktardım İnşAllah Aydınlanırsın :tebessüm:

köylerde ve kırsal yerlerde farkedilemeyen çok üstün zekalı oluyordur bence.herkes okula gidemiyor malesef :(

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt