geçen gün bi haber okudum amerikadaki üstün zekalı bi çocukla ilgili üstün zekalılar duygusuz olur mesela düşünün sizden 7 yaş büyüklerle aynı üniversitedesiniz psikolojik olarak çökersiniz ama onlar çökmüyolaranladım saol aydınlattığın için. Hemde bunlar içine kapanmıyor yanlıs bilgi .d
en iyi si zeki olmak cidden .D
genetik falan değil annemler akıllı oluyim diye hafta 5 kez balık yerlermiş iş yaramışpeki sizce ileri zekalı olmak genetik mi
bence genetik
kalıtımın etkisi büyük ancak üzerine eklenip kendini geliştiremezse okuldan ve çevresinden öğrendiklerini üstüne koyamazsa aklını ve mantığını nasıl ve ne yönde çalıştıracağını bilmez. bu yüzden de bu zeka hiçbir zaman ortaya çıkmaz kolay kolay. bir insanın önce kendisini tanıması lazımm.bence genetik
- ve zekalarını daha iyi kullanmalarını sağlamak.Özel eğitim alan bir çocuk zekasının kapasitelerini zorlayacakken eğitim almayan çocuk ise sadece zeki kalacaktır.Ayrıca çekinik gen olayı olabilir.Anne ve baba tarafından bir ferdin üstün zekalı olması yeterli olur -tabi çeşitli ihtimaller var- eğer üstün zekalı doğmak genlerden geliyorsa.ve şunu da söylemeliyim ki ders konusunda zeki olmak çalışmayınca hiçbir işe yaramıyor