Ust konu kirliligi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Εthnic

Εthnic

Üye
Ust konu kirliligi
(1) ONERI : ust konu sayilari makul bir sayiya cekilsin... kendi kanaatim 3 tane ust konu bir bolum icin cok bile..
GEREKCE : forumun bazi bolumlerinde cok sayida ust konu mevcut.. ve cogu ilgisizlikten bayatlamis durumda.. ornegin nisan ayda acilip ust konu yapilan konuya sadece on cevap yazilmis.. ve bazi bolumlerde bu ust konu sayilari abartilmis gibi.. yine ornek veriyorum s60v5 yazi dil ekran araclari bolumunde tam sekiz tane ust konu var.. ve bu ust konular birinci sayfanin cogunu kapladigi gibi yeni paylasimlarin altta kalmasina hatta kisa surede ikinci sayfaya dusmasine sebep oluyor ve paylasim yapan arkadaslar bunun ne demek oldugunu iyi bilirler..

(2) tesekkur et butonunun yanina ust konu yap butonu eklenerek ust konularin uyeler tarafindan secilmesi, en cok hit alan konularin ustte kalmasi saglanarak daha adaletli bir paylasim ortami olusturulmasi..

Ozan

Ozan

Admin
Tespitlerinizde çok haklısınız, yönetim olarak üst konulara daha fazla önem vermeye çalışacağız. Bazı bölümlerde ( özellikle dosyalarda ) bu konuda sıkıntı var normal şartlarda takip edilmekte.

Diğer öneriniz ise aslında mantıklı, yapılabilirliğini araştırırız eğer olacaksa yapar duyururuz bir zaman sonra.

Teşekkürler

Εthnic

Εthnic

Üye
ilgilendigin icin tesekkur ederim.. konu kilitlenbilir...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Üst konu kavramını tamamıyla kaldıralım. Sizde rahatlayın bizde rahatlayalım. Üst konu yapılan konular size göre önemsiz olabilir. Ama başkasına göre lazım bir konudur. Üst konu yapılacak konunun somut bir göstergesi yok. Tamamıyla moderatörün insiyatifine kalmış birşey. Sitemizde her mesajda şikayet et butonu bulunuyor. Rahatsız olduğunuz üst konuyu şikayet edin indirilsin. Üst konu olmasını istediğiniz konuyuda şikayet edin oda üste alınsın. Bu durumu bu kadar genelleyip abartmaya gerek yok.

Εthnic

Εthnic

Üye
arkadasim burasi site hakkinda bolumu.. burada uyeler site ile ilgili dusuncelerini onerilerini adminlere duyurabilecekleri en ideal yer. ama bu bolumde acilan her konuda moderatorler (genelleme yapmiyorum) sert bir uslubla uyeleri tersleyecekse yakinda bu bolumde site ile ilgili cok faydali olabilecek fikirleri paylasmaya usenecek bircok kisi olacak..
konuya gelince, eger amacim biseyleri sikayet etmek olsaydi konunun basligini sikayet olarak gecerdim.. basliktada anlasilacagi uzere sadece bir oneride bulundum..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Üst konu kavramı kategori ve bölümlere göre kendi içerisinde değerlendirilmesi gereken bir kavramdır. Yani teknolojı içerikli bölüm veya kategorilerde üst konu niteliği ve niceliği farklı özellikler sergilerken,yine aynı şekilde diğer bilgi içerikli sözel bölümler nitelik ve nicelik bakımından farklı özellikler sergiler.
Moderatör arkadaşımın dediği gibi bu, o bölümün yöneticisinin inisiyatifine bağlıdır. Ha olur olmadık konuları da üst konu yapacak zekaya sahip bir yönetici arkadaşımın olduğunu da düşünmüyorum.
Tespitlerinizin haklılığı var evet, birçok konu şu anda üst konu olarak sergilenen konulardan daha çok üst konu olmayı hakediyordur.
Üyelerin bir konunun üst konu olmasını kendi oy birlikleriyel sağlaması gayet demokratik bir öneri ;fakat bu durumun birçok üye tarafından birçok kere suistimal edilebilirliğini de bildirmek isterim.
Yazmış olduğunuz son yorumun son cümlesinde bir sakatlık var.
Siteyle ilgilenenler sadece adminler değildir. 20 moderatör 3 admine nazaran daha fazla haberdardır siteden:)
O yüzden : ''
bunu adminler disinda hic kimseyle tartismak istemiyorum..''
Tartışılacak;)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bende bu sitenin üyesiyim. Ben senin görüşünü adminlere aktarmanımı engelledim? sana sert mi çıktım ? Konuda hem şikayet hemde öneride bulunmuşsun. Üst konularda gereksizliklerden bahsediyorsan, moderatörleri şikayet etmiş olursun. Çünkü üst konulara boş konuları moderatörler alıyor. Sen söz temsil beni şikayet ediyorsan, bende kendimi savunurum. Moderatörlerden mesaj almak istemiyorsan bu şikayetini pmyle atacaksın. Üst konularda çok boş konu var diyeceksin adminine.

Beni şikayet ettin demiyorum söz temsil diyorum tekrardan
Fikirlerinizi , şikayetlerinizi bu bölümde özgürce paylaşabilirsiniz. Kimse sizi engelleyemez. Tepki görmeyi göze alman lazım tabi :)

Εthnic

Εthnic

Üye
Üst konu kavramı kategori ve bölümlere göre kendi içerisinde değerlendirilmesi gereken bir kavramdır. Yani teknolojı içerikli bölüm veya kategorilerde üst konu niteliği ve niceliği farklı özellikler sergilerken,yine aynı şekilde diğer bilgi içerikli sözel bölümler nitelik ve nicelik bakımından farklı özellikler sergiler.
Moderatör arkadaşımın dediği gibi bu, o bölümün yöneticisinin inisiyatifine bağlıdır. Ha olur olmadık konuları da üst konu yapacak zekaya sahip bir yönetici arkadaşımın olduğunu da düşünmüyorum.
Tespitlerinizin haklılığı var evet, birçok konu şu anda üst konu olarak sergilenen konulardan daha çok üst konu olmayı hakediyordur.
Üyelerin bir konunun üst konu olmasını kendi oy birlikleriyel sağlaması gayet demokratik bir öneri ;fakat bu durumun birçok üye tarafından birçok kere suistimal edilebilirliğini de bildirmek isterim.
Yazmış olduğunuz son yorumun son cümlesinde bir sakatlık var.
Siteyle ilgilenenler sadece adminler değildir. 20 moderatör 3 admine nazaran daha fazla haberdardır siteden:)
O yüzden : ''
bunu adminler disinda hic kimseyle tartismak istemiyorum..''
Tartışılacak;)

oncelikle boyle yapici elestiriler aldigimiz zaman daha iyi anlasabilecegimizi dusunuyorum. konuya gelirsek
ben zaten teknoloji bolumlerini kast ediyorum.. yoksa orngn "site hakkinda" bolumunde ust konu olabilecek bir suru konu vardir.. Ben ust konularin uyeler tarafindan secilmesinden daha cok bu bolumlerdeki sayfanin bir bolumunu kaplayan ust konu sayilarinin fazlaligindan bahsediyorum... Ve bu ust konulara bir sinirlandirma getirilmesi onerisinde bulunuyorum.. Ust konularin uyeler tarafindan secilmesi ki arkadasi rahatsiz eden bu galiba, bu sadece bir oneri.. bunu hic kimse kendine bir saldiri olarak gormemelidir.. Ve konuyu adminler disinda kimseyle tartismamak meselesine gelince bu konuda haklisin. Mesajimi duzeltiyorum

--------------- Ekleme ---------------

Bende bu sitenin üyesiyim. Ben senin görüşünü adminlere aktarmanımı engelledim? sana sert mi çıktım ? Konuda hem şikayet hemde öneride bulunmuşsun. Üst konularda gereksizliklerden bahsediyorsan, moderatörleri şikayet etmiş olursun. Çünkü üst konulara boş konuları moderatörler alıyor. Sen söz temsil beni şikayet ediyorsan, bende kendimi savunurum. Moderatörlerden mesaj almak istemiyorsan bu şikayetini pmyle atacaksın. Üst konularda çok boş konu var diyeceksin adminine.

Beni şikayet ettin demiyorum söz temsil diyorum tekrardan
Fikirlerinizi , şikayetlerinizi bu bölümde özgürce paylaşabilirsiniz. Kimse sizi engelleyemez. Tepki görmeyi göze alman lazım tabi :)

Benim mesajimin hic bir yerinde gereksiz diye bir kelime gecmiyor.. gereksiz ve ilgisiz kelimelerini birbirine karistirmayalim lutfen.. Benim ustteki konularin hic biriyle bir sorunum yok.. Ben burda neden senin konun ust konu neden benim konum ust konu degil tartismasinida yapmiyorum.. Benimkisi bir sekil tartismasi.. Konuyu baska yonlere cekip niyet okuyuculugu yapmayalim..

Revengeful

Emekli Yönetici
Dediklerinizin bır kısmına katılıyorum. Fakat buton konusuna gelirsek suistimal edilebilir gibime geliyor.

Εthnic

Εthnic

Üye
Dediklerinizin bır kısmına katılıyorum. Fakat buton konusuna gelirsek suistimal edilebilir gibime geliyor.

evet suistimal edilebilir.. fakat tesekkur et butonundaki gibi her uye bir konuda sadece bir kez bu butonu kullanabilecekse ve konu sahibine bu buton gorunmeyecekse yapilabilecek suistimallarin pekde sonucu degistirebilecek kapasitede olabilecegini dusunmuyorum..
tabi suistimale acik olabilecegi asikardir..
degerlendirmen icin tesekkurler..

Revengeful

Emekli Yönetici
Belki şöyle olabilir belli bir rütbeden mesela binbaşından sonra o buton üyelere görünebilirse daha uygun olabilir..

Εthnic

Εthnic

Üye
Belki şöyle olabilir belli bir rütbeden mesela binbaşından sonra o buton üyelere görünebilirse daha uygun olabilir..

tabiki olabilir.. eger konuyu degerlendirecek arkadaslarimiz konuya bu sekilde katki vermek yerine, senin bu konuyu acmandaki sebep nedir..? niteliginde konuya hicbir katkisi olmayan ve sadece polemik olusturabilecek seylerin pesine duserse bu konu anlamini yitirir..

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bu konu daha öncede yönetim arasında konuşuldu mutlaka çözulecektir 2. önerinin aynısını bende sundum

işte burda
benden bir öneri tabi olabilrse konunun üst konu olmasına uyler karar versin nasıl konuyu derecelendirmek için puan veriyorsak buna benzer bir yöntem ile (üyenin sadece bir oy kullanma hakkı) ust konu olmasını uyeler sağlayabilir bu durumda kimsenin aklında ??? kalmaz
üstte seçeneklerin yanında ufak bir not konu üst konu olsunmu ewet yada hayır belli bir oy oranı olsun bu oyu alan konu otomatik üst konu olabilir

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Oylamayada belli bir teşekkür alma sayısına ulaşmış olanlar katılsa belki daha bilinçli olmuş olur.buda benim önerim.bakın benim teşekkür sayım az,bu tamamen tarafsız bir görüştür yani

Εthnic

Εthnic

Üye
bu konu daha öncede yönetim arasında konuşuldu mutlaka çözulecektir 2. önerinin aynısını bende sundum

işte burda

zaten bu olursa kafalardaki ??? kalkacak ve moderatorler zan altinda kalmayacak..

Oylamayada belli bir teşekkür alma sayısına ulaşmış olanlar katılsa belki daha bilinçli olmuş olur.buda benim önerim.bakın benim teşekkür sayım az,bu tamamen tarafsız bir görüştür yani

dusunulebilir..

pRime.

pRime.

Üye
Üst konu sayısı azaltılabilir, bölümlerin 1. sayfaları için iyi olur. Zaten bazı üst konularla ilgilenilmiyo bile...

Üst konuların seçilmesi de her iki şekilde iyi olur ama rütbeye göre olacaksa yarbay falan olabilir..

celibar

celibar

Üye
üst konuların üyeler tarafından seçilmesi güzel olur.çoğunluğun istediği olacağı için çoğu kişi memnun olur. oylama yapıldıktan sonra mesela ilk 10 arasından yönetimin seçtiği konular üst konu yapılabilir.böylece suistimaller olmayacağını düşünüyorum.eğer mesela ilk 3 üst konu olursa bazen gereksiz konular üst konu olacağını düşünüyorum.ve cep telefonu programları bölümlerinde farklı bir sistem uygulanırsa güzel olur.çünkü programların versiyonlarının ne zaman değişeceği belli olmuyor.eski konu üstte beklemiş olur.mesela yönetim gerekli görürse yeni konuyu üst konu yapabilsin.

Εthnic

Εthnic

Üye
elestiriler her ne kadar ust konularin uyeler tarafindan secilmesi konusuna odaklansada benim asil onem verdigim ust konu sayilarinin icerik paylasim bolumlerinde 3 ile sinirlandirilmasi.. konuyu degerlendiren arkadaslarimiz bu konu hakkindaki dusuncelerini de paylasirlarsa cok sevinirim..

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Elimizden geldiğince hit alan,çok yardımı dokunacak,aranan konuları üst yapmaya çalışıyoruz,bir kirlilikten çok zenginliğimiz olsun istiyoruz.
Fakat önemli olan ve zamanla hit alması beklenen konuyu da üst yapabiliyoruz böylece zenginlikten çok bahsettiğiniz üst konu kirliliği ortaya çıkıyor.
Öneriniz bence makul ve gayet mantıklı,zaten sağ üstte 'konuya puan ver' seçeneği var o daha işlevsel bir hale getirilip,göz önünde bulundurularak üyelerimizin kendi sevdği konuları üst yapması teşvik edilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt