Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
umts-gsm-cift mod,vodafone cepnet
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Patron
Üye
Konu Sahibi
umts-gsm-cift mod,vodafone cepnet
arkadaslar baglanti ayarlarindan sebekeye griorm. cift mod umts ve gsm var. cift mod we umts de, 3,5g yaziyo.gsme gecince 2gye geciyor. ben cift modda kullaniyorum umtsye gecirsem sadece3,5g olsa netim hizlanirmi(vodafone cepnet)? fark nedir.
MobileNC
Üye
Çift mod yerine UMTS'yi seçersen Nete en hızlı şekilde bağlanırsın.
eğer çift modu seçersen, insafı baz istasyonuna bırakırsın. yani şebeke seni ister edge ilebağlar ister 3.5 g ile bağlar.
Ek olarak: kimi yerlerde baz istasyonlarının 3g desteği olmuyor. o zaman da şebeke çekmiyor.
işte o zaman çift moda alabilirsin.
FCmitsss
Üye
umts hız 3mbit civarında oluyo. aylikcepnet sıınrsız paketini kullanıyosan 100mb tan sonra hız 96kbit e düşüyor. edge de olsa 3g de olsa hızında bir değişme olmaz.
JayJayyy
Üye
100mbden sonra ben hep gsmde kullanıyorum.çünkü umts şarjı çabuk emiyor.hız farkı yok zaten
'Patron
Üye
Konu Sahibi
ama yanlis hatrlamiyosam vodafonenin sitesinde 3g ile gprs-edge hizinin farkedecegi yaziyordu. ki fark ediyor yani.eskiden gprs di telim simdi 3g gayet farketti.
ama soyle birsey var ki cepnette 100 mb sınırını gecince 12 kb/sn den fazla hız yapamazsınız ama bu sınırlama sadece 3g de var yani edge sınır yok edge nin destekledigi son hıza kadae cıkabilirsin ki o da 40 küsür bisey oluyor yani cepnettte gsm secmek daha avantajlıdır