Turkcellden 8,358 tl lik fatura

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maijar

Üye
    Konu Sahibi
Turkcellden 8,358 tl lik fatura
turkcellden iphone orta paketi kullanıorum. her ay paşa paşa 150 tl yi ödüyorum. bazı aylar da bana verilen paketten (500 dk konuşma + 500 adet sms + 4 gb internet) aşım yapabiliyorum. en fazla 350 tl lik fatura ödemiştim. her iki günde bir de kalan dakika sms ve internetimi sorguluyorum ki son 48 saati sistem olarak dahil etmedikleri için aşım olursa kontrolümde olsun. iki gün önce de kalanımı sorguladığımda 2700 mb gibi bir rakam internetim kalmıştı fakat bugün sorgu yaptığımda ücretsiz internet kullanımımın bittiğini gördüm ve merak edip guncel yazdım 2222 ye mesaj attım. o da ne! 8,358 tl lik bir güncel tutarım var.
evden internete son bir haftadır girmiyorum ve merak edip turkcell i aradım, durumu izah ettim. operatörün bana söylediği 10 ekimde 500 tl ve 13 ekimde 350 tl lik bir internet kullanımım olduğu şeklindeydi. ben operatör kızcaaz daha devamını getiremeden "madem 10 ekimde ve 13 ekimde böyle abartı bir kullanımım oldu neden kalanımı sorguladığımda ben bu kullanımımı göremedim." diye çıkıştım.

Bu durumda turkcell hatalı değil midir?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Öncelikle geçmiş olsun.

Faturanıza itiraz edin, aşımlar limit aşımdan değil de 4 gb 1 gb herneyse aştığınız miktarın bedelinden ayarlansın. Daha önce 1000 liralık faturanın 300'e düşürüldüğünü biliyorum bu yolla.

İtiraz edin, haklı haksıza bakmayın, müşteriyim haklıyım demeyi ihmal etmeyin. ;)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Yapacağın tek birşey var oda tüketici haklarına başvurmak.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yapacağın tek birşey var oda tüketici haklarına başvurmak.

Öyle yaptığında iş biraz çetrefilli yollara gidiyor. En mantıklısı turkcell ile uzlaşıp fiyatı aşağı düşürmek, müşteri memnuniyeti adına yapılıyor bu. Yoksa limit aşım x kuruştur diye baştan sözleşme var isterlerse indirmeme haklarına sahipler. :oke:

maijar

Üye
    Konu Sahibi
anlamadığım bu benim hatam değil ki, neden uzlaşma yada uzlaş diyorsunuz?

adamlar son 48 saatin hesabını vermem arkadaş dior, eyvallah, bende diyorum ki bu güne kadar her iki günde bir kontrol ediyorum bana gönderiyorsun kalanları, son iki günde bu kadar internet kullanmadığımı da biliyorum. ee nedir bu fatura?

onların kendi teknik donanımdan kaynaklı arızaları değil mi yani?

bilgilendirseydi beni. yanlış mıyım?

Larock

Larock

Üye
bugunlerde sistemelerinde sorun var diye tahmin ediyorum.
benim de 2 gün önce aldığım sms paketim tamamen silinmiş...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
anlamadığım bu benim hatam değil ki, neden uzlaşma yada uzlaş diyorsunuz?

adamlar son 48 saatin hesabını vermem arkadaş dior, eyvallah, bende diyorum ki bu güne kadar her iki günde bir kontrol ediyorum bana gönderiyorsun kalanları, son iki günde bu kadar internet kullanmadığımı da biliyorum. ee nedir bu fatura?

onların kendi teknik donanımdan kaynaklı arızaları değil mi yani?

bilgilendirseydi beni. yanlış mıyım?

Faturanız çıkmadan bir işlem yapamazsınız önce onu da hatırlatayım. Tutar şuanda güncel tutarda mı gözüküyor? Eğer öyleyse faturanın çıkmasını bekleyeceksiniz.

Daha sonra fatura detayını açtıracaksınız, buraya dikkat detaylı fatura değil fatura detayı. İnternet şubesinden girip fatura detaylarınızı daha doğrusu kiminle kaç saniye konuştunuz ne kadar yazdı kaç mb internet gitti tek tek toplayın. Örneğin bazen oluyor paket olmasına rağmen para yazıyor itiraz ediyorsunuz detaydan görüp düşüyorlar tutarı.

O yüzden önce fatura çıkışı, sonra fatura detayı incelemesi ve problem varsa onlara itiraz. Eğer problem yoksa da uzlaşma yolunu uygulamanız gerekiyor...

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Adamı soyuyorlar resmen

s.gecmis

s.gecmis

Üye
benimkide aynı olay heralde faturam kesildikten 2 gün sonra güncel sorgusu yaptım yaklaşık 750 lira fazlalık var ama 1 gb lık internetimi de aşmadım sürekli kontrol ediyorum çünki genel bi problem olabilir inş çözerler

maijar

Üye
    Konu Sahibi
güncel tutar. faturam 3 güne çıkacak, o zaman bakabilirim detaya internetten.

s.gecmis

s.gecmis

Üye
az önce hesapladım paket aşımı halinde kb ı 0.000048tl ye geliyo 1 gb aşım halinde 51 lira tutuyo ki demek onlar bu hesabı kullanmıyolar ki bnm olayımda daha 450 mb civarı hakkım var daha bitmedi tamamen saçmalık bu 2 gün içinde size döncez dediler bakalım yarın ne cevap alcam

tolga0035

Üye
sizinle hemen hemen aynı durumdayım fakat benim ucretsiz int kullanımımda bitmemis siz bir yanıt alabildinizmi itirazınızdan?

s.gecmis

s.gecmis

Üye
2 gün içinde döncez dediler bir gübü geçti yarın bişey derler umarım şikayetvar a da şikayet ettim bekliyorm şimdi

rh_turk

Üye
merhaba aynı durum bendede var

tolga0035

Üye
valla ben defalarca aradım fatura ksildikten sonra cevap verebilriz diyorlar umarım bunlar bize bu faturayı ödeyeceksiniz artık yapcak bişey yok sonra bakarız demezler!!!

--------------- Ekleme ---------------

Turkcell musteri hizmetlerinden teknoloji danısmanını isteyin ona durumu anlatın zaten bilgilerinize hemen bakıyor bana boyle bir faturanın gelmesinin mumkun olmadıgını bunun buyuk bir ihtimalle fatura kesilmeden duzeltilecegini duzeltilmessede fatura kesildikyten sonra duzelecegini endiselenicek bir durum olmadıgını sistemsel bir hata oldugunu soyledi. Sizde arayıp durumunuzu kontrol ettirin....

freudenstad

Üye
Güncel fatura sorgusu yaptım 464.14 tl fatura bilgisi veriliyor lakın kullanımlarımı kontrol ettigimde ücretsız kullanımlarımın daha %80 i duruyor bırgun önce turkceli aradım ıphone abonelerınde butur bır problemın oldugunu söyledıler . Bırgun sonra tekrar aradım bana 20 gün önce ınternet ucretı olarak bır gunde 350 tl lık bır işlem yapıldıgını söylediler ama daha benım ücretsiz kullanım hakkım olan 4 Gb bıtmemiş dıyorum bılemıyorum dıyorlar fatura kesımı bekleyın dıyorlar varsa yanlışlık düzeltiriz dediler ama kafada bır dünya soru işareti bırakıyorlar.bu problemı yaymak lazım ınsanlar bılsın

rollercoaster

rollercoaster

Üye
kardeşim ne işiniz var faturalı hatlarla..bir de derler ki millette para yok.adamlar 200- 300 milyon fatura ödüyorlar..
vay vay vay allah daha çok versin de turkcelli zengin edin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...