Nazy
Üye
umarım biryerlere taş atmıyorsunuzdurŞimdi durum tersine dönünce insanlar birbirlerinden çok çabuk bıkabiliyor.
umarım biryerlere taş atmıyorsunuzdurŞimdi durum tersine dönünce insanlar birbirlerinden çok çabuk bıkabiliyor.
allah allah sn kur'an nın arapçasınımı okuyon biliosan bir istisnadır.kur'an'ın dili dururken başka bir dil neden olsun...siz düşünün...
katılıyorum Allah daha daha iyi olurherşeyin aslı güzeldir bence arapça okunması daha iyi ve ablamında dediği gibi önemli olan hiç susmaması(ayrıca orda tanrı diilde Allah yazılması daha iyi olurdu
)

çok doğruarkadaşlar ibadetin dili olmaz .....ibadetin temel amacı tanrıya ulaşmaktır.....eminimki türkçe bir dua ile arapça edilen bir dua arasında da fark yoktur...
doğruArkadaşlar burası Türkiye ve burada Türkçe konuşuluyor. Resmi dilimiz Türkçe iken ve kuran-ı kerim Ezanı anladığın dilde oku derken Ezan neden Arapça okunuyor anlamıyorum.Ben şahsen Arapça bilmediğim için hiç bir şey anlamıyorum.Sadece kulak dolgunluğuyla ezanı ezberliyorum.Ezberledim ezberlemesine peki ne faydası var şimdi? Bir şey anlamadım ki? Atamız düşünmüş taşınmış karar vermiş böyle uygun görmüş. Arkasından Ezanı değiştiren Arap özentilerini kınıyorum.

Türkçe ezanın çoğu insan için tuhaf olduğu ve alışılmışın dışında olduğunu biliyorum.Ancak insanların büyük bir bölümü kıldığı namazın, okuduğu duanın anlamını bilmiyor.Bu da beni kızdırıyor.Anlamını bilmeden okumanın ne anlamı var ki? Neyse derin konulara inmeyelim fazla arkadaşlar.![]()