SpyChef
Üye
Türk Usulü Fajıta
Türk Usulü Fajıta
Tavuk göğsü
2-3 kırmızı kapya biber
3 soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kekik, isot
Su
Türk Usulü Fajıta Tarifi'nin Yapılışı
Tavuğu julyen doğruyoruz, bir tencerede az yağ ile soteliyoruz. İçine biraz tuz ve kekik katıyoruz. Kavrulmasına yakın biraz da tereyağında çeviriyoruz.
Bu arada yarım daire şeklinde doğradığımız soğanı az yağda biraz şekerle karamelize ediyoruz. İçine julyen doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz. Karamelize olunca içine 2 diş sarımsak doğruyoruz, biraz tereyağı ekliyoruz. Aslında tavukla soğan sote karışmaması lazım, lakin karışınca da çok lezzetlidir. İçine en son isot ekleyip lavaşa sarıp yiyoruz. İçine salata, turşu ve mayonezle lezzet ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tavuk göğsü
2-3 kırmızı kapya biber
3 soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kekik, isot
Su
Türk Usulü Fajıta Tarifi'nin Yapılışı
Tavuğu julyen doğruyoruz, bir tencerede az yağ ile soteliyoruz. İçine biraz tuz ve kekik katıyoruz. Kavrulmasına yakın biraz da tereyağında çeviriyoruz.
Bu arada yarım daire şeklinde doğradığımız soğanı az yağda biraz şekerle karamelize ediyoruz. İçine julyen doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz. Karamelize olunca içine 2 diş sarımsak doğruyoruz, biraz tereyağı ekliyoruz. Aslında tavukla soğan sote karışmaması lazım, lakin karışınca da çok lezzetlidir. İçine en son isot ekleyip lavaşa sarıp yiyoruz. İçine salata, turşu ve mayonezle lezzet ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.