Türk Usulü Fajıta

Sponsorlu Bağlantılar

SpyChef

SpyChef

Üye
    Konu Sahibi
Türk Usulü Fajıta
Türk Usulü Fajıta

Tavuk göğsü
2-3 kırmızı kapya biber
3 soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kekik, isot
Su

Türk Usulü Fajıta Tarifi'nin Yapılışı
Tavuğu julyen doğruyoruz, bir tencerede az yağ ile soteliyoruz. İçine biraz tuz ve kekik katıyoruz. Kavrulmasına yakın biraz da tereyağında çeviriyoruz.
Bu arada yarım daire şeklinde doğradığımız soğanı az yağda biraz şekerle karamelize ediyoruz. İçine julyen doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz. Karamelize olunca içine 2 diş sarımsak doğruyoruz, biraz tereyağı ekliyoruz. Aslında tavukla soğan sote karışmaması lazım, lakin karışınca da çok lezzetlidir. İçine en son isot ekleyip lavaşa sarıp yiyoruz. İçine salata, turşu ve mayonezle lezzet ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
460
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
618
SpyChef


Üst Alt