Yunkaai
Üye
Türk uslülü taco tarifi
Evet arkadaşlar tam 4 denemenin sonunda lezzeti yakaladım ve şimdi sizlerle paylaşıyorum...
MALZEMELER
Kıyma
Domater
Yeşil Biber
Pul Biber
Salça
Karabiber
Soğan (Çok az)
Sarımsak(Çok çok az)
Kimyon
Rendelenmiş kaşar
Not:Sarımsak ve soğan dışındaki malzemeri kişi sayısına göre koyun.Sarımsak ve soğanı ise malzemelerin 5/1 i kadar koyun yoksa taco tarih olur
BAŞLAYALIM
Önce küçük bir tava alıyoruz.Kıymamızı tavaya koyuyoruz.Ardından domates ve biberi çok küçük parçalara doğrayarak tavamıza koyuyoruz.Üstüne kimyon,pul biber,salça ve karabiberi koyun.Evet arkadaşlar en önemli noktaya geldik...Sarımsak ve soğan tacoya lezzek katar...fakat fazla veya iri koyarsanız tacoyu unutun .Sarımsak ve soğanı çok küçük parçalara kadar doğrayın.gerekirse ezin.ağıza batmasın yani yerken ''Hart hart ağza gelmezin...Sarınsa ve soğanıda koyduktan sonra isteğe göre biraz sıvı yağ ekleyebiliriz.Ve pişiriyoruz.Piştikten sonra ekmeğin yumuşak tarafını kesin.Ekmek içini alın (malzemeye yer kalsın)sonra pişirdiğimiz malzemelerimizi koyun.Birazda rendelenmiş kaşar ekleyince süper bir tat oluşur
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
Kıyma
Domater
Yeşil Biber
Pul Biber
Salça
Karabiber
Soğan (Çok az)
Sarımsak(Çok çok az)
Kimyon
Rendelenmiş kaşar
Not:Sarımsak ve soğan dışındaki malzemeri kişi sayısına göre koyun.Sarımsak ve soğanı ise malzemelerin 5/1 i kadar koyun yoksa taco tarih olur
BAŞLAYALIM
Önce küçük bir tava alıyoruz.Kıymamızı tavaya koyuyoruz.Ardından domates ve biberi çok küçük parçalara doğrayarak tavamıza koyuyoruz.Üstüne kimyon,pul biber,salça ve karabiberi koyun.Evet arkadaşlar en önemli noktaya geldik...Sarımsak ve soğan tacoya lezzek katar...fakat fazla veya iri koyarsanız tacoyu unutun .Sarımsak ve soğanı çok küçük parçalara kadar doğrayın.gerekirse ezin.ağıza batmasın yani yerken ''Hart hart ağza gelmezin...Sarınsa ve soğanıda koyduktan sonra isteğe göre biraz sıvı yağ ekleyebiliriz.Ve pişiriyoruz.Piştikten sonra ekmeğin yumuşak tarafını kesin.Ekmek içini alın (malzemeye yer kalsın)sonra pişirdiğimiz malzemelerimizi koyun.Birazda rendelenmiş kaşar ekleyince süper bir tat oluşur
AFİYET OLSUN