Türk Silahlı Kuvvetleri Dünyanın En kuvvetli Ordusudur...

Sponsorlu Bağlantılar

Aege

Aege

Üye
Biz bütün silahlarımızı açıklamıyoruz da diğer ülkeler açıklıyor öylemi :D yani onların uçak,gemi,nükleer başlık sayısı net bir şekilde mevcut ama bizimkiler bilinemiyor öylemi... komik :)

Çin,Rusya,Amerika,Fransa,Almanya,Japonya... Bunlar ordularının büyük bir kısmını milli kaynaklarıyla oluşturan,kendi savaş uçaklarını üreten ülkeler.Günümüz dünyasında en önemli etken hava kuvvetleridir bence.Ne zaman kendi uçağımızı ürettik,ne zaman Amerikalı askerler gibi düşmanı elimizdeki askeri navigasyon cihazlarından görmeye başladık,işte o zaman ordumuzun çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz.
 


erntpllr

erntpllr

Üye
Ya herkes haklı. Doğru diyorsunuz. Bir sürü ihtimal var. Şimdi savaşın eşiğine gelsek yalnızca Türkiye Cumhuriyeti diye savaşa girmeyiz. Bu bir gerçek. Ülkemizin bir sürü müttefiği vardır. Ki ABD ile savaşmak içten değil. Adamlar böyle birşey yapmazlar. Neden? Ortadoğu ve o YEŞİL HAT PROJESİ'nin köprüsü Türkiye'dir.




1.ABD, Türkiye gibi bir müttefiğini kaybetmeyi göze alamaz.
2.Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti bu riski göze alamaz.
çünkü; (Şahsi düşüncem) Dünya'nın ikinci büyük ülkesi olan Rusya ve onların müttefikleri ile henüz tam ve kesin bir müttefik değiliz.
sonuçta böyle büyük kayıpları olabileceği sebebi ile kimse göze alamaz. Soğuk Savaş (denir ki; Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla) bitti. Hayır... kesinlikle bitmedi. Bitemez de... Geçmiş dönemlerde de bulunduğumuz dönemde de hala kesin bir savaş yok. Ortada hem bizim, hem de diğer ülkelerin üzerinde oynanan bir yığın oyun var. Buna Balkan Ülkeleri de, Ortadoğu Ülkeleri de, Latin Ülkeleri de dahil. Kimi ülkemiz gibi stratejik konumdan dolayı, kimi ekonomoik verimliliğinden dolayı iki süperülke için önemlidir. Savaş, olağanüstü durum, seferberlik gibi durumların içinde herşey değişebilir. Kendimize bulabildiğimiz en iyi müttefiği bulsak bile, müttefik ülkenin yada ülkelerin dönem başkanlarına, başbakanlarına, generallerine bağlıdır. Hatırlayın, İngiliz ve Yunanistan kontrolünde olan Yunanistan karasularına girip, Kardak Krizi'nde radarlari tahrip etmedik mi? Dönemin Yunanistan bakanını, generalini istifa ettirmedik mi? Ki Yunanistan'ın arkasında önce İngiltere ve ABD yok muydu? Ya Küba'ya yerleştirilen füzeler sebebiyle oluşan kriz neyin nesiydi? Eğer biz ABD ile savaşa girersek, kimin tarafını tutmuş olacağız. Evet Türk'ün kendisinden başka dostu yoktur. Ama çıkarcı müttefikleri de yok değildir. Bunca yıldır neden İran ile, Rusya ile müttefikliğimiz büyük adımlar kaydedemedi? Üzülerek söylüyorum (çünkü bunu yaptığımızdan utanıyorum) ki ABD gemilerini limanlarımıza demirlettiğimiz, uçaklarını pistlerimize indirdiğimiz, askerini toprağımıza ayaklarını bastırttığımız için. Ha bastırtmasak vuracak mı?




Bir ülkenin bir ülkeyi vurması o kadar kolay değil. Ve eklemek istiyorum. Asla ve asla... Hiçbir ordunun gücü hakkında lehine veya alehine konuşulamaz. Hiçbir ordunun gücü küçünsenemez veya büyütülemez. Savaşı zaferle bitirmenin herhangi kesin bir yolu yoktur. Sonuçta (şu anki teknolojik şartlar çok farklı olabilir ama...) 2. Dünya savaşında, Alman III. Reich, teknoloji olarak ta, sayı olarak ta diğer ülkelerden çok çok üstündüler. Hatta o kadar üstünlerdi ki, Fransa'yı gayet rahat bir şekilde, mecaz olarak konuşmak gerekirse, ellerini kollarını sallaya sallaya aldılar. Ama ülkeler, müttefikler ortaya çıktıkça işleri hiç ama hiç kolay olmadı. Çünkü işgal zamanlarında 3 İttifak Devleti askerine 1 İtilaf devletleri askeri düşüyorsa, daha sonra 3 İttifak Devleti askerine, 10 İtilaf askeri düşmeye başlamıştı. Şu örnek sizin için daha açıklayıcı olur;




Alman Tiger tankları,
iyi yönleri olarak savaş gücü olarak yüksek, silah menzili uzun, personel sayısı çok, ağırlığı yüksekti.
kötü yonleri olarak ise maliyeti pahalı. yapım süresi uzun, ve yakıt ikmali daha sık. Onarımı daha zordu.




Amerikan Sherman tankları,
kötü yönleri olarak birebir savaşta Tiger'a göre çok daha zayıf, silah menzili kısa, personel sayısı azdı.
iyi yönleri olarak ise. Maliyeti düşük. yapım süresi hızlı, ve yakıt ikmali daha seyrek, Onarımı personeli bile yapabilecek kadar pratikti.




Peki ne oldu? Tiger tankları birebir savaşta çok iyilerdi. Ama 3 Sherman tanka karşı çok daha zayıf düştüler. ve III. Reich hükûmetinin bu konuda yapabileceği birşey yoktu.












Sherman tankının İstatistikleri aşağıdadır.




Üretici Lima (ABD)
Üretim adedi: 48,234
Çeşitleri M50/51 Super Sherman, Sherman Firefly








Özellikler
Mürettebat 5 (Sürücü, yardımcı sürücü, kumandan, silahçı, doldurucu)
Zırhı 63mm çelik
Ana silahı 75mm M2/M3/M6 tank silahı
Diğer silahları Browning M2
Motor Continental R975 C1 400 bg
Ground clearance 30ton
Harekat menzili 193km
Azami hızı 25, 30 km/s yolda












Tiger tankının istatistikleri aşağıdadır.




Çeşidi Ağır tank
Uyruğu Nazi Almanyası








Hizmet geçmişi
Hizmet 1942-1945
Kullanıldığı savaşlar II. Dünya Savaşı
Tasarımcı Henschel & Son
Üretici Henschel
Birim maliyeti 250,800 Reich Markı
Üretim adedi 1347
Özellikler
Uzunluk 6.29 m
Genişlik 3.55 m
Yükseklik 3.0 m
Zırhı 25–120 mm eğimli kaynaklı çelik
Ana silahı 1× 8.8 cm KwK 36 L/56
Diğer silahları 2x MG-34
Motor Maybach HL230 P45 (V-12 petrol)
690.4 BG (514.8 kW)
Süspansiyon donanımı Burulma çubuğu
Ground clearance 56.9t
Harekat menzili 110–195 km
Azami hızı 40 km/s
(Wikipedia'dan Alıntıdır.)


Savaşın zaferle sonucunu kimse belirleyemez. Teknoloji çalınması kopyalanması kolay bir eşyadır. Dünya tarihinde hiçbir risk, hiçbir ülke tarafından hafife alınamadı, alınamaz da. Soğuk Savaş her zaman var olacaktır. Rakamların azlığı veya çokluğu zafere etki eden faktör değildir. Doktrinlerdir. ABD'nin ülkemizi işçi ülkesi olarak kullandığı müttefik sömürümü doktrini gibi.




İlgili haber olarak,


İran'ın, hava sahasına giren insansız bir ABD casus uçağını düşürdüğü bildirildi


İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Ali Ağazade Dafsari, ABD'ye ait insansız casus uçağının Kum kenti üzerinde Devrim Muhafızları tarafından düşürüldüğünü söyledi.İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV ve bazı haber sitelerinde yer alan habere göre, Gazeteciler Kulübü'ne konuşan Dafsari, ABD casus uçağının, İran'ın nükleer enerji tesisleri hakkında bilgi toplama amacında olduğunu belirtti.Dafsari, Fordo nükleer tesislerinin bulunduğu Kum kenti hava sahasında düşürülen uçağın, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) ait olduğunu ifade etti.CIA'nın öteden beri bu tür girişimlerde bulunduğunu kaydeden Dafsari, uçağın İran'a yakın bölgedeki ülkelerden birinden havalanarak Kum kenti hava sahasına kadar geldiğini söyledi.Dafsari, İran istihbarat ve güvenlik birimlerinin bugüne kadar bu tür casus uçakları belirleyerek onların amaçlarına ulaşmasını önlediğini sözlerine ekledi.Uçağın ne zaman düşürüldüğü belirtilmedi.




İlgili diğer haber,






Çin ve İran'dan Dev Anlaşma
Batılı devletlerin ambargo nedeniyle tamamen elini ayağını çektiği İran'da Çin etkinliğini artıyor. Çin ve İran amborgoya rağmen 4 milyar dolarlık anlaşma yaptı


Çin ile İran arasında enerji, su, sanayi, silah ve çevre alanlarında 4 milyar dolarlık anlaşma yapıldı.
Anlaşma gereğince Çin'in 500 milyon dolar değerindeki 60 kadar 'incinerator' cihazını satması gerekiyor. Bu cihazlar Atıkların kontrollü bir biçimde yakılarak imha edilmesinde kullanılıyor. 'İncinerator'ler bir yıl içinde İran'ın büyük şehirleri ve Hazar Denizi boyunca turistik bölgelere yerleştirilecek. Buna karşılık Çin İran'dan mineral ithalatını arttıracak.
Yapılan anlaşmaların toplam değerinin 4 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu anlaşmalar Çin Komünist Partisi'nin üst düzey sorumlusu He Guoqiang'ın başında olduğu heyetin İran ziyareti vesilesiyle imzalandı.
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohammad Javad Muhammedi-Zadeh, Çin'in bundan böyle İran'ın birinci ekonomik ortağı olduğunu söyleyerek, iki ülke arasında geçen yıl 30 milyar dolar olan iş hacminin gelecekte 100 milyar dolara çıkarılmasının öngörüldüğünü belirtti.
Çin'in Tahran büyükelçisi ise çift taraflı ticaretin bu yıl 40 milyar doları aşacağını söyledi.
BM'nin yaptırım kararlarına rağmen Çin son yıllarda İran'daki ticari ve ekonomik varlığını güçlendirdi. Çin özellikle ambargodan dolayı batılı şirketlerin çekildiği İran'da, bu koşullardan da faydalanarak petrol ve gaz sektöründe etkinliğini arttırdı.
İran ham petrolünün yüzde 20'sini satın alan Çin, Batı yaptırımlarını eleştiriyor ve nükleer programından dolayı İran'a yaptırımların arttırılmasına karşı çıkıyor.






İnsansız uçakları ele geçirmek çok kolay
30 Haziran 2012 Cumartesi 03:54





Bin dolarlık ödülünü kazanmak için 'korsanlığa' soyunan bilim insanları Amerikan İç Güvenlik Bakanlığı'na ait bir insansız savaş uçağının kontrolünü ele geçirmeyi başardı.
Austin'deki Teksas Üniversitesi'nden araştırmacılar, insansız uçağı ele geçirmek için ''spoofing'' (aldatmaca) denilen bir yöntem kullandı.


Yani araştırmacılar insansız uçağın kendilerinin yolladığı sinyallerin bakanlığa ait uydulardan geldiğini sanmasını sağladı.


Aynı yöntem 2011 yılında bir Amerikan hava aracını düşürmek için İran tarafından kullanılmıştı.


Bazı uzmanlar bu denemenin insansız hava aracı kullanmanın potansiyel tehlikelerini gösterdiğini düşünüyor.
İnsansız uçaklar çoğunlukla binlerce kilometre ötedeki bir merkezden kontrol ediliyor.


Bu araçlar genelde ABD tarafından Afganistan gibi çatışma bölgelerinde kullanılıyor.


Teksas Üniversitesi'nden Todd Humphreys ve ekibi İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerine insansız uçakların kontrolünü nasıl kaybedebileceklerini bir statta küçük bir helikopter kullanarak gösterdi.


Humphreys ''Ya biri posta taşıyan insansız uçakları bu şekilde ele geçirir ve onları füze atmak için kullanırsa? Bu 11 Eylül saldırılarının ardındaki fikrin aynısı'' dedi.


Potansiyel tehlikeler


Uzaktan kumandalı silahların sınırlandırılması için kampanya yürüten ICRAC örgütünden Noel Sharkey ''Böyle bir insansız uçağı ele geçirmek çok kolay. Az da olsa teknik bilgisi olan herkes bunu yapabilir. 1000 dolarlık bir harcamayla sivil kullanımdaki tüm insansız uçaklar ele geçiriliebilir'' dedi.
Kontrolü ele geçirilen insansız uçağın GPS sinyallerinin şifresiz olduğunu belirten Sharkey şunları söyledi:
''Bu çok tehlikeli. Kötü niyetli kişiler bir insansız uçağı ele geçirip bir binaya çarptırabilir. Ya da uçağı çalıp patlayıcılarla doldurup sonra bir hedefe yönlendirebilirler. Yine de en kaygı verici olan, çok yetenekli birinin orduya ait saldırı amaçlı uçakları ele geçirmesi.''
Haber BBC'ye ait.


 

Lenneth

Üye
30 yildir terorist bir orgutu bile yenemeyen ordu amerikayi mi haritadan silecek :zuhaha:
 
erntpllr

erntpllr

Üye
Terörist dediklerini hafife aldığımız için yenemiyoruz ya.
 
erntpllr

erntpllr

Üye
Askerlerin eline teroristlerle savassin diye bozuk silah verildiginden olabilir mi acaba en basitinden.


Silah envanterimiz G3 ile sınırlı değil ki. Ek olarak ta askere verilen eğitimi söylesen belki kabul edilebilir bir eleştiri olurdu. Sen askerin eline Lazer Silah :) versen bile, eline çakı verdiğin askere karşı koyabilir mi? Sonuca eğitimsiz asker silahını nasıl kullanacağını bilmemişken, tecrübe etmemişken, silahı eğitim ile yalayıp yutmuş bi askere karşı ne kadar büyük bi zafer edebilir? Dağdaki adam en azından 5 senedir o dağda. Askeri 3 ay eğitim edip 12 ay dağda tutmak mı daha mantıklıdır, yoksa 9 senedir subay olan, silah kullanma envanteri en az 5 silah olan, doğal yaşam ortamını eviymiş gibi kullanabilen bir askeri mi dağa tutmak mantıklıdır? Açıkca mantıksız olan 15 Aylık askeri dağa çıkarmaktır.
 
FeC!

FeC!

Üye
Konuyu okumaya başladım. İlk cumle bitmeden hadi len dedim. Tamamen Türklük gazıyla yazılmış hayalperest sacma bir yazıdan ibaret.

Erntpllr Ustad. Eline saglık guzel yazı olmus. Fikirlerine de her turlu katılıyorum.

Ek olarak Zorunu askerligin kaldırılması gerektigini her ortamda savunurum. O kadar adamı alıyorlar iceri. Yemesi icmesi sırf masraf. Dogru duzgun egitim bile yok. Askere gidip ates etmeden donenler var. Sen o kadar adamı orada tutup hem kendi kaynaklarını hem de o adamın vaktini yemektense daha az miktarda asker al. Askerlikte yuzu olmayanı alma. Cesur babayigitleri askere al. Meslekleri askerlik olsun. Omur boyu asker olsunlar. Sonra obur adamlardan kalan parayla bu insanlara okkalı bir maas ver. Sonra onları sal daglara bir kac yıl sonra. Bak bakalım ne kadar az sehit veriliyor.


Adam vurmayla teror bitmiyor. Boyle de bir gercek var. Ekonomik ve siyasi yonden de terorle mucadeleyi etkin sekilde surdurmen lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: erntpllr
Raptor_tr

Raptor_tr

Üye
Amerikanın Türkiyeye savaş açmaması ordunun gucunden değil Türkiyenin müttefikleri olduğunu bildiği içindir.. Ve şunuda belirteyim savaş silahla değil insanla kazanılır vede Dünyayı bilmem ama Türk ordusu avrupada 10. Sırada yer alıyor birinci değil yani...
 
FeC!

FeC!

Üye
İnsanla kazanılmıyor arrık. Ortacağda kaldı artık o mantık. Şu an insansız araclar yapalım diye cırpınıyor ulkeler. Amerika ozellikle. DARPA surekli calısıyor. İnsansız helikopter, ucak, bot, yuk tasıyıcı araclar...
 
PME 4L

PME 4L

Üye
Kendimizi kandırmayalim
 
  • Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Turk Ordusu Gucludur ..

Ama Dunya'nin En Guclu Ordusu Kesinlikle Deqildir .. =)
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
güç sadece silahla olmuyor!
 
uğur e

uğur e

Üye
türkıyede güç ve nükleer yok k.bkmayın.israil denen yahudiler filistini yıktı geçti,nüfuslarını saysan 10 bin asker bile yktr ısrailde.kimse kımseyi kandırmasın,adamların askerleri son toknoji silahlar kullanıyor bız ise hala m1 kullanıyoz k.b türkıyede nükleer açısından hç bsey yok ve artk savaşlar arkadaşlarnda dedği gbi top la tüfekle olmuyor,kendimizi kandırmanın bır alemi yok şu an rusya bize amerikanın yalakası gözüyle bakıyor ee daha ne olsun bence artk bu hayalpereslği bırakın da uyanın!
 
semihguney

semihguney

Üye
pkk ile savaşamayan bi ülke nasıl güçlü olabilir ? Kendi silahıni uçağını tankıni üretemeyen bi ülkeyiz biz , küçükcük israilden korkan bi ülkeyiz , daha kendi arabamız bile yok nasıl güçlüyüz anlamadım ki
 
Yunkaai

Yunkaai

Üye
Akerimiz hala 80 model g3 kullanıyor.Türkün o şanlı gücü geride kaldı.Milyonlarca yiğidimiz var.Ama bu dönemde teknolojisiz bir hiç.Millet rahat rahat senin uçağını düşürüyor.Sen hiçbirşey yapamıyorsun.Hayallere dalma
 
FeC!

FeC!

Üye
türkıyede güç ve nükleer yok k.bkmayın.israil denen yahudiler filistini yıktı geçti,nüfuslarını saysan 10 bin asker bile yktr ısrailde.kimse kımseyi kandırmasın,adamların askerleri son toknoji silahlar kullanıyor bız ise hala m1 kullanıyoz k.b türkıyede nükleer açısından hç bsey yok ve artk savaşlar arkadaşlarnda dedği gbi top la tüfekle olmuyor,kendimizi kandırmanın bır alemi yok şu an rusya bize amerikanın yalakası gözüyle bakıyor ee daha ne olsun bence artk bu hayalpereslği bırakın da uyanın!

M1?

- - - Eklendi - - -

Akerimiz hala 80 model g3 kullanıyor.Türkün o şanlı gücü geride kaldı.Milyonlarca yiğidimiz var.Ama bu dönemde teknolojisiz bir hiç.Millet rahat rahat senin uçağını düşürüyor.Sen hiçbirşey yapamıyorsun.Hayallere dalma

Keşke 80 olsa. 65 de uretilmeye baslanmıs...
 
uğur e

uğur e

Üye
m1 bir silah türüdür tahtalı mahtlı bişey kırıkkaleye benzıyor.
 
FeC!

FeC!

Üye
He tamam M1 garand. :) Hocam onu kullanıyolar mı? Toren kıtaları kullanılıyo diye biliyorum. Ama o alette cok guzel. Toren kıtalarınkinde namlu da falan kaplamalar var. Parıl parıl. Agzımın suyu akıyo. :) Hele o silahın mermisi bitince cıkan ses var ya. Offff. Çılink :ehe Nıhaaaa çık tatlı ya. :d:
 
ByKatre

ByKatre

Üye
Eskiden çok iyiydi Türk Ordusu ama :hmmm
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
daha fazla amerikan filmi izlemeye devam edin.
 


Üst Alt