Türk Silahlı Kuvvetleri Dünyanın En kuvvetli Ordusudur...

Sponsorlu Bağlantılar

Lacrymosa

Üye
Sayıca üstün olmak güçlü olmayı gerektirmiyor. İsrail'den güçlüyüz bence de ama adamlar silah ve teknoloji bakımından bizden çok daha iyiler. Çünkü üretiyorlar. Bizim gibi hazır almıyorlar. Artık savaşlar 2 yüzyıl önceki gibi olmuyor. Cephe yok. Kılıç yok. Yakın mesafe barutlu silahlar yok. Adam oturduğu koltuktan tek bir düğmeyle senin olduğun yere füze gönderebiliyor. Savaşa robotları sokabiliyor. Hem havadan hem karadan giden üzeri silahlarla donatılmış robotları bile var. Silah kullanmadan da seni zor duruma sokabilirler. Ekonomin onlara bağlı. Senin ülkende çılgın gibi Amerikan, İsrail malları satılıyor. Ne bekliyorsun?

Irak sınırından ülkemize geçmeye çalışan köpeklerin, hainlerin, şer*****leri bile onlardan öğrenmeye çalışıyoruz. Bu utanç verici.
 


-fr4qm3n#

Üye
Konuyu Açan Artun Arkadaşımız , Açık Konuşuyorum yazdığın metni okumadım . 1 cümle bile okumadım ama açı açmaz 1 cümle dikkatimi çekti ve koptum :D
"Türk Ordusu kendi çıkarlarını koruma adına, elinde bulundurduğu veya geliştirdiği emsali olmayan silahları TSK'nin resmi organlarında haklı olarak dünyaya bildirmiyor."

Bu Cümle Çok talihsiz ve gayriciddi bir cümledir. Hayal Dünyası Geniş Arkadaşımız , TSK bana göre de çok güçlü bir kurumdur. TSK nın elinde Kendi ürettiği ne bilim diğer ülkelerde emsalsiz bir silah yok :)
Ama Şunu da söylemekte fayda var. Silahlı Kuvvetlerimiz İçten Ve Dıştan Gelen Tehditler Karşısında Türkiye Cumhuriyetini En iyi şekilde Muhafaza Edebilir. Zaten Şu anda bile Türk Askeri Dünyanın Her yerindedir. ( AFGANİSTAN,IRAK,SURİYE,KORE.. )
Silahlı Kuvvetlerimiz Üyesi olduğu NATO birliği içerisinde Birleşik Devletler Ordusundan Sonra 2. Büyük Kuvvettir. (VİKİPEDİ)
Şu Anda Dünya da Hiçbir Devletin Türkiye Cumhuriyetine savaş açabilecek kadar cesur olduğunu sanmam. Her türlü Kriz masada çözülür. Şu Anda Dünyada Süper güç olan ülkeler de buna dahildir. ( ABD - Rusya - ÇİN .. )
 

konyarapp

Üye
En guclu degil,en guclu 3.ordusuyuz...amerika,israil,TURKIYE

ama istatistik verilere göre durum böle tabi,asker sayisi,muhimmat durumu,teknoloji vs ancaak ; gerçek bi savaş anında hiçbi ulkenin önümüzde durabilecegini duşunmuyorum ben şahsen,,burasi Turkiye yok öyleee

En güçlü ordu sıralamana inanmıyorum.Çünkü Amerikada zorunlu askerlik yok paralı askerlik var ve amerika bütün cephanesini Irak'a yatırdı.Şu anda yeniden yükselme aşamasında...
2.İsrail demişsin.israil yüz ölçümü olarak Türkiye'nin çeğreginin çeğregi kadar anca var.7 milyon nufusu var israil'in kii Türkiyenin 75-80 milyon ?Teknoloji olarak israil dersen tamam ama teknolojidede artık Türkiyemiz geri konumda değil.
3.Türkiye olamaz bu şartlarda Türkiye bence 2.sırada.
1.sırada kim var diye sorarsanda İRAN derim arkadaşım ;) iran hem Türk insanı gibi savaşcıl ve namusuna bayragına ve şerefine sahip çıkan insanlar.Yani bizim gibi bir savaş sırasında bizim gibi canlarını seve seve verirler.Atom bombasını nükleer enerjiyi istedigi gibi elini kolunu sallıyarak üreten ve 1.Ordu dedigin Amerikaya kafa tutan Tek ülke ;)

1)İRAN 2)TÜRKİYE
 
42walkman42_96

42walkman42_96

Üye
ya bu tüm müslümanlar birleşse, diğer ülkelere her yönden savaş açsa süper olur aslında. ticari, psikolojik v.b. yani...
Türkiye kendi heronlarını falan üretmeye başladı. kendi silahımızı, helikopterimizi de kendimiz yapsak çok güzel olur. helikopterin yazılımı israil ve amerikanın elinde. savaşta adam istese tüm helikopterleri düşürebilir. şimdi hatırladım da: bu aletlerin yazılımını çözen Türk mühendislerin hepsi de intihar etmişti (!) gavurlar yazılımı bulduğumuz için gencecik mühendislerimizi öldürttüler. yani diyeceğim, herşeyimizi kendimiz yapsak, birde diğer tüm müslümanlarla birleşsek dehşet olur... ama nerdeee?
 

factoraptor

Üye
arkadaşlar önce sunu soliyim.türkiye teknoloji bakımından envantere bakarsanız eski bir ordudur.çoğu da amerikandır.fakat bundan 6-7 sene sonrasında türk teknolojisiyle üretilen silahlar envantere girecek.bunlar arasında %100 türk yapımı insansız hava araçlarıda var.ve suan türkiye askeri bakımdan yeni yeni uyanıyor.ve biz çok kısa sürede büyük tecrübe elde ettik.suanki tecrübelerimizle f-4 seviyesinde bi uçak yapabiliriz.bunu surdan biliyorum,suan g.kore ile ayni savaş uçaği tasarım tecrübesine sahipmisiz.ayrıca piyadelerimizede birçok yerli silahlar sunulacak.tabi bunlar kara savaslarında önemli.bide sunu soliim tsk 2016 ya gelindiginde teknolojik olarak bikaç çağ birden atlicak çünkü f-35 gibi yeni nesil uçakların yanı sıra kendi yerli projelerimizde hayaata geçecek ve 5-6 sene sonra ortadoğudaki en güçlü devlet olucaz.bunun politik alandaki sinyallerini yavaş yavaş veriyoruz.amerika ise bize savaş açmaz.biz de açmayız.çünkü amerika bize dalarsa bizi dize getirmek için çok uğraşması gerekir.ıraka girdi o kadar masraf yaptı ki ırak ordusu sovyet antikalarıyla doluydu.bize onun bi 10 katı masraf yapmak durumunda kalacaktır ki buda amerikanın ekonomisini zorlar.amerika bunu bildiği için bizi kaybetmek istemiyor.israile gelince israil suan teknoloji olarak az farkla önde.bu konuda ciddiyim.fakat 5-6 yıl sora biz önde olucaz.ve yine 5-6 sene sora ortadogudaki tek hakim güç olucaz.irana gelince onlar ruslarla ortak geliştiriyolar vs vs ama uzun vadede iyi bi orduları yok.biz uzun vadeli düşünüyoruz.onlar blöf peşinde.ama tabikide iranında gücü azımsanamaz.ve sunu soliyim türkiye nin ekonomisi artık çok iyi yani amerika batsa türkiye batar lafları falan hikaye.herşeyden önce artık bağımsız bi ekonomimiz var.bu yüzden türkiye herkezin ilgi odağı.yani demek istediğim türkiye ye saldırmak aklı başında olan bi ülkenin yapacağı en son seydir.türkiyenin dünyayı 10 kere yok edecek bir gücü yok evet ama artık savunma sanayiye önem veriyoruz ve ordumuz gelişiyor.bize saldırmak isteyen ülkenin ilk olarak toprak kazanma şansı yoktur.çünkü karada en iyiyiz.havada da o kadar kötü değiliz amerikadan soraki en tecrübeli pilotlara sahibiz.yani türkiye çıkıp ta amerika yı fethedemez ama zaten buna gerek te yoktur.türk ordusunun amaca saldırmak değil savunmaktır.ve buna göre dizayn edilmiştir.türkiye saldıran ancak ekonomimizi zayıflatır , belki biraz ordumuzu kırar ama geliyim türkiye alıyım böliyim diyemez.buna amerikan ordusuda dahildir.o yüzden bizi içten karıştırp bölmek istiyorlar.amerika bizi bölmek istese bölemezmi.asker yollar böler ama ordumuz buna izin vermez.belki amerikan ordusunu kovalayamaz ama işgal de ettirmez.bunu herkes bilmeli.
 

akifito

Üye
herzaman diyorum aşırı milliyetçilikle bi yere varamayız hayatta en nefret ettiğim kelimedir zaten.milliyetçilik öyle siyah takım elbise giymekle elinde tesbih çekmekle bilmem ne ocaklarına katılmakla partici olmakla bi adamın etnik kökenine bakıp dışlamakla olmazzzzz.adam gibi adam olmakla olur benim için sigara içen dahi milliyetçi degildir.anlayana.bide gelelim türkiyenin gücüne mantıklı olmak gerekirse türkiyenin güçsüz olduguna hiç inanmıyorum bunu anlamak için jeopolitik konumumuzu gösterbilirim öyle bi cografyada bulunuyoruzki herzaman en iyi olmak zorundayız.sadece bogazlarımız bile bu önemi anlmaya yeter.okuyup bilen ne dedigimi anlamıştır hadi eyvelleh
 
63 mustafa

63 mustafa

Üye
Olacak o kadar tabi güçlü olucaz
 
greenmile

greenmile

Üye
ya bu tüm müslümanlar birleşse, diğer ülkelere her yönden savaş açsa süper olur aslında. ticari, psikolojik v.b. yani...
Türkiye kendi heronlarını falan üretmeye başladı. kendi silahımızı, helikopterimizi de kendimiz yapsak çok güzel olur. helikopterin yazılımı israil ve amerikanın elinde. savaşta adam istese tüm helikopterleri düşürebilir. şimdi hatırladım da: bu aletlerin yazılımını çözen Türk mühendislerin hepsi de intihar etmişti (!) gavurlar yazılımı bulduğumuz için gencecik mühendislerimizi öldürttüler. yani diyeceğim, herşeyimizi kendimiz yapsak, birde diğer tüm müslümanlarla birleşsek dehşet olur... ama nerdeee?


tüm müslümanlar birleşsemi :ehe

ilk başta satarlar seni elin amerikalısına:)
 
asi430

asi430

Üye
kardeş ben askerden geleli 5 ay oldu. Şunları söyleyeyim... Biz savaşçı bir milletiz doğru ama bu özelliğimiz git gide azalıyor. Çünkü rahat yaşamak şehirde yaşamak bu yönümüzu azaltıyor.. Zor şartlarda yaşayan daha savaşçıdır .şimdi köyler şehir oldu.. Belki böyle yazılar sözler gogsumuz kabartıyor.ama savaşda kanı gördüğünüz zaman şok geçirmeyip ölümden korkmayıp kendinizi kontrol edebiliyorsanız hayatta kalıp ülkeniz için savaşabilirsiniz..yani bizim bu tür şeyleri bırakıp iyi bir politika ekonomi ileri görüşlü siyaset her zaman bir hedef (osmanlı daki kızıl elma olayı) güderek ve dünyaya yön vererek ileri gidebiliriz.. Kimyasal silah herkezin elinde var.. Biz bunları kullanmadan kendimizi koruyabiliyor v3 düşmanı yıpratabiliyorsak süper devletiz demektir..... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti....
 
Adilx05

Adilx05

Üye
Bende 3. Ordusu Diye Biliyorum Ama Neyse
 

guti_haz

Üye
israil deil kardeşim 1.amerika 2.fransa 3.çin 4.türkiye fransayı unuttun galiba israilin askeri gücü mü war? 400 bin asker bildigime göre görevdekilerle beraber hem onlar adammıki sayıyosn :) amerika 300 milyon yaklaşık 10 miyondan fazla askeri war bırak amerikayı yıkmayı biz daha israili indiremedik filistine kardeşlerimize kurşun sıkanlarla baş edemedik sen amerikayı yıkmaktan bahsediyosun hem ne gerekçeyle savaş açacaksın türkiyede 3 milyon işsiz war savaş çıkarsa bu 10 20 milyon olur yani herşey ordu gücüyle deil amerikaya savaş acarsak 3. dünya savaşı anlamına gelir bu ve bunu dünya kaldırmazz... akıllı olalım kardeşlerim şu 3 günlük dünyada neden birbirimizi öldürüyoruz zaten bi gün ecelimizle ölücez insan gibi yaşayalım
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Benim kalbinde en iyi ordu Türk ordusu. NOKTA
 
COBRAMAX

COBRAMAX

Üye
ordu iyide ergenekon icindeyse ben o orduya guvenmem temizlemeleri gerek
 
paytal

paytal

Üye
arkadaşım biraz abartmışsın tsk çoğu kaynağa göre dünyada 9. Sıra dadır (israil 10. Sırada)
 

TiizzY

Üye
1.Teknolojik olarak dünyanın en güçlü ordusu ABD'dir.
2.Siyasi Olarak Dünyanın en güçlü ordusu İngiltere'dir.(1. ve 2. Dünya Savaşından sonra Sömürge imparatorluğu kurdu.Hala en fazla nüfusa hükmeden devlet.)
3.Asker Sayısı olarak En güçlü ordu Çin'dir.
4.Askeri Strateji ve Muharebe kabiliyetine sahip en yetenekli ordu Türkiye'dir.(Bordo berelilerin Her sene şampiyon olması)
5.Her Ne kadar Ufak Bir ülke de olsa Ekonomik boyutu ile En fazla kaynağa sahip ülke İsrail'dir.

Teknoloji Tartışmasız Savaşın %35 ine hükmeder.
Nüfus Lojistik Destek %20
ASker Sayısı (günümüz Şartları) %15
Muharebe Yetenek %20
Ekonomik Getiri %10


Gerisini Siz yorumlayın
 
  • Beğen
Tepkiler: viktoreznov
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Türk CFW Kuvvetleri Dünyanın En Kuvvetli Ekibidir ;)

Diyebileceğiz inşallah :ehe. Allah ordumuzu ve bizim ekibi utandırmasın.
 
manyexpress

manyexpress

Üye
ergenekon diye birşey yok turk ordusu kendi milletine kendi insanına kursun sıkmaz ergenekon varsa o zaman kimse askere gitmek istemez kimse pisi pisine ölüme yürümez o zaman benim misalen amcam askeriyede görevli senin dayın onun babasi onun abisi onun kendisi e kim bunlar hepsi aynı kişiler belki okuldan sınıf arkadaşımızin belki can dostumuzun yakınları arkadaşlar açın gözünüzü uyumayin dininize ilminize kültürünüze sahip çıkın sol sağ ırkçı faşist sosyolist kapitalıst olmayın bunlara karşı olun ülkülerinizi gerçekleştirin sapkınlık yapmayın hersey gibi bizde zamanla şekil aldık oluştuk oluşturduk ( bizler insaniz arkadaşlar ; hz. adem babamız hz. havva annemiz bizler kardeşiz )
 
yakup_281

yakup_281

Üye
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDUSUDUR!

Türk Ordusu Türk milletiyle bir bütünlük içerisindedir ve Türk Ordusunun elinde bulundurdugu dünyada emsali olmayan 8500 km'ye kadar her türlü biyolojik, kimyasal, nükleer başlık takılabilen özel füzeleri vardır, okyanuslara göndereceğimiz 5 deniz altı ile ABD'yi haritadan silecek güçteyiz. ABD güçümüzün farkında olduğu için, Türkiye'ye savaş açamaz buna güçü yetmez, yıllardır tek yaptığı veya diğer bir tabirle yapabildiği, Türkiye'de gelişen terör faaliyetlerine gizlice el altından destekleyerek Türkiye'yi zayıflatmaya çalışmaktadır. Buradan soydaşlarıma söyleyeceğim şudur TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE güveniyoruz, destekliyoruz, Ordumuzun güçünün bilincindeyiz, başımız dik ölümüne ilerleyeceğiz. Türk Ordusu ile ABD ordusunun güçünü resmi rakamlara dayanarak kıyaslamak ve ABDnin resmi rakamlarda daha fazla silaha sahip olması Türk milletini ABD karşısında ümitsizleştirmesin, çünkü Türk Ordusu kendi çıkarlarını koruma adına, elinde bulundurduğu veya geliştirdiği emsali olmayan silahları TSK'nin resmi organlarında haklı olarak dünyaya bildirmiyor.

Kitle imha silahları ve ağır konvansiyonel silahların denetimine ve imhasına yönelik çabalar Soğuk savaşın sona ermesini izleyen yıllarda da devam etmiş, bu faaliyetler Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması , kimyasal silahlar sözleşmesi, Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi ve Wassenaar Düzenlemesi gibi uluslar arası rejimi ve antlaşmalar vasıtasıyla resmiyet ve işlerlik kazanmıştır.

Yapılan araştırmalar 1989-1995 yılları arasında dünyada patlak veren 96 çatışmadan 91'nin çoğunlukla etnik nedenlere dayalı iç savaşlar olduğunu bu savaşlarda genelde küçük veya hafif Silah olarak tabir edebileceğimiz sistemlerin kullanıldığından dolayı bu olay BM gündemine taşınmıştır.

Söz konusu araştırmalar neticesinde ortaya çıkan tablo, küçük ve hafif silahların Denetimi konusunun 90'lı yılların başlarından itibaren BM'nin gündemine girmesine ve bu alanda BM'nin liderlik rolü üstlenmesine yol açmış ve denetimlerin artmasına neden olmuştur.

Bu bağlamda, Ordumuzun elindeki var olan bütün silahlarını dünyaya bildirmesi, Ülkemize karşı bazı yaptırımlara neden olacağı için TSK’nın resmi sitesinde elimizdeki silahların tümü haklı olarak listelenmemektedir. Ordumuz zannedildiğinden daha güçlüdür, dünyanın hiçbir bölgesinde üretilmeyen yüksek teknolojiyle yapılmış silahlarımız mevcuddur.

TSK’nın dünyanın en güçlü ordu olmasının etkenlerinden biri asker sayısının yüksek oluşu ve hareket kabiliyeti geniş dünyanın her bölgesinde, farklı iklimlerde, ağır doğa sartlarında ölümüne savaşacak Tugaylari ve Tümenleri olduğu içindir.

Türk Milletinin gözünü nükleer ve kimyasal silahlar korkutamaz, bir nükleer bombanın alacağı can taş çatlasa 100 ile 150 bin arasındadır. Bu ülkede ölmeye hazır milyonlar var.

Gerektiğinde 20 milyon feda eder bu vatan için. Türk Milleti tutsak olmaktansa ölmeyi tercih eden bir Millet olduğunu tarih sayfalarına kazımıştır. Türk devletiyle böyle bir güç denemesine yeltenecek bir ülke yoktur, Amerika bile bunun bilincindedir, Türkiye’ye direk savaş açmaya yeltenemediği için dolaylı yönden Türkiye’deki terör örgütlenmelerine destek vermiştir. Fakat her zaman Türk ordusunun demir yumruğu kafalarına balyoz gibi inmiştir ve inmeyede devam edecektir.

Diyelim ki: Amerika Türkiye’ye nukleer güç gösterisinde bulundu, bu üçüncü dünya savaşının başlaması anlamına gelir. O zaman orta doğuda bulunan amerikan orduları ve başta İsrail olmak üzere ilk taarruz edilecek nokta haline dünüşecektir, ordumuzun gerçekleştireceği kara harekatını engellemeleri söz konusu bile değildir. Bizim ordumuzun diger ordulardan farkı milletiyle bir bütünlük içerisinde tek yumruk halinde olmasıdır. Diğer devletlerin ordularındaki sözde askerler paralı askerlerdir hepsi ana kuzusudur, bir amerikan askeri coca colasız cepheye gitmez, bunların hepsi kıytırıktan askerdir, parmağı kanasa hemen askerliği bırakmak için bölüğüne başvurur, televizyon ekranlarında boy boy ağlayan amerikan askerleri görüyoruz iste bunların yapısı budur. Türk askeri ise 50 gün aç kalsa açlıktan öleceğini bilse savunduğu siperi bırakıp gitmez ÇANAKKALE savaşlarında yüzlerce bunun gibi örnekler vardır.

GEREKİRSE ABD'Yİ DÜNYA HARİTASINDAN SİLERİZ!!!

AMERİKAN KÖPEKLERİNİN NEYİ VAR ?

EY Amerika! Aklını başına al
Ordularını dağıtırım, uşaklarını yamulturum
TÜRK’e düşman olana, TÜRKÇÜ vurur darbeyi
Sıkıyorsa gel, dene çanakkaleyi
Çanakkalemiz etten duvar
Amerikan köpeklerinin neyi var?

Burası TÜRK’ün ATA yurdu
TÜRKÇÜLERİN sembolüdür BOZKURT’u
Askerlerimiz tepelerde, bekliyor nöbette
Etten duvar ördük, TÜRKİYE’nin her yerinde
Hamburger Çocuklarının sözü, çöl bedevilerine geçer
TÜRKÇÜLER boyun eğmez, seni ezer geçer

Anadolunun merkezi, Aksaraydır kalesi
Milyonlar burada, süngülerimiz hazırda
Elli milyon MİLİTANIM var
Amerikan köpeklerinin neyi var?


68 SAVAŞAN ATSIZ

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki ASİL kanda mevcuttur" BAŞBUĞ ATATÜRK

Alıntıdır..

valla arkadaş silahını bombanı amerikadan alırsan elinde patlatır seni haritadan silerler/ ayrıca üslub çok yaralayıcı /başbuğ ve atatürk bağıntısını anlamadım/ bunu neden paylaştın ki onu hiç anlamadım/ gerekirse herkes vatanını korur/ ama sen onlara uşaklık yaparsan din kardeşini öldürmeleri için hava sahanı kullandırırsan er geç sıra sana gelecek / amerika için iran rusya çin k.kore küba tehlike ırak(saddam) gitti iranda giderse sıra türkiye de şimdi bizi poh pohluyorlar ortadoğunun yıldızı ayakları çekiyorlar ama sonra başına çorap örecekler

----------Eklendi @ 01:13:48 ---------- Yazıldı @ 01:11:47 ----------

ergenekon diye birşey yok turk ordusu kendi milletine kendi insanına kursun sıkmaz ergenekon varsa o zaman kimse askere gitmek istemez kimse pisi pisine ölüme yürümez o zaman benim misalen amcam askeriyede görevli senin dayın onun babasi onun abisi onun kendisi e kim bunlar hepsi aynı kişiler belki okuldan sınıf arkadaşımızin belki can dostumuzun yakınları arkadaşlar açın gözünüzü uyumayin dininize ilminize kültürünüze sahip çıkın sol sağ ırkçı faşist sosyolist kapitalıst olmayın bunlara karşı olun ülkülerinizi gerçekleştirin sapkınlık yapmayın hersey gibi bizde zamanla şekil aldık oluştuk oluşturduk ( bizler insaniz arkadaşlar ; hz. adem babamız hz. havva annemiz bizler kardeşiz )

sen inanmak istediğin şeylere inan ama gerçekleride görmezden gelme kanla beslenen kesimler var ve bunların sonu gelmeyecek
 
manyexpress

manyexpress

Üye
[ yakup_281 sen inanmak istediğin şeylere inan ama gerçekleride görmezden gelme kanla beslenen kesimler var ve bunların sonu gelmeyecek]

ben ancak allahin emir ettiklerine inanırım turk milleti olarak islamdan o kadar uzak kaldık ki bize hersey müstehak islamin olmadığı yerde güneş doğmaz
 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
ergenekon diye birşey yok turk ordusu kendi milletine kendi insanına kursun sıkmaz ergenekon varsa o zaman kimse askere gitmek istemez

ordumuz geçmişte öyleydi, elhamdülillah şimdi de öyle... fakat,
işin bu fakatını alıntı bir yazıyla ifade etmek en güzeli olacak.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü ve star yazarı Prof. Dr. Sedat Laçiner İsrail’in TSK ve MİT’e sızdığını iddia etti. Prof. Laçiner yayınlanan son kitabı “Dışımızdaki PKK İçimizdeki İsrail” isimli kitapta en stratejik kurumlar olan TSK ve MİT’e girmeyi başarmış ayrıca PKK ile de ilişkisi olan İsrail’i anlatıyor.

Kitapta Türkiye’de uzun yıllardır çeşitli çevrelerde dile getirilen fakat çok sesli olarak söylenemeyen Türkiye’nin stratejik kurumlarındaki İsrail varlığı ve etkisini ele alıyor.

Türkiye’nin devleştiğini söyleyen Prof. Laçiner, “Tüm engellemelere rağmen Türk dış ve iç politikalarında devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Bu değişimleri ‘Türkiye’nin ekseni kayıyor’ veya ‘Türkiye Batı’dan uzaklaşıyor’ gibi yüzeysel ve derinlikten yoksun cümlelerle açıklamak mümkün değil” dedi.



Dışımızdaki Pkk İçimizdeki İsrail
Sedat Laçiner
HayyKitap
Aralık 2011, 340 sayfa


GENERALLERİN İSRAİL GÖRÜŞÜ

Türklerin insanlığın vicdanı olduğunu söyleyen Laçiner, 21. yüzyılın Türk yüzyılı olacağına, hatta muhteşem yüzyıl olacağına dair kanaat taşıdığını belirtiyor. Laçiner, Türkiye’deki İsrail etkinliğine ilişkin ise şunları söylüyor: “TSK içeride istediği müttefikleri bulamayınca, dışarıda özel ilişkiler geliştirdi. İsrail de Türkiye içerisinde doğal müttefiki olarak generalleri gördü. Çünkü demokratik unsurlar İsrail’in işine yaramazdı. Görebildiğim kadarıyla TSK’nın üst yönetimi, hükümet ile İsrail arasındaki kapışmayı Türkiye ile İsrail arasındaki kapışmadan ziyade AK Parti ile İsrail arasında kapışma olarak gördü ve öyle kalmasını istedi. İsrail’i asıl endişelendiren nokta şu: Türkiye’de ordunun, istihbaratın, kısaca tüm stratejik kurumların ve medyanın İsrail’e, Erdoğan gibi bakmaya başlaması. Bu endişelerini açıkça söylediler."

DAVOS FLÖRTÜ AŞKA ÇEVİRDİ

İsrail-PKK flörtü Davos’tan hemen sonra bir aşk haline geldi ve işbirliği İsrail Kabinesi’nde tartışılacak kadar derinleşti. Düşünebiliyor musunuz, bir devletin bakanları kabine toplantısında bir terör örgütüne nasıl destek verebileceklerini tartışıyorlar.

İSRAİ'İN ILIMLI İSLAM BAKIŞI

İsrail’in bakışında Türkiye’nin İslam’dan uzaklaştırılması veya en azından İslami unsurların ‘zararsız’ hale getirilmesi önemli bir rol oynamıştır. Tohumların ıslah edilmesi, kısırlaştırılması gibi bir durumdur bu. Türkiye’nin de-islamizasyonu meselesi daha doğrusu ‘ehlileşmiş’, ‘ılımlı İslam’ projesi, sadece İsrail için değil Batı dünyası için de önemli bir projedir.”



şimdi bu noktadan hareketle, bugünkü ordumuz için hiçkimse artık tek bir söz edemez. kurtuldu, kurtarıldı bi iznillah. ama daha evvel içimizi kan ağlatan durumların olduğunu da kimse inkâr edemez. silinen mesajım da aslında vurgu yapmak istediğim şey buydu.
 


Üst Alt