Türk Malı ilk Cep Telefonunu Maxicep Olarak Yapamaz mıyız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MrExpert

MrExpert

Üye
Daha uygulaması bile olmayan mobil portal olan maxicepmi telefon yapıcak ?

• Beğen
Tepkiler: seytan_avcisi

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
:hmmm biraz hayal geliyor bunun için belirli bi maliyet gereklidir elbet

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Donanım sıkıntı abi işte steve jobs değilizki hayır eğitimimiz falanda yok gökten yağnaz bu bilgiler

yukarıda yazdım,Toplama telefon gibi oluyor belki ama oluyor sonuçta :)

- - - Eklendi - - -

Daha uygulaması bile olmayan mobil portal olan maxicepmi telefon yapıcak ?

üyeler olarak,gir bak rom bölümlerine falan yazılımla neler yapıyorlar gör :evet:

donanım olarak bir çaresi bulunur elbet sen paradan haber ver :(

- - - Eklendi - - -

:hmmm biraz hayal geliyor bunun için belirli bi maliyet gereklidir elbet

baya bir maliyet gerekli,Ali Ağaoğlu falan olmak lazım :ehe :)

martin0906

Üye
Evet iyi bir sermaye olması gerekir. Yoksa bu tür işlere girmek zor :(

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Öncelikle imkansız diye bir şey yoktur. Tabi realite denen de bir gerçek var. Mobil alanda bugüne hiç bir yatırım yapmamışsanız,yıllardır bu sektöre yön veren firmalara patent ücreti ödemeniz gerekir. Diyelim ki bütün sorunları aşıp üretim surecini tamamladınız. Zaten asıl önemli olan süreç başlıyor;pazarlama ve satış. Kia dünyada söz sahibi otomobil üreticisi konumuna nasıl geldi?yılda 1,ilyonun üzerinde aracı sadece kendi ülkesinde satarak. Böyle bir urun ortaya koyduğunuzda kendi ülkemizde satamazsanız hiç bir ülkede pazar bulamazsınız. Aselsan ilk yerli cep telefonunu yaptığında dalga geçmek yerine şirketlerin,kamu kurumlarının bu cihazları kullanması teşvik edilseydi aradan geçen 10yılda çok büyük yol almış en azından operatorlerimizin Çin'de yaptırdığı cihazları ülkemizde uretebilirdik. Kendimizden olana sahip çıkma bilincine ulaşana kadar dünya çapında kendini kabul ettiren global markalar çıkartmamız çok ama çok zor.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye

yukarıda yazdım,Toplama telefon gibi oluyor belki ama oluyor sonuçta :)

- - - Eklendi - - -

üyeler olarak,gir bak rom bölümlerine falan yazılımla neler yapıyorlar gör :evet:

donanım olarak bir çaresi bulunur elbet sen paradan haber ver :(

- - - Eklendi - - -

baya bir maliyet gerekli,Ali Ağaoğlu falan olmak lazım :ehe :)

daha zengin olmak lazım :)

PriZm

PriZm

Üye
You can do anything you set your mind to,man -Eminem,Lose Yourself

Aklına koyduğun herşeyi yaparsın.

Aynen Devam et :)

Türe

Türe

Üye
İstediklerini yapamiyorsan yapabileceklerini iste -steve jobs :)

lordufuk

lordufuk

Üye
Hayal kurmak güzel ama hayali gerçekleştirmek çok daha güzel
keşke :)

CasuS_87

CasuS_87

Üye
istesek yaparız

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Tarih hayal edenleri değil.. bu islere taklitle baslayip hazirin uzerine biseyler katmak suanki teknolojiye ayak uydurmanin en iyi yolu. Cunku belli bi yere getirilmis ve gelismeye devam eden bisey. Biz en bastam baslarsak basaramayiz bence

- - - Eklendi - - -

Bi yerden sonra kendi ayaklarının üzerinde ilerlersin zaten. İnsanin dogasi bu

caglar b

caglar b

Üye
çok zor çünkü daha en basitinden bir diyot bir transistör üretemeyen bir ülkeyiz .yari iletken teknolojisi için gerekli altyapı neredeyse yok. bu yüzden yapabilecegimiz ilk telefon çin malı ayarı birşey olur ki arkadaşların dedigi gibi kimsenin kafasına gökden donanım inmedi .millet dişiyle tırnagı ile milli teknoloji devlerini kurdu .zormu zor ama imkansız degil feda edilecek milyar liralar ve ömürler gerekiyor ama sonucu tıpkı finlandiya, kore ,japonya gibi teknoloji şirketleri ekonomisine büyük katkılar yapan ve teknoloji üretebilen uluslardan biri olmak olur yani telefon deyip geçmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
mcnpl4

mcnpl4

Üye
Dogal yaşamak da iyi ben çok ozenmiyorum ama şimdiki gençlik arada kalıyor ne doğal bi çocukluk ne de ise yarar bi teknoloji anca Facebook askfm pes vs.. ikisinden biri olmali ya da duzgun dengelenmeli

- - - Eklendi - - -

Asıl sorunumuz bu bunu cozdukten sonra bakmaliyiz kendi teknolijimize

Polymath

Polymath

Üye
Öncelikle imkansız diye bir şey yoktur. Tabi realite denen de bir gerçek var. Mobil alanda bugüne hiç bir yatırım yapmamışsanız,yıllardır bu sektöre yön veren firmalara patent ücreti ödemeniz gerekir. Diyelim ki bütün sorunları aşıp üretim surecini tamamladınız. Zaten asıl önemli olan süreç başlıyor;pazarlama ve satış. Kia dünyada söz sahibi otomobil üreticisi konumuna nasıl geldi?yılda 1,ilyonun üzerinde aracı sadece kendi ülkesinde satarak. Böyle bir urun ortaya koyduğunuzda kendi ülkemizde satamazsanız hiç bir ülkede pazar bulamazsınız. Aselsan ilk yerli cep telefonunu yaptığında dalga geçmek yerine şirketlerin,kamu kurumlarının bu cihazları kullanması teşvik edilseydi aradan geçen 10yılda çok büyük yol almış en azından operatorlerimizin Çin'de yaptırdığı cihazları ülkemizde uretebilirdik. Kendimizden olana sahip çıkma bilincine ulaşana kadar dünya çapında kendini kabul ettiren global markalar çıkartmamız çok ama çok zor.

Katiliyorum. Yıllar önce kuzenimde aselsanin teli vardi ve gayet iyiydı. Gelişebılseydi belkide şuan avrupada söz sahibi olan bir firma olabilirdi. Sahip cikmadik. Fakat ben eminim aselsanin bir akılli tel yapacak bilgisinin olduğunu düşünuyorum. Devletin ilk yerli oto yerli savas ucağı projelerindn sonra yerli telefon projelerini destekleyeceğine eminim.

erko merko

erko merko

Üye
Turk mali diyorsan ;

-chipsetleri
-islemcileri
-ekrani
-gpu yu vs. Yi kendimiz uretmemiz gerekir :)

Aynen, fakat onlarıda üretmek hiç kolay değil, milyar dolarlar lazım onları üretecek fabrikayı kurabilmek için devlet bir girişimde bulunsa yerli işlemci,ekran kartı üretebiliriz aslında ama nerde öyle başbakan

godofnight

godofnight

Üye
Hayal :) Aramızda Ali Ağaoğlu gibi zengin olan varmı? Bayağı para lazım yani fabrikayla iletişime geç vs yapsak bile 3310 gibi birşey çıkar :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
tasarim, yazilim vs. bunlar yapilir da uretim icin gerekli donanima sahip degiliz. halbuki kendimiz uretebilsek ne guzel olur. ham maddemiz mi yok diye sorsaniz, yari iletkenler silisyumdan yapilmakta yani bildiginiz deniz kumu. yapilan islem ise deniz kumunu atomuna kadar ayirip iki atomu birbirine yakin sekilde dizmek. bu iste en basarili firma intel. intelin uretim teknolojisi suanda 22nm. 14nm a dusurmek icin 5milyar$ para harciyor. tabiki para harcamakta yetmez ciddi sureler de gerekli.
@papakudioflu arkadas cok guzel yazmis aselsan'in urettigi telefon modelleri hakkinda; ekliyorum anadol ve hyundai ayni yil kurulan firmalar. bugun anadolun esamesi okunmazken, hyundai butun dunyaya arac satmakta. suanda yurtdisina telefon ihrac ediyor durumda olmamiz gerekirken 5 tane led ekran ureten fabrikamiz yok. bugun en bilindik yerli firmalarin bazilari bile o urettikleri televizyonlarindaki led ekranlari yurtdisindan getiriyorlar. dusunun daha led ekran uretemiyoruz. islemci uretmekten bahsetmek komik kaliyor.
asla imkansiz diye bisey de yok hadi bugun uretelim diye yola ciksak, ciddi yatirimla 6 ay icinde ilk prototipleri, 2-3 yil icinde ise caga ayak uyduran teknolojiyi uretmemiz mumkun.
casper bilgisayarlar gibi toplama sistem uretmekse kasit, para olduktan sonra 2-3 ay icinde uretime gecmekte mumkun. ekrani lg den, yonga setini qualcomm'dan vs. bunu yapmada bisey yok. bununda getirisi olmayacaktir ve bir nevi isin ameleligi.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
çok zor çünkü daha en basitinden bir diyot bir transistör üretemeyen bir ülkeyiz .yari iletken teknolojisi için gerekli altyapı neredeyse yok. bu yüzden yapabilecegimiz ilk telefon çin malı ayarı birşey olur ki arkadaşların dedigi gibi kimsenin kafasına gökden donanım inmedi .millet dişiyle tırnagı ile milli teknoloji devlerini kurdu .zormu zor ama imkansız degil feda edilecek milyar liralar ve ömürler gerekiyor ama sonucu tıpkı finlandiya, kore ,japonya gibi teknoloji şirketleri ekonomisine büyük katkılar yapan ve teknoloji üretebilen uluslardan biri olmak olur yani telefon deyip geçmeyin :)

çok güzel düşünmüşsün :)

- - - Eklendi - - -

tasarim, yazilim vs. bunlar yapilir da uretim icin gerekli donanima sahip degiliz. halbuki kendimiz uretebilsek ne guzel olur. ham maddemiz mi yok diye sorsaniz, yari iletkenler silisyumdan yapilmakta yani bildiginiz deniz kumu. yapilan islem ise deniz kumunu atomuna kadar ayirip iki atomu birbirine yakin sekilde dizmek. bu iste en basarili firma intel. intelin uretim teknolojisi suanda 22nm. 14nm a dusurmek icin 5milyar$ para harciyor. tabiki para harcamakta yetmez ciddi sureler de gerekli.
@papakudioflu arkadas cok guzel yazmis aselsan'in urettigi telefon modelleri hakkinda; ekliyorum anadol ve hyundai ayni yil kurulan firmalar. bugun anadolun esamesi okunmazken, hyundai butun dunyaya arac satmakta. suanda yurtdisina telefon ihrac ediyor durumda olmamiz gerekirken 5 tane led ekran ureten fabrikamiz yok. bugun en bilindik yerli firmalarin bazilari bile o urettikleri televizyonlarindaki led ekranlari yurtdisindan getiriyorlar. dusunun daha led ekran uretemiyoruz. islemci uretmekten bahsetmek komik kaliyor.
asla imkansiz diye bisey de yok hadi bugun uretelim diye yola ciksak, ciddi yatirimla 6 ay icinde ilk prototipleri, 2-3 yil icinde ise caga ayak uyduran teknolojiyi uretmemiz mumkun.
casper bilgisayarlar gibi toplama sistem uretmekse kasit, para olduktan sonra 2-3 ay icinde uretime gecmekte mumkun. ekrani lg den, yonga setini qualcomm'dan vs. bunu yapmada bisey yok. bununda getirisi olmayacaktir ve bir nevi isin ameleligi.

bizde kendi malımıza sahip çıkmama huyu var doğru ama adam gibi yapıldıktan sonra bence ciddi yerlere gelinebilir :evet:

donanımı Tegra 4 çipset koysak mesela 2 GB ram falan toplama bir sistem yapsak apple gibi yazılımıda ayrı bir ekip halletse bir LG kadar oluruz sanki :)

Türe

Türe

Üye

Aynen, fakat onlarıda üretmek hiç kolay değil, milyar dolarlar lazım onları üretecek fabrikayı kurabilmek için devlet bir girişimde bulunsa yerli işlemci,ekran kartı üretebiliriz aslında ama nerde öyle başbakan

Bunu hemen hukumetle iliskilendirmeye gerek yok.

Bu ulkede aclar yoksullar sokakta yasayanlar varken biyle bir yatirim gereksiz olur aslinda. Oncelikle diger temel sorunlari halletmek gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...