iremm
Üye
sizden bahseden kim
genel olarak söyledim![]()
bende genel bir cevap verdim kanımca" yapma"
sizden bahseden kim
genel olarak söyledim![]()
: bir an kendini Al Pacino sandımbende genel bir cevap verdim kanımca" yapma"
kusura bakma
sizede iyilik yaramıyorAvrupa bizi hiçbir konuda anlamıyor ki türban konusunda anlayıp doğru karar versin. Ayrıca ne sebeple olursa olsun, ülkeni bir başka merciye şikayet etmeyi kesinlikle tasvip etmiyorum.
Son olarak Atatürk türbanı Y-A-S-A-K-L-A-M-A-D-I....![]()
O zaman ülkenin içindeki karara saygı duyacaksın. DUYMAK ZORUNDASIN. EN ÜST MERCİİ BU KARARI ONAMIŞ DAHA ÖTESİ YOK.
Umarım artık anlaşılmıştır. Sıkıldım çünkü. Yasak diyoruz hala vay efendim neden yasak. Yav bende çoğu yasağa karşıyım ama devlet bu yasak diyor bitiyor. Neden anlamıyorsunuz. Devletin koyduğu yasa buysa bitmiştir laf edemezsiniz.

Bir kere once bunu ogren Devlet'in dini diye birsey olmaz yani Devletin Dini islamdır diye bir kavram yoktur..İlkokul laf olsun diye yazdım ... Zaten Milli eğitim ilke ve inklaplar konusunda hiç değişiklik yapmaz ki .. İlkokulda ne anlatıldıysa kişi eğitimini bitirinceye kadar aynı bilgilerle ilke ve inklaplar anlatılıyor..
Eğer Atatürkün ilke ve inklaplarına ekleme yaptın mı işte böyle sorunlar tartışmalar , ortaya çıkar...
Bu ülke kurulduğunda başörtüsüne hayır denildimi ? bence evt.. Yani şimdi biz Üniverstelerde ve devlet dairelerinde başörtüsüne evt dersek Bu ülkenin kurucusuna laf etmiş ve saygısızlık etmiş oluyoruz.. .Onun içindir ki ben herzaman derim Bu ülke kurulduğu zaman hatalı kurulmuşş.. .
Ülkenin Dini islam fakat gel gelelim başörtüsü yasak .. Sizce burda bir çelişki yok mu ?
Bir kere once bunu ogren Devlet'in dini diye birsey olmaz yani Devletin Dini islamdır diye bir kavram yoktur..
Anayasaımız ılk 3 maddesi ve degistirilmicek maddeleri
I. Devletin şekli
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
(Yanlış anlama sana muhalefet etmek için yazmadım. Uzun zamandır aklımdaydı)alakası yok demıssın alakası surda usttekı uye demıs ya yok efendim Devletin Dini İslamdır diye Devletin dini islam'dır diye bir kural var mı orda?Arkadaşım güzel yazmışsın. Konuyla pek alakası yok ama birşey soracağım. Ya biri çıkar da 4. maddeyi değiştirirse.Yani ilk üç maddenin garantisi olan 4. madde daha yumuşak hale getirilirse.O zaman ne olur?Çünkü 4. madde değiştirilemez demiyor, ilk 3 madde değiştirilemez diyor.(Yanlış anlama sana muhalefet etmek için yazmadım. Uzun zamandır aklımdaydı)
alakası yok demıssın alakası surda usttekı uye demıs ya yok efendim Devletin Dini İslamdır diye Devletin dini islam'dır diye bir kural var mı orda?
Ayrıca 4. Madde de hıc Bir zaman degismeyecek degistiremiyecekler (Ayrıca komik bir durum da yok ortada)

ahmet hayatımda senin kadar saygısız bi insan görmedim.
Senin daha fazla saçmalamana engel olmak için konunun kilitlenmesini istiyorum.
Hala inat ediyorsunuz, bu ülkenin kuralları böyle. DEĞİŞMEZ.! Beğenmeyen burada yaşamaz. Kimse zorla tutmuyor sizi. İranda serbest orada yaşayın?
Atatürk'ün kurduğu ülke burası ve kuralları bu
Hatta ananınızı da alın gidin. (Başbakan tabiriyle)![]()

anayasanın ilk 4maddesi birbiriyle bütün olduğundan ve bu bütünlüğü 4.madde koruduğundan 4.maddenin değiştirilmesi gibi birşey sözkonusu olamaz değiştirilmeye çalışıldığında yine anayasa mahkemesi devreye girer olurda eğer türkiye başka bir ülkenin egemenliği altına girerse obaşka ancak o zaman değişirDurumun komikliğinden dolayı gülmedim. Ayrıca senin yazdıkların konuyla alakasız da demedim. Ben kendi sorumun konuyla alakasız olduğunu belirttim. Ama gözünüzü türban bürümüş, sadece muhalefet etmekten, yazılanları tam manasıyla okumuyorsunuz bile. Sen benim soruma cevap ver önce. Ya diyorum 4. madde değiştirlirse. O zaman ne olacak? Öyle ya, 4. maddenin değiştirilmesini engelleyen bir durum yok.Bak gayet de ciddiyim.![]()