Türban kararı ve Gazete Manşetleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
technonur

technonur

Üye
Bir örnek de ben vereyim. İsmini vermeyeceğim bir üniversitede adam açıkça şöyle demiş.
"Bu sınıfta kapalı beyin istemiyorum. Güneş ışığı alamadığı için iyi çalışamıyor." Buyur buradan yak. Buna ne diyeceksin? Bu ülkede türbanı siyasete alet edenler hem ona karşı olanlar hem de türbanlılardan çok türbancı olanlardır.
Yasminoz çok güzel söylemiş. İran kapanmaya zorluyor, biz açılmaya zorluyoruz. 21. yüzyılda iki yobaz düşünce...

zaten böyle olaylar olmuyo demiyorum ama türban yasak olursa en azından kişinin dini görüşü siyasi görüşü belli olmayacağından herkes kendi halinde gider gelir zaten şöyle birşey var aslında türban bu şekilde ortaya çıkmasaydı yani siyasete oyun olmasaydı emin olunki çok rahat bi şekilde onaylanırdı ne dava açılırdı nede başka bişey yapılırdı ama malesef siyasetin oyununa geldi bu yüzdende yasaklnması gayet normal ve en doğru karardır.Ayrıca yasminozunde dediği tamamen saçma neden derseniz her ülkenin kendine göre yasakları belli bir çizgisi vardır dünyada yobaz düşünce arayacak olursanız doluuu

Yasminozz

Yasminozz

Üye
hepinizin eleştirdiği iranda sadece üniversitelerde yasak değil türkiyede sadece yasak aradaki farkı anlamanı isterdim

demek istediğin iran da ki yasak her yerde yasak burda sadece üni.ler de ise (bana göre yazdığın cümle biraz karışık olmuş çünkü) neyse anladığım gibiyse eğer dediğin bi daha düşünmeni isterim....sadece üni.ler de mi ????? kapalıysan dr.luk yapamıyosun,kapalıysan öğretmen olamıyosun,kapalıysan memur alamıyosun,kapalıysan oğlunu askerde ziyaret edemiyosun,kapalıysan kızının ya da oğlunun mezuniyet törenini izleyemiyosun vs..vs...ama evinde rahatça kapanabilirmişsin bi tek buna izin varmış...sağolllsunlar yaa...keşke oraya da el atsalar..hanii yanii oturma odası aileye ait orda serbest ama salon misafirler için olduğundan ona göre giyinmeli falan...komik diorum sadece o kadar... :)

üstüne basa basa söylüyorum..benim burda savunduğum sadece insanların yenen hakkı...hepimiz biliyoruz başörtüsünün neden siyasi araç olupta türban adını aldığını...refah partisi ile özleştirilmiştir...benim karşı olduğum da sırf 3-5 bin kişi siyasi rant olarak kullanıyo diye neden bütün kapalılara malediliyo bu olay...neden dini inancı için kapanan insanların eğitim hakkı,yaşam hakkı ve çalışma hakkı ellerinden alınıyo ???? ve görüyorum ki böyle yaşamak isteyenler iran a gitsin deniliyo...neden ???

kendi ağzınızla türkiye cumhuriyetini karalıyosunuz...dinini yaşayanlar türkiye cumhuriyetini terk etsin diyosunuz...nasıl yanii ya...benim ne kadar bu ülkede yaşama hakkım varsa onlarında var...nasıl ki kimse bana ya başını kaparda öyle üni.ye gelirsin ya da öyle çalışabilirsin ancak diyemezse başını açarsan ancak okur ya da çalışırsın diyemez...diyememeli yanii...

o zaman iran ile türkiye nin bi farkı olmaz....zihniyet aynı zihniyet olur çünkü...ZORBALIK..insanlara zorla bişiler yaptırmak yanii...ve bence bu çok yanlış...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
demek istediğin iran da ki yasak her yerde yasak burda sadece üni.ler de ise (bana göre yazdığın cümle biraz karışık olmuş çünkü) neyse anladığım gibiyse eğer dediğin bi daha düşünmeni isterim....sadece üni.ler de mi ????? kapalıysan dr.luk yapamıyosun,kapalıysan öğretmen olamıyosun,kapalıysan memur alamıyosun,kapalıysan oğlunu askerde ziyaret edemiyosun,kapalıysan kızının ya da oğlunun mezuniyet törenini izleyemiyosun vs..vs...ama evinde rahatça kapanabilirmişsin bi tek buna izin varmış...sağolllsunlar yaa...keşke oraya da el atsalar..hanii yanii oturma odası aileye ait orda serbest ama salon misafirler için olduğundan ona göre giyinmeli falan...komik diorum sadece o kadar... :)

üstüne basa basa söylüyorum..benim burda savunduğum sadece insanların yenen hakkı...hepimiz biliyoruz başörtüsünün neden siyasi araç olupta türban adını aldığını...refah partisi ile özleştirilmiştir...benim karşı olduğum da sırf 3-5 bin kişi siyasi rant olarak kullanıyo diye neden bütün kapalılara malediliyo bu olay...neden dini inancı için kapanan insanların eğitim hakkı,yaşam hakkı ve çalışma hakkı ellerinden alınıyo ???? ve görüyorum ki böyle yaşamak isteyenler iran a gitsin deniliyo...neden ???

kendi ağzınızla türkiye cumhuriyetini karalıyosunuz...dinini yaşayanlar türkiye cumhuriyetini terk etsin diyosunuz...nasıl yanii ya...benim ne kadar bu ülkede yaşama hakkım varsa onlarında var...nasıl ki kimse bana ya başını kaparda öyle üni.ye gelirsin ya da öyle çalışabilirsin ancak diyemezse başını açarsan ancak okur ya da çalışırsın diyemez...diyememeli yanii...

o zaman iran ile türkiye nin bi farkı olmaz....zihniyet aynı zihniyet olur çünkü...ZORBALIK..insanlara zorla bişiler yaptırmak yanii...ve bence bu çok yanlış...

Müthiş bir yorum..Gerçekten eline sağlık;)

Kuzen

Kuzen

Üye

O dediklerini başörtülü insanlar yapabiliyor.Yanlış bilgilendirmeyin insanları,Sırf o kurumları kötülemek için.Bunların sorumlusu hep siz ve sizin gibiler.Dini menfaat aracı gibi kullananlarda.Kul ile ALLAH arasına kim girebilir.İşte sizin gibiler girmek istiyor.Dini hep kendilerine göre yorumluyorlar.Ama yaptıkları işlerde dinle bağdaşmıyor nedense :pro:

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
O dediklerini başörtülü insanlar yapabiliyor.Yanlış bilgilendirmeyin insanları,Sırf o kurumları kötülemek için.Bunların sorumlusu hep siz ve sizin gibiler.Dini menfaat aracı gibi kullananlarda.Kul ile ALLAH arasına kim girebilir.İşte sizin gibiler girmek istiyor.Dini hep kendilerine göre yorumluyorlar.Ama yaptıkları işlerde dinle bağdaşmıyor nedense :pro:
sizlerde sadece işinize gelen kısımlara cvp veriyorsunuz. Niye acaba gereçekler zorunuzamı gidiyo?

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin

Hangilerini yapabiliyorlar cok biliyorsan söyle. Gereksiz saçma sapan konuşma ya..Söylediklerinde en ufak doğruluk payı yok:@ ne biliyorsunda konuşuyorsun. Atmakla konuşmak bir demi.:oke:Görüyoruz ki doğrular çok fazla acı geliyor ;)

Kuzen

Kuzen

Üye
DiaBLoS™;912875' Alıntı:
Hangilerini yapabiliyorlar cok biliyorsan söyle. Gereksiz saçma sapan konuşma ya..Söylediklerinde en ufak doğruluk payı yok:@ ne biliyorsunda konuşuyorsun. Atmakla konuşmak bir demi.:oke:Görüyoruz ki doğrular çok fazla acı geliyor ;)

Sende sırf muhalefet olmak için yorum yapıyorum.Yaptığın başka birşey değil.Kime yaranmaya çalışıyorsun o da belli değil.Sen git şimdi 80 derecelik açıyla çektiğin resimleri avatar yap.En iyi yaptığın şey bu zaten :)

--------------- Ekleme ---------------

sizlerde sadece işinize gelen kısımlara cvp veriyorsunuz. Niye acaba gereçekler zorunuzamı gidiyo?

Sana göre gerçek bana göre değil.İnsanların sizin gibi düşünmelerini bekleyemezsiniz.Sizin gibi düşünenler iranda.:oke:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Sende sırf muhalefet olmak için yorum yapıyorum.Yaptığın başka birşey değil.Kime yaranmaya çalışıyorsun o da belli değil.Sen git şimdi 80 derecelik açıyla çektiğin resimleri avatar yap.En iyi yaptığın şey bu zaten :)

--------------- Ekleme ---------------

Sana göre gerçek bana göre değil.İnsanların sizin gibi düşünmelerini bekleyemezsiniz.Sizin gibi düşünenler iranda.:oke:

Hop sen orda dur kendinle beni karıştırma ;) Konuları farklı yere çekme haddini bil önce..Benim yazdığım seylere acaba neden cevap veremedin;) Atmak bedava zaten demi senin:D normal..

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Teconur'un dediğine kimse bakmaz zaten. Üni'ye türbanlı girince rahatlıyorsunuz değil mi her şey bitiyor?

Türban'ın serbest olduğu gün, derse gelen türbanlı birisine hoca git şurdan yazı getir dedi, kız getirdi sonra pardon yanlış olmuş şurdan getir dedi, gelen yazıya baktı bunda mühür yok dedi.

Ve sonuç son 2 dk kala kız içeri girdi rektörden yazı getirdi, ama hoca ders bitmiştir dedi. :)

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Teconur'un dediğine kimse bakmaz zaten. Üni'ye türbanlı girince rahatlıyorsunuz değil mi her şey bitiyor?

Türban'ın serbest olduğu gün, derse gelen türbanlı birisine hoca git şurdan yazı getir dedi, kız getirdi sonra pardon yanlış olmuş şurdan getir dedi, gelen yazıya baktı bunda mühür yok dedi.

Ve sonuç son 2 dk kala kız içeri girdi rektörden yazı getirdi, ama hoca ders bitmiştir dedi. :)

Üniye türbanlı girince kimse rahatlamıyor onu savunanda yok nereden ne cıkardın bunu? İstenen herkese eşit haklar verilisin ;)

Kuzen

Kuzen

Üye
DiaBLoS™;912892' Alıntı:
Hop sen orda dur kendinle beni karıştırma ;) Konuları farklı yere çekme haddini bil önce..Benim yazdığım seylere acaba neden cevap veremedin;) Atmak bedava zaten demi senin:D normal..

Senin yazdığın sorulara cevap vermek mi? Sen ilk önce yazdıklarımı oku sonra gel burda yazı yaz.Birde had demişsinde.Karşımdakine bakarım ona göre haddimi bilirim.Şuan karşımda haddimi bilecek kimse yok.Boş konuşmaya devam et.Birilerine yaranmaya devam :)

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Bak ne güzel diyorsun herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil diye,madem öyle diyosun ama ben senin gibi düşünmediğim için irana gitmeliyim öylemi .Mantığınız böylemi işliyor sizn?

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Senin yazdığın sorulara cevap vermek mi? Sen ilk önce yazdıklarımı oku sonra gel burda yazı yaz.Birde had demişsinde.Karşımdakine bakarım ona göre haddimi bilirim.Şuan karşımda haddimi bilecek kimse yok.Boş konuşmaya devam et.Birilerine yaranmaya devam :)

Yazdıklarımı çok iyi okuyorum hemde GÖZLERİMLE ya sen:) Boş konuşan belli hiç kafana takma;) Yaranmak seninle alakalı olabilir..;) karıştırma. Bende karşımdakine bakıyorum acaba onu ne görüyorum :)

Kuzen

Kuzen

Üye
Bak ne güzel diyorsun herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil diye,madem öyle diyosun ama ben senin gibi düşünmediğim için irana gitmeliyim öylemi .Mantığınız böylemi işliyor sizn?

Yalnız şöyle bir fark var sizin düşünceleriniz Türkiye Cumhuriyetiyle bağdaştırılamaz nitelikte.İşte bu yüzden diyorum ya sizin yeriniz orası diye

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
O zaman bana BİRİ şunu söyleyebilir mi? Saçları açık ile saçları kapalı insanlar arasındaki farkı söyleyebilir misiniz? Sadece tek bir fark...Bekliyorum..

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Yalnız şöyle bir fark var sizin düşünceleriniz Türkiye Cumhuriyetiyle bağdaştırılamaz nitelikte.İşte bu yüzden diyorum ya sizin yeriniz orası diye
Türkiye Cumhuriyeti Laik,Demokratik Sosyal bir hukuk devletidir. Yasalar karşısındada tüm vatandaşlar eşittir. Bizde Demokratik haklarımızı kullanarak baş örtüsünün özgür bırakılmasını istiyoruz. Ancak sizler diktacı bi zihniyeti destekleyerek olmayan bir korkuyu yaratıyorsunuz. Bence iran sizin gibi antidemokratik yaklaşımlar içinde olan baskıcı rejimi destekleyenlerin yeridir. Atatürkçülük ve Cumhuruiyet rejimi bu değil. Chp ve yandaşlarının Atatürkçülük anlayışı bu olabilir. Bizde ülkemizi seviyoruz, Cumhuriyet rejiminden yana şikayetimiz yok,zorla rejim düşmanı ilan etmeye çalıştığınız insanlar bu ülkenin vatandaşları hatırlatırım.

Yasminozz

Yasminozz

Üye

ben hiç bi kurumu kötülemiyorum...ve şahit olduğum şeyleri yazıyorum..günlerce tvlerde izledik kızının mezuniyet törenini sırf başı kapalı olduğu için izleyemeyen aileyi...herneyse yine olayları saptırıyosunuz...ben haklarının yenildiğini düşünüyorum bu da benim fikrimdir...nasıl senin bi fikrin varsa benimki de budur...

kul ile Allah arasına kim girebilir demişsin...zaten anlayarak okursan yazdıklarımızı bizde onu savunuyoruz...dini inancı yüzünden kapalı olanlardan bahsediyoruz burda...ama tabii anlamak istediğin yerden baktığın zaman her yazıdan bi sorun çıkarabilirsin...

bana göre de sizler gibi düşünenler ülkeyi ikiye bölmeye çalışıyolar...insanları dışlayarak...bana göre açık olduğu için bi insanı eleştirenlerle kapalı olduğu için eleştirenler,içki içtiği için eleştirenlerle ağzına içki sürmeyeni geri yobaz olarak eleştirenler,açık olduğu için hafif kız,kapalı olduğu için hanım kız die saçma yorum yapanlar,sırf başı kapalı die akp ye oy verdi diyenlerle sırf modern görüşlü die chplidir bu die yorum yapanlar,dinle alakalı bişi yapana yobaz yapmayana gavur diyenler vs..vs... bu şekilde önyargılı olan herkes ortalığı karıştırmaya yönelik çalışmalar içersindedir...

haddini sınırını aşmadığı sürece isteyen istediği gibi yaşar kimse karışamaz,karışmamalı....forumdan bi ark.ımız da demişti öle bişi "içkimi de içerim sigaramı da içerim istersem sevgilimle sokak ortasında sevişirimde kimse karışamaz" die...o zaman bu düşünceler herkesin hakkı olmalı değil mi ??

benim anlatmak istediğim insanlar "bana uyan herşey olsun ama uymayan da yaşamasın gitsin" mantığı olmasın...bi hak varsa herkese eşit olsun...yoksa kimseyi kötülediğim yargıladığım yok...eşitlikten yanayım... ;)

kyoman

kyoman

Üye
Boşa yazmaktan başka birşey yaptığımız yok sanırım.. Ne yazarsak yazalım herkes kendi bildiğini okuyor. Herkes kendi bildiğini doğru olduğunu sanıyor.. ...en iyisimi yorumları okuyup geçmek..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt