Yahu niye kıllık yapsın? Bizim ülkemizde böyle şeylerin adı geçmezdi. Nereden çıkartıyorsunuz. Yani şu mantıklşa bakınca sanki bizim ülkede camilere molotoflu saldırı yapılıyor, barlara bomba atılıyormuş gibi bir izlenim çıkıyor. Böyle zoraki yorumlar yapmayın. Ülkenin mevcut durumunu göz önünde bulundurup ona göre yorum yapın.
Ayrıca şunu sormak istiyorum. Bakın bu benim düşüncem veya hayalim demiyorum. Ayrıca kimseyi teşvik etmek amacında da değilim. Hatta yazacağım sonuçların ortaya çıkmasını isteyecek en son kişiyim. Şöyle düşünelim.Bu saçma kararlarla ezilen,canı yakılan halk şöyle derse:
"Madem bu bu ülkede %20lik azınlığın arzuları, %80 lik çoğunluğun inancına ve haklarına tahakküm ediyor. Madem ben verdiğim oyla sesimi duyuramıyorum, ülkemi huzurla yaşayabileceğim bir yer haline getiremiyorum. O zaman ne oğlumu askere gönderirim, ne vergi veririm, ne hukuku dikkate alırım. Kendi kanunumu kendim koyarım". Bu durumda böyle düşünen bir kitlenin çıkaracağı isyana nasıl karşı koyulabilir.He şimdi sakın hukuk cezasını verir, devlet çözüm üretir, asker müdahale eder demeyin. Çünkü hukuk milyonlarca insanın isyan ettiği bir yerde ancak kaçacak delik arar, devlet artık sözün bittiği yerdedir ve hükümet ne görüşte olursa olsun artık halk onu dikkate almaz, askerlere gelince durum daha vahim. Hadi birini vurup öldürdü, birini yaraladı, birini tutukladı diyelim. Ama o kurşunu sıkan asker de kendi anasına babasına gelince silahını indirir. Bu kaosu hayal edebiliyor musunuz? Onun için devletin her kademesi halkla barışık olmak durumundadır.Halkı
güdülecek koyun olarak değil, hizmet edilecek bir
değer olarak görmelidir. Zira halıkyla uyuşmayan, halkını anlamayan devletlerin durumu aşikardır ve hezimettir. Bakınız SSCB...