Tümleşik bataryalı telefonlar sağlıklımı !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
Tümleşik bataryalı telefonlar sağlıklımı !
Arkadaşlar tümleşik bataryalı telefonları almaya kalktığımda bir endişe duyuyorum..ilerde batarya bozulduğunda doğal olarak servise gitmeyince yeni bataryaya kavuşmak zor olacak..telefonculara gidince de garanti dışı kalacak..bu nedenle servisler orjinal parça diyerek sömürmeye kalkarmı ? yada kısaca tümleşik bataryalı telefonlar sağlıklımı ? bataryası çıkan telefonları tercih etmek daha sağlıklımı olur ?

yardımcı olursanız sevinirim..

not: ben sony experia ARC S ile Experia P modeli arasında kararsız kaldım..P modeli tümleşik bataryalı.ARC S ise bataryası çıkarılabiliyor..

Xelord

Xelord

Üye
P güzel telefon bence batarya olayı nasıl olur bilmem ama çift çekirdek ve jb de alacak

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
kardeş öncelikle jb ne demek ? ben bu forumda yeni sayılırım..

birde işlemciden ziyade bataryası korkutuyo haliyle..

Xelord

Xelord

Üye
Jelly bean Android 4.1 yeni gelen sürüm. Sony 2011de çıkardığı telefonlara bu güncellemeyi vermeyeceği açıkladı. Arc Sde dahil buna. Ama P alacak güncelleme.P biraz daha iyi bir telefon bence. Ama batarya nasıl bir sorun oluşturur, bilemeyeceğim.

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
bu güncelemenin avantajı nedir ? yani xperia P bu güncelemeyi alabilecekse,ne gibi artıları olacak ? bide 2011 de çıkan telefonlara o güncellemeyi sony neden önermedi ki,bu belli bişeymi acaba ?

R.A.M

R.A.M

Üye
Tümleşik bataryayı servisde değiştirilir ama değişim ücretleri çıkarılabinir bataryaya göre daha pahalı diye biliyorum

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
işte ne kadar pahalı bunu bi öğrenebilsem..acaba herhangi bir servisi arayıp sorsam bununla ilgili bilgi verirlermi ki ? yani tümleşik batarya değiştirildiğinde ne kadar yansıyor faturaya acaba..

Xelord

Xelord

Üye
bu güncelemenin avantajı nedir ? yani xperia P bu güncelemeyi alabilecekse,ne gibi artıları olacak ? bide 2011 de çıkan telefonlara o güncellemeyi sony neden önermedi ki,bu belli bişeymi acaba ?
4.1 de android daha stabil dengeli daha iyi daha çok performans daha hızlı falan filan diyorlar. Sony 2011dekiler şu sebepten vermemiş: O telefonların özellikleri işlemcisi istenilen performansı verememezmiş daha düşük seviyeli olduğundan yani. Ama bence yapsalar yaparlardı yeni telefonlar çıkardılar ki yenileri satsın satış politikası yani :)

- - - Eklendi - - -

işte ne kadar pahalı bunu bi öğrenebilsem..acaba herhangi bir servisi arayıp sorsam bununla ilgili bilgi verirlermi ki ? yani tümleşik batarya değiştirildiğinde ne kadar yansıyor faturaya acaba..
Şansını deneyebilirsin :)

R.A.M

R.A.M

Üye
bataryasına göre mA değeri var 50 liradan başlar 200e kadar gider markaya modele bağlı servisden servisede değişiyor fiyatlar

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş akıllı telefon almak ne zor işmiş :) ben yine akılsız telefonlara yoğunlaşsam mı acaba

o kadar parayı veripte sorun çıkması hiç hoş olmuyor..hayırlısı bakalım..araştırmaya devam..

sekil_27

sekil_27

Üye
arkadaş bence iyi olmaz;tel dondunda ,kilitlendinde ,bataryayı sokup duzeltebilirsin,tumleşikin en buyuk sıkıntısı bu bence, "zaten bataryada tele kucuk,sarj sıkıntısı çekeceksin xperia p de.gerçekten u,p,s serileri bilinçli olarak eksıklıklerle dolu; U serisi batarya ve hafıza( ekran. 3,5 oldu halde) x peria p 4 inç aynı batarya, sarj suresi iyice azaltmıştır,bence RAY al,yada ekran biraz buyuk istersen NEO modellerine yönel,işlemcı yada guncellemeye takılma.

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
Arkadaşlar tümleşik bataryalı telefonları almaya kalktığımda bir endişe duyuyorum..ilerde batarya bozulduğunda doğal olarak servise gitmeyince yeni bataryaya kavuşmak zor olacak..telefonculara gidince de garanti dışı kalacak..bu nedenle servisler orjinal parça diyerek sömürmeye kalkarmı ? yada kısaca tümleşik bataryalı telefonlar sağlıklımı ? bataryası çıkan telefonları tercih etmek daha sağlıklımı olur ?

yardımcı olursanız sevinirim..

not: ben sony experia ARC S ile Experia P modeli arasında kararsız kaldım..P modeli tümleşik bataryalı.ARC S ise bataryası çıkarılabiliyor..

Arc S daha iyi olur P den, pişman olmazsın

Xelord

Xelord

Üye
arkadaş aslında doğru söylüyor benim 3-4 kez bataryayı çıkarmam gerekti. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Ama ray tavsiye etmem şu açıdan etmem: hdmi girişi yok ve ekranı küçük oyunları oynayabiliyorsun ama daha büyük ekran güzel olabilirdi ya da hdmi. Ve 4.1 guncellemesi almayacak yani biraz geride kaldı. Ha diyorsan ki çok oyun oynamam ekranda büyük sevmiyorum. Ics de bana yeter o zaman güzel telefon. Başka bir eksiğini görmedim ben gayet iyi oyunlar kasmıyor da sadece ekran biraz sıkıntı. Arc s daha iyidir ama o da jb almayacak bence geriye gitme p sola acro s filan bak

R.A.M

R.A.M

Üye
arkadaş bence iyi olmaz;tel dondunda ,kilitlendinde ,bataryayı sokup duzeltebilirsin,tumleşikin en buyuk sıkıntısı bu bence, "zaten bataryada tele kucuk,sarj sıkıntısı çekeceksin xperia p de.gerçekten u,p,s serileri bilinçli olarak eksıklıklerle dolu; U serisi batarya ve hafıza( ekran. 3,5 oldu halde) x peria p 4 inç aynı batarya, sarj suresi iyice azaltmıştır,bence RAY al,yada ekran biraz buyuk istersen NEO modellerine yönel,işlemcı yada guncellemeye takılma.
Arkadaşım dondugunda kitlediğinde reset düğmesi oluyor basında telefon baştan açılıyor, ama yinede çıkarılabilir batarya daha sağlıklı

- - - Eklendi - - -

ama her telefonda oluyormu onu bilmiyorum :)

sekil_27

sekil_27

Üye

Arkadaşım dondugunda kitlediğinde reset düğmesi oluyor basında telefon baştan açılıyor, ama yinede çıkarılabilir batarya daha sağlıklı

- - - Eklendi - - -

ama her telefonda oluyormu onu bilmiyorum :)

BEN DONAN ,KİLİTLENEN ,KAPAMAYA ÇALIŞINCA KAPANMIYAN BİR. TELDE RESET DUGMESİ GÖRMEDİM(SAMSUNGLAR HARİÇ;oda arka kapagın açmadan olmuyor:-D) sen biliyorsan x peria p deböyle bir tuş söyle bizde bilelim,

R.A.M

R.A.M

Üye
BEN DONAN ,KİLİTLENEN ,KAPAMAYA ÇALIŞINCA KAPANMIYAN BİR. TELDE RESET DUGMESİ GÖRMEDİM(SAMSUNGLAR HARİÇ;oda arka kapagın açmadan olmuyor:-D) sen biliyorsan x peria p deböyle bir tuş söyle bizde bilelim,
Bilmiyorum xperia hiç kullanmadım ama şart reset düğmesi her telefonda

golden_heart

Üye
    Konu Sahibi
bugün itibariyle kvk sitesinden xperia arc s siparişimi verdim :) hayırlısı olur inşallah...

baros-66

Üye
ilk tümleşik bataryalı telefonum olarakdan Sony Xperia Acro S e merhaba dedim ve bugüne kadar kullandıgım telefonaları bi kenara bunu bi kenara koyuyorum digerleri ve Acro S diye ayırıyorum her haliyle cok farklı ve cok güzel Şarj aleti bile karizma zaten cift cekirdek işlemcisi 12 mp kamerası 1 gb rami Sağlamlıga gelince suyun icinde calısması her türlü müzik ve kilp izleme imkanın akvaryum icinde acaip havası ve farkı oluyor :)))

Ozan2323

Üye
sony alma da ne alırsan al turkiye servisi berbat en ufak bir şeyde servis dışı diyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt