Tüm S60 Telefonlarin Sarj Süreleri

Sponsorlu Bağlantılar

mustimi

Üye
    Konu Sahibi
Tüm S60 Telefonlarin Sarj Süreleri
Arkadaslar 4gun once 6630 aldım. Ancak telefonun sarji bir gunde bitiyor. Biraz fazla kurcalıyorum fotograf fslsn çekiyorum ama bu kadar da çabuk biteceğini tahmin etmemiştim. Üzerindeki BL-5 pile de güvenerek en az iki gün aktif birşekilde idare eder diyordum ama yanıldım. Nokia nın web sitesindeki bilgilerden bağımsız olarak bizlerin kullanımına göre tüm S60 telefonların sarj sürelerini yazmayı öneriyorum.
Benim kullandıklarım benim kullanma süreme göre.(Günlük ortalama 1 saat konuşma süresi ile)
3650..................2 gün
3660..................2gün
n-gage...............1 gün(sürekli oyun oynuyordum-2 batarya kullanıyordum)
n-gage QD.........2 GÜN(BL-6c PİL İLE)
6260..................2 gün
6630..................1 gün

*sizlerin yazacağı sonuçları da merak ediyorum.Böylece telefon almadan önce bir fikrimiz olur, süprizlere hazırlıklı oluruz

__Midas__

__Midas__

Üye
kullandığım hiçbir s60 1 günü geçemedi 7650,3650,6600,7610...

isok

Üye
6681 şarz 1 hafta gidiyor

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bu kişiden kişiye değişen bir durumdur...!

Ben 1 gün kullanrıken başkası 3 gün kullanır.!

Yani ortak bir sonuca varmak biraz güç.!

mert_dagdemir

Üye
bende 6600 war ama 1 gün anca gidiyo 2 batarya kullanıyorum şarz süreleride çok uzun

Haberci

Haberci

Üye
S60 telefonlarının batarya sürelerinin kullanıcıyı ne kadar götüreceği yaptığı işleme göre değişiyor ama genelde 1-3 gün arasında değişiyor. Bunlar standart bilgiler.
Bu böyle olunca bizim bunlara ilave batarya dan kazancımız neler olmalı asıl yapmamız gerekenler nelerdir bunlar önemli

Benim aklıma ilk gelenler Sizler de bildiklerinizi ilave ederseniz faydalı olur

1-Orijinal ev ve araç kitiyle şarj etmek (çok önemli)
2-Ekranın ışığını gerektiği kadar açmak (ışık kapanma ayarı ise otomatikte olmalı)
3-Açık program bırakmamak(gprs.bluetooth,oyun,program vs)
4-Zil sesi ve titreşimi beraber kullanmamak
5-Mümkün mertebe çok gerekmedikçe oyun oynamamak kamerayı kullanmamak ve fotograf çekmemek

Bunlara dikkat edersek 1-2 gün daha fazla kullanabiliriz.Tecrübeyle sabittir

hidayet

hidayet

Üye
benim 6630 2 gün gidiyor bazen birede düşüyor

enigma

enigma

Üye
arkadaşlar şarj süresinde en önemli şeylerden biride MMC karttır. gerçekten çok enerji kullanıyor. 6600 kullanıyorum ve 32 MB lık MMC kart ile 2-2.5 gün gidiyor 512 MB lık MMC kartı taktığımda ise 1-1,5 gün gidiyor. MMC kart üzerinde yazan çalışma voltajıda bir anlamda bunu irdeliyor. KINGSTON 512 normal MMC kart 3.3 VOLT ile çalışıyor DVRS (dual voltaj yani hem 3.3 volt hemde 3.7volt) kartlar ise 3.7 voltla çalışıyor. Yoğun bir prorram kullanımında veya dosya taşımada MMC kartlar ısınıyor. termometre ile denedim:)
alıntı değil kendi testlerim. 66OO DA Denememi istediğiniz başka birşey olursa çekinmez yaparım.

ouSahin

ouSahin

Üye
4 saat te doluyo 2 gün 1bazen bir o da çok oynarsam

sadoes

sadoes

Üye
vays be mmc kartların sarj suresını etkılediini duymamıstım

mustimi

Üye
    Konu Sahibi
Forumda yazacak arkadaşların zaten telefonu ve bataryayı yeterince kullanıp gerçekçi sonuçlar ortaya koyacaklarına inandığımdan böyle bi topic açalım dedim. Bizler teknolojiyi kullanmak için alan insanlarız. Tabiki oyun da oynayacağız mp3 de dinleyeceğiz fotoğrafda çekeceğiz. Önemli olan bu kullanımda şarj süresinin ne kadar gittiğidir. Yoksa Nokia yazıyo 10 gün bekleme süresi diye. En büyük kabusum bu olmuştu 10 gün bekleme süresi var diye 3210 almıştım çıktığı ilk gün. Elimde yılan oyunu oynarken 10 saatte şarjı bitince üretim hatası sanmıştım ama bu acı gerçekti. 5110 dan sonra hiç alışamamıştım hergün şarj edilen telefona.
Özetle bu forumda yazılcak sonuçlar gerçekten benim için tatminkar olacaktır. Saolun.

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
walla butun gün oyun mp3 (sınıfın tek eglencesi benım telefon zaten )akşam 5te kendını zor atio ewe

enigma

enigma

Üye
ya aslında çok ilginç birşey nokia batarya konusunda çok büyük çalışmalar yapmıyor. saçma sapan şarj süreleri çıkıyor önümüze. hani şöyle bir telefon olsa desek sayacağımız özellikler arasında 1 ay şarj süresi olsun gibi bir ibare kesin olur ama enerji üretiminde dünya daha taş devrinde bence. burdan nokianın yetkililerine şeyettiriyorum: SARJ SURESİNİ UZATINNNNNN PARAMIZA DEĞSİN

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
S60'lar arasında n70'İn şarjı gayet iyi gidiyor..

Tek tek tüm s60'ları kullandım ama yazması bayağı uzun sürer ve zaten hatırlamadıklarımda var..

brovito

Üye
evet bende de n70 var ve de şarjı 2-3 gün gidiyor mp3 dinliyorum kamerayı da kullanıyorum. mmc de 512 mb. yani 6600 ve samsung e-720 den sonra bayağı uzun geldi bana..

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
En kötü s60 ise şarj konusunda N90 bence 6-7 saatte bitiriyordum pili..

kırizantem

Üye
7610 gayet iyi 4 gün gecede açık

enigma

enigma

Üye
ben altı ay sonra bataryamı yenilemiştim ve yaklaşık 3 ay kadar 3-3,5 gün kadar gitti sonra tökezlemeye başladı şarj. bende bir sistem geliştirdim; çoğumuz şarj bittiği zaman hemen şarja takarız ve dolunca hemen çıkarırız bense arada bir telefonun şarjını tamamiyle bitiriyorum yani ekran ışığı yanmayacak kadar sonra sonra 12 saat kadar şarjda bırakıyorum. yaklaşık 2,5 gün bekleme süresine çıkıyor bu nekadar sürüyor diye sorarsanız 1 bilemedin 1,5 ay kadar sürüyor. bu arada bazen telefon kapalı iken şarj dolmuşsa fişi çekip 30 saniye sonra tekrar takıyorum bataryan doldu diyen telefon 5 dakika daha şarj ediyor sonra aynı işlemi tekrarlıyorum 3 dakika daha şarj ediyor sonra 1 dakika kadar sonra 5 sn falan. benim aklımdan şüphe eden arkadaşlardan yaklaşık 5-6 saat daha fazla gidiyor:)

infazcı-konan

infazcı-konan

Üye
sx1 3 gün çok zor gidiyor ama yüksek amperli pillerle 1 hafta gidiyor ama tryede varsa

mustimi

Üye
    Konu Sahibi
enigma dostum dşkkat et patlayan piller bu şekilde patlıyo. şarj üstüne şarj cidden riskli bi durum bence. Endişeyle okudum

Üst Alt